Τι δήλωσαν για τη νίκη Μανουσάκης και Κουφογιάννη

ΟΑΧ | 9 Μαρτίου 2019, 17:58

Πολύ ευχαριστημένοι για τη νίκη επί του Ζωγράφου δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του ΟΑΧ, Μάνος Μανουσάκης και μία από τις κορυφαίες παίκτριες, η Ηρώ Κουφογιάννη.

«Επιτέλους σπάσαμε το ρόδι στα Χανιά, με τις μεγαλύτερες ομάδες, οι οποίες έχουν άλλους στόχους από εμάς. Τόσο καιρό το παλεύαμε με όλες τις ομάδες, ήμασταν ανταγωνιστικοί, φτάναμε στο τέλος, αλλά κάτι συνέβαινε και χάναμε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κόουτς της ΟΑΧ (φωτ.), ενώ λιτή αλλά λακωνική ήταν η δήλωση από την Κουφογιάννη, η οποία σημείωσε ότι η ομάδα της άξιζε τη νίκη.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κόουτς Μανουσάκης:

«Επιτέλους σπάσαμε το ρόδι στα Χανιά, με τις μεγαλύτερες ομάδες, οι οποίες έχουν άλλους στόχους από εμάς. Τόσο καιρό το παλεύαμε με όλες τις ομάδες, ήμασταν ανταγωνιστικοί, φτάναμε στο τέλος, αλλά κάτι συνέβαινε και χάναμε. Σήμερα, ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα, ο Ζωγράφου είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, παρόλο τις απουσίες που είχε, έπαιξε πάρα πολύ καλά, αλλά ήμασταν πάρα πολύ καλύτεροι. Ημασταν πολύ διαβασμένοι θεωρώ, σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και είχαμε και αντιδράσεις. Συγχαρητήρια στα κορίτσια, η νίκη αυτή είναι πιστεύω το εφαλτήριο για να ξεκινήσουμε να κερδίζουμε και άλλα παιχνίδια και να τελειώσει το θέμα της παραμονής πολύ πιο σύντομα. Δεν αξίζει η ομάδα αυτή τη θέση, το έχω πει πολλές φορές. Μεγαλώνοντας τα κορίτσια πρέπει να συνεχίσουν και παίρνοντας παιχνίδια, να αρχίσουν σιγά σιγά να παίζουν και πιο ώριμα και στο τέλος του πρωταθλήματος νομίζω ότι θα παίζουμε πολύ καλύτερα απ’ όταν ξεκινήσαμε».

Για το ποια ήταν τα κλειδιά για τη νίκη: «Είχαμε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε και τις 12 παίκτριες. Στα Χανιά αυτό είναι το αβαντάζ, ότι όλα τα κορίτσια -και οι μικρές- είναι ετοιμοπόλεμες να μπουν να παίξουν, έστω 5 λεπτά, να κάνουν τη διαφορά στο τρέξιμο, στην πίεση, καθώς στην Αθήνα έχουμε πρόβλημα με τις αποστολές, καθώς έχουν σχολικές υποχρεώσεις. Ενώ εδώ μπορούμε και παίζουμε 100% και βγάζουν παραπάνω ενέργεια. Είμαι περήφανος γι’ αυτά τα κορίτσια, δουλεύουν στο γήπεδο συνέχεια, έχουμε κάποιες εντάσεις, αλλά είναι μες στο πρόγραμμα, καθώς είναι από την όρεξή τους για να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια και στον Ζωγράφο, εύχομαι καλή συνέχεια, να έχουν υγεία όλα τα κορίτσια και του Ζωγράφου και τα δικά μας».

Για το ματς που ακολουθεί την Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό: «Το καλό είναι ότι τα παιχνίδια είναι Τετάρτη και Κυριακή. Την Τετάρτη παίζουμε με τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και την Κυριακή πάμε στο δεύτερο, με τα Μελίσσια. Δύο παιχνίδια στα οποία θα πάμε για να αποκομίσουμε εμπειρίες και θα κοιτάξουμε να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί. Εγώ το λέω πάντα, μπορεί να είμαι και γραφικός, αλλά σε όποιο παιχνίδι παίζω, θέλω να πάρω την πιθανότητα, που μου αναλογεί για να κερδίσω. Πολύ δύσκολο, βέβαια, όμως, το καλό είναι ότι την Κυριακή θα είμαστε πλήρεις, ενώ την Τετάρτη όχι. Είναι φυσιολογικό, οι πιο μικρές θα αποκτήσουν εμπειρίες για τα επόμενα παιχνίδια, τα οποία είναι στα μέτρα μας και θέλουμε να τα χτυπήσουμε όσο μπορούμε, αν όχι όλα, σχεδόν όλα».

Η ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ

Από την πλευρά της, η Κουφογιάννη τόνισε τα εξής:

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πεισμώσει πάρα πολύ γιατί έπρεπε να έρθει μια νίκη. Φτάναμε συνέχεια στο τέλος, αλλά χάναμε τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι κρίθηκε στο πάθος, το θέλαμε πάρα πολύ και αυτό ήταν που μας έδωσε και τη νίκη. Η άμυνά μας ήταν πολύ καλή σε γενικές γραμμές και επιθετικά ήμασταν εύστοχες, βγήκαν τα συστήματα που παίξαμε και θεωρώ ότι όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους».

karta antonis garden