Στην Κωνσταντινούπολη για το Ευρωπαϊκό Σκυλουράκη και Ριτζάκη

Τεχνική Κολύμβηση | 27 Ιουλ 2018, 11:57

Μια νέα πρόκληση περιμένει δύο αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Η αναφορά γίνεται για τις Χριστιάνα Σκυλουράκη και Ευαγγελία Ριτζάκη που ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Νέων / Νεανίδων που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο πρωταθλήτριες τεχνικής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή της Εθνικής μας ομάδας, έχοντας σαν στόχο να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Αμφότερες, συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και αυτό είναι το σημείο αναφοράς, επομένως αναμένεται να βιώσουν μια πολύ δυνατή εμπειρία.

«Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχω σ’ ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και νιώθω όπως να ‘χει λίγο αγχωμένη, γιατί είμαι αρκετά μικρή και δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία στο χώρο, καθώς είναι ο δεύτερος μου χρόνος στην τεχνική κολύμβηση», σημειώνει η 14χρονη, μόλις, Σκυλουράκη, που από την αρχή της περιόδου εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της και τα πανελλήνια ρεκόρ που έχει καταφέρει να πετύχει.

Skylouraki

«Πιστεύω ότι θα μπορούσα να έχω μια καλή παρουσία και να διεκδικήσω κάτι θετικό βάσει των χρόνων που έχω πετύχει φέτος. Σκοπός μου είναι να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ βάσει των δυνατοτήτων μου. Ο προπονητής μου, μου έχει διδάξει πάρα πολλά πράγματα αυτά τα δύο χρόνια και με έχει βοηθήσει αρκετά και ελπίζω να τα πάω όσο καλύτερα γίνεται», σημειώνει χαρακτηριστικά η Σκυλουράκη.

Από την άλλη, η Ευαγγελία Ριτζάκη θα έχει την ευκαιρία στα 17 της χρόνια να αγωνιστεί σε μία σπουδαία διοργάνωση, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα γεγονός που τη χαροποιεί ιδιαίτερα.

«Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι κάτι το οποίο κυνηγούσα τα τελευταία χρόνια και φέτος χάρη στην βοήθεια του προπονητή μου και της διατροφολόγου μου, Κατερίνας Καλαμαρίδη, καταφέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», σημειώνει η Ριτζάκη.

Ritzaki

«Σίγουρα, υπάρχει ένα άγχος επειδή είναι η πρώτη μου συμμετοχή και δεν έχω τόση εμπειρία. Επιθυμούμε όμως το καλύτερο αποτέλεσμα και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε. Αρχικά, ο στόχος είναι να είμαι μέσα στην 8άδα, αλλά ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι πολύ μεγάλος. Είναι μια εμπειρία ζωής να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα και θεωρώ πως για έναν αθλητή αυτό είναι ό,τι καλύτερο», καταλήγει η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια.  

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεκινά το Σάββατο 28 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Αυγούστου.

karta antonis garden

Rabona ad