Στ. Μιχαηλάκης: Του χρόνου θα κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα

Ηρακλής Νεροκούρου Face Control | 7 Μαρτίου 2019, 13:38

Αποκαλυπτικός όσον αφορά τους στόχους που αναμένεται να θέσει την επόμενη περίοδο η ομάδα του παρουσιάζεται με συνέντευξή του στο athlitiko ο Στέλιος Μιχαηλάκης.

Ο πρόεδρος του Ηρακλής Νεροκούρου αναφέρει ότι η ομάδα του μετά από μια προεργασία πέντε ετών, θα μπει στην διαδικασία να κυνηγήσει τον τίτλο, αναλύοντας ό,τι αφορά το στόχο αυτόν. Ο Χανιώτης παράγοντας είναι από τους πιο δραστήριους στην χανιώτικη κοινωνία, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια με τους αγώνες αυτοκινήτων, εξηγώντας πώς μεταπήδησε στο ποδόσφαιρο.

Από κει και πέρα, ο Στέλιος Μιχαηλάκης, μιλά για την υποψηφιότητά του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, καθώς συμπεριλαμβάνεται στο συνδυασμό του Παναγιώτη Σημαντηράκη.

Ο Ηρακλής Νεροκούρου είναι μια ομάδα η οποία παρουσιάζει καλή αγωνιστική εικόνα τα τελευταία χρόνια. Ως διοίκηση, είσαστε ευχαριστημένοι;

Πραγματικά, ειδικότερα πέρσι, το επίπεδο της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλό, με λίγες προσθήκες και παιδιά της ομάδας, από τα σπλάχνα της. Φέτος είχαμε κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς. Στο πρώτο σκέλος, στην αρχή, δεν πήγαμε καθόλου καλά. Τα Χριστούγεννα κάναμε κάποιες διορθώσεις κι έτσι η ομάδα είναι αήττητη για 4-5 αγωνιστικές. Τώρα, βέβαια, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με έναν σεβάσμιο αντίπαλο, που του εύχομαι γενικότερα το καλύτερο, τον Απόλλωνα. Ο πρόεδρος, Σταύρος Δρικάκης, έχει κάνει φοβερή δουλειά όσον αφορά το ρόστερ, αλλά και την ποιότητα που έχουν σαν μονάδες οι ποδοσφαιριστές. Το πλάνο μας είναι να σωθούμε και νομίζω ότι θέλουμε μια νίκη ακόμη για να κλειδώσουμε την σωτηρία μας και να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά από τις Ακαδημίες μας, να δουλευτούν και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Η φιλοσοφία της ομάδας μας είναι οι ποδοσφαιριστές μας να ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Για του χρόνου, κάνουμε μία σκέψη, να πάμε λίγο καλύτερα, επιδιώκοντας την 1η θέση του πρωταθλήματος, αν όχι το ίδιο το πρωτάθλημα.

Πώς προκύπτει αυτός ο στόχος για σας;

Προκύπτει από τη δουλειά πέντε ετών περίπου. Εγώ το ονομάζω με τη μέθοδο της… αφαιρετικής, βγάζοντας κάποια παιδιά που έχουν άλλες ασχολίες, ή φοιτητές που έχουν μαθήματα ή διάφορα άλλα πράγματα να κάνουν στη ζωή τους και δεν έχουν το χρόνο να δώσουν την σημασία που πρέπει στην ομάδα. Σαφώς τα χρήματα στο νομό Χανίων είναι πάρα πολλά και ειδικά για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που προσφέρουν οι ομάδες. Νομίζω ότι είναι πάρα πολλά… Προέρχομαι από ένα χώρο, όπου και εκεί είναι ακριβό άθλημα, αλλά εκεί τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά, στην πειθαρχία, στον τρόπο που διεξάγονται οι αγώνες κτλ.

Πώς θα στηρίξει μια προοπτική να κυνηγήσει το πρωτάθλημα ο Ηρακλής Νεροκούρου;

Αυτή είναι μια ερώτηση που είναι φυσιολογικό να μου γίνεται. Καταρχήν, να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς που βοηθάνε την ομάδα, αλλά και τους φίλους της ομάδας. Υπάρχουν κάποιοι φίλοι, οι οποίοι δε φαίνονται, αλλά δίνουν κάποια χρήματα στην ομάδα μας. Σαφώς και δεν είμαστε πλούσιοι παράγοντες, κανείς από εμάς, είμαστε όμως δραστήριοι. Ψάχνουμε όλοι να βρούμε χορηγίες και γενικότερα βοήθειες. Πέρσι έκανε μια καλή χρονιά ο Ηρακλής και τα οικονομικά δεδομένα ήταν διαφορετικά, γιατί όλοι ζητούσαν παραπάνω χρήματα. Κατά συνέπεια και μετά από πολλές συζητήσεις που έχουμε κάνει με τα παιδιά, τα οποία πραγματικά τα έχουμε σαν παιδιά μας, έχουν πει όλοι ότι του χρόνου θα ζητήσουν λιγότερα χρήματα και θα είναι πιο ενεργοί. Μετά από 15 σχεδόν χρόνια, ο Ηρακλής δεν έχει ξανακάνει κάποια κίνηση να βρεθεί στις πρώτες θέσεις, στην πρώτη τριάδα. Δεν λέμε ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, πάμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, είναι τελείως διαφορετικά τα νοήματα και από ‘κει και μετά περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει με το περιφερειακό. Εάν προκύψει το περιφερειακό, θα είναι τελείως διαφορετικά τα δεδομένα, καθώς και οι απαιτήσεις της ομάδας. Θα είναι πιο εύκολο για μας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήσατε πριν από λίγο καιρό, για την κοπή της πίτας, εξαγγέλθηκε μια μελέτη για την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο των Νεροκούρου. Σε τι επίπεδο βρίσκεται αυτό το θέμα, θα μπορούσε να επηρεάσει το γεγονός ότι έγιναν τέτοιες καταστροφές στα Χανιά και ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να πάνε σε αυτές τις υποδομές;

Νομίζω δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Τα χρήματα για το γήπεδο είναι από άλλο κορβανά, επομένως οι διαβεβαιώσεις που έχουμε από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων είναι ότι το γήπεδο είναι δρομολογημένο ώστε να φτιαχτεί ο νέος τάπητας γύρω στον Ιούνιο.

Οπότε, περιμένετε με την έναρξη της νέας χρονιάς, το γήπεδο να έχει αλλάξει τάπητα;

Ναι και είναι αυτό ένα συν για την ομάδα, γιατί αυτή τη στιγμή παίζουμε σε ένα γήπεδο που είναι τσιμέντο. Θα ήταν καλύτερα να ήταν χώμα, παρά να είναι έτσι όπως είναι τώρα. Εχουμε μεγάλα προβλήματα με τραυματισμούς.

Σε παρακολουθούσαμε πολλά χρόνια με την ενασχόλησή σου με το αυτοκίνητο. Πώς προέκυψε αυτή η στροφή; Υπάρχει καταρχήν στροφή στα ενδιαφέροντά σου;

Δεν είναι ότι υπάρχει στροφή. Μέσω των παιδιών μου μπήκα σε αυτή την ομάδα, αρχικά στις Ακαδημίες και μετά, σιγά-σιγά, αγάπησα αυτή την ομάδα, τους ανθρώπους που ήταν στον Ηρακλή. Γίναμε μια πολύ καλή οικογένεια και προχωρήσαμε μαζί. Αυτό είναι… Στη ζωή μου όπου έχω βρεθεί τα δίνω όλα, όπως τα έδινα και στην αγωνιστική λέσχη αυτοκινήτου τόσα χρόνια. Αλλά, εκεί είχαμε μετά κάποια άλλα προβλήματα, χάλασε η “συνταγή” με κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους που δεν μπορούσα να συνεργαστώ ενώ στην ομάδα παρότι προεδρεύω, η συνεννόηση με τους ανθρώπους που είναι γύρω μου είναι απόλυτη και αδερφική.

Τι διαλέγεις τελικά, αυτοκίνητο ή ποδόσφαιρο; Ή δεν το βάζεις στη ζυγαριά;

Δεν το βάζω σε καμία ζυγαριά. Στο αυτοκίνητο θα γυρίσω ούτως ή άλλως. Κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσω. Γι’ αυτό που λένε, πού βρίσκω το χρόνο κτλ., για μένα δεν υπάρχουν αυτά. Εάν έχεις όρεξη για κάτι και το αγαπάς, βρίσκεις το χρόνο, τα χρήματα και όλα. Εάν δεν υπάρχουν πολλά χρήματα, παίρνεις από περισσότερους λιγότερα, αρκεί να έχεις όρεξη να τρέξεις για ό,τι κάνεις στη ζωή σου.

Βλέπουμε ότι κατεβαίνεις υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με τον Παναγιώτη Σημαντηράκη. Πώς πήρες αυτή την απόφαση;

Αυτό που είπα, όταν νιώθεις ότι έχεις ενέργεια μέσα σου και βλέπεις αυτά που γίνονται γύρω σου και ειδικά στην πόλη μας, σε ορισμένα θέματα όπως είναι το κυκλοφοριακό ή η καθαριότητα κτλ. και βλέπεις ανθρώπους που λένε, αλλά… δεν κάνουν, κάνεις μια προσπάθεια πλέον με μια εντελώς καινούργια ομάδα και με άτομα καταξιωμένα στο χώρο τους σε όλα τα επίπεδα, να προχωρήσεις σε αυτή την απόφαση. Ο Παναγιώτης έχει κάνει μια κίνηση να συνεργαστεί με ανθρώπους που γνωρίζουν το πρόβλημα, το ζουν, το βλέπουν καθημερινά μπροστά τους. Με συγκίνησε πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή το μοντάρισμα αυτής της ομάδας. Δεν μπορούσε κανείς να πει, ποιος είναι αυτός που ήρθε ή τι είναι αυτός. Ολοι, με μια φωνή, λέμε καλώς τον, καλωσόρισες στην ομάδα μας. Είναι ένα καινούργιο δεδομένο για την τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο με αρχηγό τον Παναγιώτη, εάν δουλευτεί καλά, γιατί πρόκειται για άνθρωπο με αρχηγικές τάσεις, είναι συμβατός, σωστός, καθαρός, για όλους αυτούς τους λόγους συμπορεύομαι με τον Παναγιώτη για να τον βοηθήσω ώστε να κάνει ό,τι μπορεί για την πόλη μας.

Τι πιστεύεις ότι λείπει από την πόλη των Χανίων και χρειάζεται να βελτιωθεί άμεσα;

Νομίζω η θέληση. Αυτό λείπει… Η πόλη έχει πολλά σημεία για να διορθωθούν, ακόμα και η χωροθέτηση του πράσινου που γίνεται, εάν γίνει κάτι με λανθασμένο τρόπο και αυτό θα είναι αντιαισθητικό. Σαφώς πρέπει να συγκρουστούμε, αλλά είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε και αυτό. Ο Παναγιώτης είναι ένας άνθρωπος που δεν έταξε σε κανέναν τίποτα, ούτε κανείς από εμάς, που πλαισιώνουμε το ψηφοδέλτιο του, έχει ζητήσει κάτι απ’ αυτόν. Είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να δουλεύει συλλογικά και να φτιάχνει το οτιδήποτε επηρεάζει τη ζωή του πολίτη. Απευθυνόμαστε στον Χανιώτη πολίτη και λέμε θα δουλέψουμε για όλους και για τα Χανιά μας.

karta antonis garden
craft coffee bar
arcana