Στη στενοχώρια και πάλι και η κριτική στις επιλογές του Ρόκα

Πλατανιάς | 8 Ιανουαρίου 2018, 20:56

Ασχημο είναι το κλίμα μία ημέρα μετά τον χαμένο αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τον Πλατανιά. Ενας αγώνας που δεν είναι ότι υπήρχε η προσδοκία η ομάδα να τον κερδίσει, αλλά είχε δημιουργηθεί μια αίσθηση ότι βάσει εμφάνισης, θα έδινε το σύνθημα ότι κάτι αλλάζει εν όψει της συνέχειας και ειδικότερα με την αφετηρία του β' γύρου.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Οι 11 συνεχόμενες, πια, ήττες τα λένε όλα για τον Πλατανιά… Οπως και να το κοιτάξει κάποιος το ζήτημα, απ’ όπου κι αν το εξετάσει, η ουσία δεν αλλάζει και αυτή είναι ότι ο Πλατανιάς βρίσκεται με το ένα πόδι στον γκρεμό.

Από εκεί και πέρα, το βασικό ζήτημα είναι γιατί ο Πλατανιάς παρουσίασε αυτή την εικόνα και ειδικότερα ήταν τόσο ακίνδυνος επιθετικά. Σημειώνεται μάλιστα σε αυτό το σημείο ότι μπορεί να γίνει κριτική στις επιλογές που έκανε ο Ρόκα, που ενδεχομένως να βρέθηκε στην πιο κακή του μέρα ο ίδιος από τότε που ανέλαβε. Ο Ισπανός τεχνικός που πέρα από το γεγονός ότι μετρά μόνο ήττες από τον καιρό που έφτασε στη ομάδα, το θέμα είναι ίσως ότι θα μπορούσε με κάποιες πιο προσεκτικές κινήσεις να έχει βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του σε αυτό το παιχνίδι και να μην παρουσιάσει, τουλάχιστον επιθετικά αλλά και γενικώς δημιουργικά, αυτή την εικόνα.

Και αμυντικά ωστόσο, εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην καλή παρουσία που είχε ο Κλιάιτς. Ουσιαστικά, η απόδοση του Σέρβου τερματοφύλακα είναι το στοιχείο που βοήθησε προκειμένου ο Πλατανιάς να μη δεχθεί νωρίτερα το γκολ. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν τα πέναλτι που δόθηκαν, θα μπορούσε ίσως ο Πλατανιάς να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, όταν άλλωστε απέμεναν 20 λεπτά μέχρι τη λήξη. Θα το έβαζε το γκολ ο Παναθηναϊκός; Πιθανόν γιατί πίεζε για το 1-0, από την άλλη όσο θα περνούσε ο χρόνος το άγχος θα τον βάραινε.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι ο Πλατανιάς δεν κατάφερε για ένα ακόμα παιχνίδι να πάρει κάποιο βαθμό, αλλά πια αρχίζει ο κλοιός να σφίγγει και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Η ομάδα είναι δεδομένο ότι παραμένει μέσα στο παιχνίδι, υπάρχουν, δηλαδή οι βαθμολογικές δυνατότητες για να καταφέρει την ανατροπή, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πάρει βαθμούς. Αλλιώς, δεν γίνεται…

 

Estrella