Στο Ηράκλειο η Εθνική

Μπάσκετ 11 Σεπτεμβρίου 2018, 19:59

Έφτασε σήμερα στο Ηράκλειο η Εθνική Ελλάδας για το κρίσιμο παιχνίδι της Πέμπτης (13/09, 21.00) απέναντι στη Σερβία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται στα “Δύο Αοράκια” ένα δυνατό αντίπαλο και θέλει μόνο τη νίκη για να κάνει το αποφασιστικότερο ίσως βήμα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο Γιώργος Παπαγιάννης κατά την άφιξη της αποστολής της “γαλανόλευκης” στην Κρήτη τόνισαν πως θέλουν τη στήριξη του κόσμου και περιμένουν να δουν ένα γεμάτο γήπεδο.

«Η ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη, κάτι φυσιολογικό λόγω της εποχής. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δεν έχουν ξεκινήσει προπονήσεις με τις ομάδες τους και άλλοι οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας και είναι λογικό να έχουν μία κούραση, αφού ήρθαν από το βουνό κατευθείαν σε εμάς. Έχουμε κάνει ακριβώς τρεις προπονήσεις και τα δύο φιλικά, τα οποία ήταν σαν προπονήσεις για εμάς και τώρα θα κάνουμε το υπόλοιπο των ημερών ένα μοντάρισμα, ώστε να είμαστε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στον αγώνα με έναν ποιοτικό και δυνατό αντίπαλο όπως η Σερβία.

Από ‘κει και πέρα, γι’ αυτή την ομάδα είναι χαρά να επιστρέφει στην Κρήτη, αφού το νησί έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό παράγοντα της πορείας μέχρι τώρα στα προκριματικά. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η ατμόσφαιρα θα είναι καταπληκτική για μία ακόμη φορά», δήλωσε ο έμπειρος προπονητής κατά την άφιξη της Εθνικής στο Ηράκλειο.

Ο Παπαγιάννης, από τη μεριά του, υποστήριξε: «Για να νικήσουμε τη Σερβία θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Είναι μια ομάδα που ποντάρει πολλά στο σουτ της , είναι από τις καλύτερες ομάδες σ’ αυτό το παιχνίδι και εμείς θα κοιτάξουμε μέσα από την άμυνα να πάρουμε όσο πιο πολλές ευκαιρίες μπορούμε. Εδώ στην Κρήτη ξέρουμε ότι ο κόσμος αγαπά πάρα πολύ το μπάσκετ και θέλουμε να δούμε το γήπεδο γεμάτο».

karta antonis garden