Στην Ελλάδα (και στα Χανιά;) το πανευρωπαϊκό ανδρών γυναικών το καλοκαίρι

Τεχνική Κολύμβηση | 24 Σεπτεμβρίου 2018, 17:14

Ενα σημαντικό αθλητικό γεγονός πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι όπως ανακοίνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία. Αυτό αφορά την ανάληψη από τη χώρα μας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης για τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

Συγκεκριμένα, η διοργάνωση -που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα σε ποια πόλη θα διεξαχθεί άρα θεωρητικά θα μπορούσαν να είναι και τα Χανιά αυτή που θα το αναλάβουν- πρόκειται να διεξαχθεί το διάστημα μεταξύ 25 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Πρόκειται για την πιο σοβαρή διοργάνωση σε επίπεδο Ευρώπης που γίνεται για το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης, ένα άθλημα στο οποίο ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων “ειδικεύεται”, όντας ένα από τα καλύτερα σωματεία στην Ελλάδα επί σειρά ετών. Υπενθυμίζεται ότι τα Χανιά είχαν αναλάβει το καλοκαίρι του 2014 το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων τεχνικής κολύμβησης, που είχε διεξαχθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η ανακοίνωση από την ΚΟΕ είναι η εξής:

Την κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος για το 2019, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, ανέλαβε η ΚΟΕ με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) που συνεδρίασε σχετικά το περασμένο Σάββατο (22/9) στη Ρώμη.

Στη συνεδρίαση παρέστη ο Ταμίας του Δ.Σ της ΚΟΕ Ηλίας Ξιάρχος, Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS και μετέφερε το σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας το οποίο και έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

Η διοργάνωση προγραμματίζεται να διεξαχθεί από 25 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, ενώ ο τόπος θα ανακοινωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Για την Ελλάδα είναι η 3η κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος, από το 2010 που αυτό εντάχθηκε στη δύναμη της ΚΟΕ. Προηγήθηκαν, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στα Χανιά το 2014 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Βόλο το 2016.

Στην ίδια συνεδρίαση της CMAS, στην ιταλική πρωτεύουσα, αποφασίστηκε να οριστεί CMAS Delegate στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας (25/8-1/9/19), ο Αλέξανδρος Ξιάρχος, ομοσπονδιακός τεχνικός του αθλήματος της Τεχνικής κολύμβησης.

JoyMachine

Rabona ad