Τρίωρη συνάντηση ΕΠΟ-ΦΙΦΑ με το Grexit στο επίκεντρο…

ΕΠΟ | 23 Απριλίου 2018, 20:43

Aντιπροσωπεία της ΕΠΟ είχε σήμερα τρίωρη συνάντηση στη Ζυρίχη με εκπροσώπους της επιτροπής ομοσπονδιών της ΦΙΦΑ.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, ενώ το Grexit βρέθηκε στο επίκεντρο. Παρουσιάστηκε, βέβαια, μια σειρά μέτρων από την πλευρά της ΕΠΟ, ώστε να υπάρξει βελτίωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας ουσιαστικά πέρασαν από μια μορφή απολογίας, ενώ η ΦΙΦΑ περιμένει τη διεξαγωγή του τελικού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ πριν πάρει τις αποφάσεις της και σε συνάρτηση πάντα με τα όσα συνέβησαν πέρυσι στο Βόλο στον τελικό-ντροπή μεταξύ των ίδιων ομάδων.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση-ακρόαση της αντιπροσωπείας της Ε.Π.Ο, αποτελούμενης από τον πρόεδρό της κ. Ε. Γραμμένο, τον αναπληρωτή πρόεδρο κ. Ν.Βακάλη και τον εκτελεστικό γραμματέα κ. Α. Δέδε με εκπροσώπους της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA στη Ζυρίχη.

Παρέστησαν επίσης οι κκ. Χ.Χούμπελ, Ε.Ντερβίσαι, Ι.Βέλα, Μ.Γεωργίου (επιτροπή παρακολούθησης), Μ.Βάσαλο (FIFA), Ζ.Λάκοβιτς (UEFA), καθώς και στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στη συνάντηση, που έγινε σε άριστο κλίμα και πνεύμα συνεργασίας, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένος έκανε εφ όλης της ύλης ανάλυση της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παρουσίασε συγκεκριμένο πλάνο εκσυγχρονισμού της διοικητικής δομής και λειτουργίας του με βασικές προτεραιότητες τα θέματα:

*διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου,

*επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης στα πρότυπα των FIFA/UEFA

*νέου επιχειρηματικού προτύπου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο,

*δημιουργίας θεσμικού πλαισίου κατά της χειραγώγησης αγώνων

*καταπολέμησης της βίας και των δυσμενών δηλώσεων.

Τα μέλη της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA αναμένεται σύντομα να εισηγηθούν προς την Ε.Ε. της Διεθνούς Ομοσπονδίας σχετικά με την αναφορά Χούμπελ.

Η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε, τέλος, ότι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στις 12 Μαΐου θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών και μέλη της επιτροπής παρακολούθησης».

Estrella
Papantonakis Cards