Τουτζιάρης: Λογική η αναστολή του πρωταθλήματος

Super League 2 9 Οκτωβρίου 2019, 17:50

Τις δικές του απόψεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 κατέθεσε ο τεχνικός διευθυντής του Εργοτέλη, Γιώργος Τουτζιάρης.

/Bella Pizza

Ο Τουτζιάρης παραχώρησε συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα SDNA σχετικά με τα θέματα που ταλανίζουν τη δεύτερη τη τάξει Εθνική ποδοσφαιρική κατηγορία. Αναλυτικά όσα είπε…

Για την αναστολή του πρωταθλήματος: «Νομίζω ότι είναι λογική. Όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα και το από που ξεκινήσαμε και που έχουμε οδηγηθεί είναι λογικό επακόλουθο να γίνεται αυτό.»

Για το εάν η απόφαση αυτή είναι μια πίεση προς την ΕΡΤ: «Δεν είναι πίεση. Δεν έχουμε τρόπο να πιέσουμε. Εμείς δεν πιέζουμε. Απλά είναι μια διαμαρτυρία. Περισσότερο είναι η απόγνωση για όλο αυτό που ζήσαμε το καλοκαίρι. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πιέσουμε με κάτι εμείς.»

Για το εάν αυτή η μείωση οδηγεί επί της ουσίας τις ομάδες στην διάλυση: «Οδηγεί σε καταστάσεις, οι οποίες είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Από εκεί και ύστερα με βάσει τη λογική που έχουμε ζήσει όλο αυτό το χρόνο, ότι παίζαμε και αγωνιζόμασταν και ξοδεύαμε για ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο, που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να εξυγιανθούμε και να έχουμε ένα ποιοτικότερο πρωτάθλημα σε αυτή τη λογική. Διάλυση εξαρτάται τώρα από την διάθεση που έχουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων να βάλουν και άλλα χρήματα, ώστε να τελειώσει η χρονιά, γιατί σίγουρα δεν βγαίνει.»

Για το εάν πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση: «Δεν μπορώ να ξέρω γιατί είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης από εδώ και πέρα. Δεν είναι κάτι άλλο. Εφόσον οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις για την αναδιάρθρωση πήγαν περίπατο, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και η ΕΡΤ καλύτερα έχει το καρπούζι έχει και το μαχαίρι.»

Για το εάν έχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Ενημέρωση δεν έχω. Νομίζω ότι υπάρχει συμβούλιο την Πέμπτη, για να δούμε που βρισκόμαστε. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω κάποια ενημέρωση τι έχει αλλάξει. Οπότε λογικά οδηγούμαστε σε εκ νέου αναστολή επ’ αορίστου του πρωταθλήματος. Δεν προλαβαίνουμε έτσι κι αλλιώς να ξεκινούσαμε, ακόμα κι αν συμφωνούσαμε αύριο.»

Για το πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί κοινό σημείο επαφής μεταξύ των δύο πλευρών: «Κοινό σημείο επαφής δεν μπορεί να βρεθεί από τη στιγμή που η ΕΡΤ είναι αμετακίνητη. Όταν έχεις μια συμφωνία, που μιλάει για ένα ποσό άλφα και η ΕΡΤ προτείνει το μισό και αν θέλετε ειδάλλως δεν ισχύει, αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση. Και δεν ξέρω πως μπορούμε να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση, όταν όλα είναι συμφωνημένα εδώ και ένα χρόνο.»

Για το εάν η εξέλιξη αυτή επηρεάζει τον σχεδιασμό των ομάδων: «Τον επηρεάζει δραματικά. Νομίζω ότι είναι διαφορετικό, να έχεις προγραμματίσει ότι θα έχεις έσοδα 800 – 850.000 ευρώ και να έχεις πάρει κάποια προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο και διαφορετικό είναι να μην ξέρεις ακόμα τι θα πάρεις και από τον Ιούλιο που ξεκινήσαμε προετοιμασία, να ξοδεύουμε. Δηλαδή να προσπαθούμε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας.»

Για το εάν έχει υπάρξει κάποια πρόταση για την παραγωγή των αγώνων: «Νομίζω περιμένουν μέχρι την Τετάρτη, τις προσφορές από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες. Απ΄ότι μαθαίνω υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για την ανάληψη της παραγωγής. Το συμβούλιο που θα γίνει είναι για να μας ενημερώσουν πάνω σε αυτό και για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και από εκεί και πέρα να ξέρουμε ποιο θα είναι το κόστος της παραγωγής, γιατί η ΕΡΤ δεν θέλει να αναλάβει ούτε το κόστος αυτό.»

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad