Τζουγκαράκης: Δικαίωση ζωής ο Ηρακλής αλλά… δεν υπάρχουν όρια για μένα

Face Control | 21 Αυγούστου 2018, 18:03

Ο Σάββας Τζουγκαράκης ανακοινώθηκε από τον Ηρακλή και ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος και δικαιωμένος για την μεταγραφή του στον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Ο 32χρονος σέντερ παραχωρεί συνέντευξη στο athlitiko μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Ηρακλή, ενώ από εκεί και πέρα κάνει μεγάλη αναφορά στο χανιώτικο μπάσκετ. Οπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του, ο Τζουγκαράκης, που εδώ και πολλά χρόνια παίζει σε επαγγελματικό επίπεδο, “πονάει” και ενδιαφέρεται για το χανιώτικο μπάσκετ, καταθέτοντας τις απόψεις του για το πώς θα μπορούσε μία ομάδα να βρεθεί ακόμα και στην Α1, όπως τονίζει. «Εύχομαι να βρεθούν επιτέλους οι λύσεις και να μπορέσει μία ομάδα να σταθεί όχι μόνο στην Β’ Εθνική και στην Α2, αλλά στην Α1, όπως είναι το Ρέθυμνο όπου δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα, πέραν της σταθερής διοίκησης φυσικά που έχει. Εχουμε κι εμείς όλα τα φόντα, έχουμε γήπεδο, έχουμε τα πάντα και μπορούμε, κάποια στιγμή, να έχουμε κι εμείς μια ομάδα στην Α1», λέει χαρακτηριστικά ο Τζουγκαράκης.

Για την μεταγραφή του στον Ηρακλή και πώς νιώθει: «Νιώθω πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος γιατί είναι μια μεταγραφή που την έψαχνα χρόνια. Ο Ηρακλής είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα στο μπάσκετ, αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό. Νιώθω ότι δικαιώθηκαν οι κόποι χρόνων και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος».

Για το στόχο του Ηρακλή και αν είναι η επιστροφή στην Α1: «Μόνο η άνοδος, ακριβώς, τίποτε παραπάνω».

Για το ότι ο Ηρακλής δείχνει να ποντάρει πάνω του και το τι θα ήθελε να πετύχει ο ίδιος: «Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια επειδή έχω σημειώσει και εγώ μεγάλη πρόοδο και είμαι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα αυτή τη στιγμή στην Α2, όντως με ήθελαν πάρα πολύ. Πιστεύουν πάρα πολύ και έχουν επενδύσει πάνω μου ώστε να είμαι ένας από τους βασικούς άξονες της ομάδας φέτος που θα επιχειρήσει να κερδίσει την άνοδο στην Α1. Μου έδειξαν ότι με θέλουν πάρα πολύ. Ο πρόεδρος και ο προπονητής μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια και με δελέασαν ώστε ν’ ανέβω στη Θεσσαλονίκη».

Tzougarakis Irakleio

Για την πορεία που καταγράφει τόσα χρόνια στο μπάσκετ: «Νιώθω πάρα πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα απόδοσή μου, αλλά δεν υπάρχουν όρια. Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για βελτίωση και αυτό έρχεται με σκληρή δουλειά και πίστη στον εαυτό σου. Χρειάζεται να έχεις εμπιστοσύνη από τους προπονητές και τους ανθρώπους της ομάδας και από εκεί και πέρα είναι θέμα χρόνου να έρθουν τα αποτελέσματα. Κάτι που θα πρέπει να γίνεται κυρίως στις μικρές ηλικίες έτσι ώστε να έχεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση».

Για το αν περίμενε να έχει αυτή την πορεία στο μπάσκετ: «Να πω την αλήθεια, περίμενα να έχω λίγο καλύτερη, απλά έκανα κάποιες λάθος επιλογές και δεν συνεργάστηκα με τα κατάλληλα άτομα, τα οποία δεν είχαν τη γνώση, τη θέληση, πάντως δεν με βοήθησαν. Ο,τι έκανα, στηρίχθηκα αποκλειστικά στις δικές μου πλάτες και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Ο,τι έχω καταφέρει, το έχω καταφέρει μόνος μου, χωρίς καθόλου “σπρώξιμο”. Μόνο με δουλειά, τίποτε άλλο».

Για το χανιώτικο μπάσκετ και γιατί κατά την κρίση του παραμένει σε χαμηλό επίπεδο: «Δεν ξέρω τι γίνεται τα τελευταία χρόνια αν και διαβάζω και μαθαίνω τα νέα. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι δεν θέλουμε να δούμε το καλό του διπλανού μας. Με τα υπόλοιπα παιδιά που μεγάλωσα μαζί και παίζαμε στον Κύδωνα τότε δεν υπήρχε βοήθεια στα δικά του παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν είτε να βοηθήσουν, είτε αύριο-μεθαύριο αφού παίξουν σε κάποιες ομάδες να επιστρέψουν στο σύλλογο. Δεν βοηθηθήκαμε καθόλου. Είχαμε και πάρα πολλά εμπόδια μετά όταν προσπαθούσαμε να πάρουμε τα δελτία μας να φύγουμε. Είχαμε πόλεμο εκ των έσω, κάτι που είναι ανεξήγητο γιατί ήμασταν από τον ίδιο τόπο και εκεί είχαμε μεγαλώσει, δεν μπορώ να καταλάβω. Τα ταλέντα δεν βοηθήθηκαν όσο θα ‘πρεπε για να έχουν μετά μιαν άλλη βελτίωση και εκτός από τα ίδια, αυτό θα βοηθούσε και το χανιώτικο μπάσκετ ώστε να πάει μπροστά. Θα πήγαιναν και οι ομάδες μπροστά».

Tzougarakis me irakleio2

Για το αν κάποια χανιώτικη ομάδα μπορεί να φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο: «Θα πρέπει να υπάρξει σύμπνοια. Αν δεν υπάρξει, να ασχοληθούν τουλάχιστον μερικά άτομα σοβαρά, που απ’ ό,τι βλέπω τα τελευταία χρόνια ασχολούνται, απλά δεν υπάρχει η τεχνογνωσία. Κακά τα ψέματα, χανιώτικη ομάδα έχει να βρεθεί χρόνια σε εθνικές κατηγορίες, εννοώ σοβαρά, όχι ν’ ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική και να πέφτει. Υπάρχουν κάποια θέματα, που πρέπει να “ψηθούν” οι παράγοντες, να τα μάθουν, όπως έχει να κάνει με τις μεταγραφές, τις γνωριμίες που πρέπει να έχουν μέσα στο χώρο. Ολα αυτά δεν έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει, δηλαδή, η κατάλληλη τεχνογνωσία έτσι ώστε να μπορέσουν να σταθούν με αξιώσεις. Ενα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι είναι βέβαια και το οικονομικό. Πρέπει να μην είναι κάποιος μόνος του, εννοώ επιχειρηματίας, αλλά να πλαισιώνεται από κάποιους άλλους που θα θέλουν και αυτοί να βοηθήσουν και να το δείχνουν έμπρακτα».

Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει ταλέντο στο χανιώτικο μπάσκετ: «Το χανιώτικο μπάσκετ βγάζει συνέχεια ταλέντα, απλά το θέμα είναι να έχουν και την κατάλληλη εξέλιξη. Τα τελευταία χρόνια μονάχα ο Κόνιαρης, απ’ ό,τι ξέρω, έχει κάνει το πολύ μεγάλο βήμα και έχει παίξει στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι τα Χανιά δεν πληρούν τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για παιδιά για ό,τι αφορά το μπάσκετ, τουλάχιστον προς το παρόν. Θα πρέπει ν’ αλλάξουν οι συνθήκες ή να φεύγουν από μικρή ηλικία για να μπορέσουν να παίξουν, διότι όσα αποφασίσουν να μείνουν, καλώς ή κακώς δεν έχουν την ανάλογη εξέλιξη που θα μπορούσαν. Σαν ταλέντα δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από καμία πόλη».

Για το τι εύχεται για το μέλλον του: « Αυτό που εύχομαι και είναι το βασικό, το υπέρτατο αγαθό, είναι η υγεία και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μέσω της υπομονής και της πίστης στον εαυτό μας. Το ίδιο θα ευχηθώ βέβαια και για το χανιώτικο μπάσκετ, να βρεθούν επιτέλους οι λύσεις και να μπορέσει μία ομάδα να σταθεί όχι μόνο στην Β’ Εθνική και στην Α2, αλλά στην Α1, όπως είναι το Ρέθυμνο όπου δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα, πέραν της σταθερής διοίκησης φυσικά που έχει. Κατά τ’ άλλα έχουμε κι εμείς όλα τα φόντα, έχουμε γήπεδο, έχουμε τα πάντα. Μπορούμε, κάποια στιγμή, να έχουμε κι εμείς μια ομάδα στην Α1».

karta antonis garden

Rabona ad