Το athlitiko στη συνεδρίαση της Super League 2

Super League 2 17 Οκτωβρίου 2019, 15:11

Η κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον της Super League 2 και την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι σε εξέλιξη και το athlitiko βρίσκεται στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.

/Bella Pizza

(συχνή ενημέρωση, ανανέωση κειμένου με το F5)

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 14:00 αλλά ξεκίνησε με αρκετή ώρα καθυστέρηση. Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα συμβεί έπειτα από την κατάθεση των προτάσεων για την παραγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος.

Η πληροφόρηση αναφέρει ότι τα χρήματα που προκύπτουν για κάθε ομάδα από την τελευταία πρόταση της ΕΡΤ είναι λίγο πάνω από 400.000 ευρώ και μένει και η αντίδραση των ομάδων που προέρχονται από τη Super League και είχαν υψηλότερα τηλεοπτικά συμβόλαια (Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός).

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την τελική πρόταση της ΕΡΤ να μην παρθεί ομόφωνη απόφαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά να πραγματοποιηθεί νέο Δ.Σ. την επόμενη εβδομάδα, εκτός αν υπάρξει συνάντηση νωρίτερα με την πολιτική ηγεσία για οριστική λύση του προβλήματος.

15:15 Οπως τονίζεται η μείωση στα χρήματα που αντιστοιχεί σε κάθε ομάδα είναι της τάξεως του 38% και αν δεν προκύψει λύση από την πολιτική ηγεσία τότε θα υπάρξει νέα συνεδρίαση κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου. Οι εκπρόσωποι των ομάδων αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και να επιστρέφουν το 10% συν τον ΦΠΑ στο κράτος και παράλληλα η πολιτεία να εισπράττει από το στοίχημα, στο οποίο χρησιμοποιούνται τα ονόματα των ομάδων, τόσα εκατομμύρια. «Κοιτάμε το ταβάνι πριν ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε…» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

15:28 Αρνητικές στην επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι οι τρεις ομάδες που προέρχονται από τη Super League. Ο λόγος είναι ότι μέχρι πριν την τελική πρόταση της ΕΡΤ προέκυπταν γι’ αυτές πολύ μεγαλύτερα ποσά, βάσει συμφωνιών από πέρσι με την αναδιάρθρωση. Παράλληλα ο Απόλλων Σμύρνης όπως τονίζεται από την πλευρά του και στη συνεδρίαση έχει στη διάθεσή του διετές συμβόλαιο.

15:36 Η επανέναρξη του πρωταθλήματος βρίσκεται στον “αέρα”. Οι ομάδες θέλουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία και με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυτή η συνάντηση επείγει να πραγματοποιηθεί πριν την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και αναμένεται να υπάρχει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ.

Να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ Πλατανιάς εκπροσωπείται από τον τεχνικό διευθυντή Βασίλη Αμανατίδη, η ΠΑΕ Χανιά από τους αντιπροέδρους Β’ και Γ’, αντίστοιχα, Στάθη Πονηράκο και Αρη Λυχναρά και η ΠΑΕ Εργοτέλης από τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή Γιώργο Τουτζάρη.

16:00 Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις αποφάσεις (ή μη) που πάρθηκαν στη συνεδρίαση της Super League 2.

16:20 Αποφασίστηκε τελικά η επανέναρξη του πρωταθλήματος να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου και να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΕΡΤ, με εξαίρεση τον Απόλλωνα Σμύρνης, που έχει ήδη συμβόλαιο. Πρόκειται κατά συνέπεια για μικτά έσοδα, 425.000 ευρώ για την κάθε ΠΑΕ. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται από τη 2η αγωνιστική.

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad