Το “αντίο” του Κιάσσου σε Γκέραρντ και η μεταγραφή του από τον ΑΟΧ στον ΟΦΗ το 1993

Ποδόσφαιρο 2 Ιανουαρίου 2018, 18:13

Συγκλονίζει από συγκίνηση το αντίο του Κώστα Κιάσσου στον Ευγένιο Γκέραρντ. Ο 42χρονος παλαίμαχος πια ποδοσφαιριστής αποχαιρετά τον άνθρωπο που τον πήγε στον ΟΦΗ το 1993 από τον Α.Ο. Χανιά με βίντεο που δημοσιεύει στον λογαριασμό του στο Facebook.

Είναι η χρονιά (1992-92) που ο ΑΟΧ πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού στο Περιφερειακό Κρήτης, το οποίο κατακτά κιόλας παίρνοντας την άνοδο για τη Γ’ Εθνική. Τότε ξεχωρίζει ένας παίκτης που είναι μόλις 17 ετών… Αυτός είναι ο Κώστας Κιάσσος. Εκείνη τη σεζόν οι επισκέψεις για τον Εγκε Γκέραρντ στα Χανιά είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενος. Έχει ξεχωρίσει τον Κιάσσο και είναι αποφασισμένος να τον πάει στον ΟΦΗ. Εκείνη την περίοδο μάλιστα με τις (ποδοσφαιρικές) σχέσεις μεταξύ Χανίων-Ηρακλείου να είναι τεταμένες, είναι ένα ακόμα πιο σημαντικό γεγονός ότι υπάρχει ένας παίκτης από τα Χανιά που ξεχωρίζει και τελικά καταφέρνει να γίνει η μεταγραφή του στον ΟΦΗ. Ουσιαστικά, ο Γκέραρντ θα είναι αυτός που θα αποφασίσει τη μεταγραφή του Κιάσσου στον ΟΦΗ, χαράσσοντας στη συνέχεια ο παίκτης την πορεία που είναι γνωστή αν μη τι άλλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ο ίδιος πέρασε και από τη Ισπανία (Νουμάνθια) και την Κύπρο (Ανόρθωση, Παραλίμνι). Αρχικά όμως ο Γκέραρντ και η απόφασή του να τον πάρει τον ΟΦΗ θα του αλλάξει για πάντα την ποδοσφαιρική και όχι μόνο ζωή… 

«Θέλω να σε ευχαριστήσω για όλα αυτά που έχεις κάνει για μένα. Ολα αυτά που μου έδωσες όλα αυτά τα χρόνια. Ηταν πάρα πολλά. Δεν φτάνει μόνο ένα ευχαριστώ. Με διαμόρφωσες και σαν άνθρωπο. Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να πω, αλλά είναι λίγο δύσκολο για μένα αυτή τη στιγμή. Σε ευχαριστώ για όλα», τονίζει στο βίντεο που ανάρτησε στο Facebook ο Κιάσσος, προσθέτοντας ακόμη ότι, «δεν θα μπορώ να είμαι εκεί στο μεγάλο σου αντίο. Ισως να μην έχω και τη δύναμη κιόλας να το κάνω. Βρίσκομαι μακριά, αλλά θα έρθω σύντομα να σε δω. Εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα σε κοιτάζω από ψηλά γιατί ξέρω ότι και από εκεί θα χαμογελάς, όπως χαμογελάς σε όλα τα παιδιά που είχες όλα αυτά τα χρόνια. Θα σ’ αγαπώ για πάντα. Καλό ταξίδι Ευγένιε…».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ “ΑΝΤΙΟ” ΤΟΥ ΚΙΑΣΣΟΥ ΣΤΟΝ ΓΚΕΡΑΡΝΤ    

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad