Στην αγγλική Στέβενεϊτζ ο Μπερνεάνου! «Το επεδίωκα 5 χρόνια» τονίζει στο athlitiko

Ποδόσφαιρο 18 Αυγούστου 2018, 15:24

Μία γνωστή ομάδα στην Αγγλία, η Στέβενεϊτζ (Stevenage FC), είναι ο νέος σταθμός στην καριέρα του Γιώργου Μπερνεάνου. Ο μέχρι και πριν λίγο καιρό προπονητής τερματοφυλάκων του Πλατανιά μετακομίζει έτσι στο νησί για λογαριασμό της συγκεκριμένης ομάδας.

Ο Μπερνεάνου θα εργαστεί στην League 2, που πρόκειται για μια επαγγελματική κατηγορία στην Αγγλία, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι παρουσιάζεται μια μεγάλη προοπτική στην καριέρα του.

Μιλώντας στο athlitiko γι’ αυτή τη συνεργασία με την Στέβενεϊτζ, ο Μπερνεάνου τονίζει ότι, «η μετάβασή μου στην Αγγλία ήταν προσωπικός στόχος πενταετίας. Δεν συνέβη τυχαία. Ηταν κάτι που επεδίωξα από τότε που ξεκίνησα τα πτυχία προπονητή τερματοφυλάκων εκεί. Η Αγγλία είναι η κορυφαία χώρα στο ποδόσφαιρο, σε μέγεθος, σε γνώση, σε ιστορία και σε οργάνωση. Οι 5 επαγγελματικές κατηγορίες με 24 ομάδες η καθεμία αποτελούν τεράστιο έδαφος εξέλιξης και γνώσης. Ταυτόχρονα όμως δεν θεωρείσαι ολοκληρωμένος προπονητής αν δεν έχεις το εύρος της ικανότητας από την αναγνώριση του ταλέντου έως την συντήρηση της αγωνιστικής απόδοσης των κορυφαίων στον κόσμο αθλητών. Η ειδίκευση των αθλητών ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία και οι Ακαδημίες είναι στην ουσία προπαρασκευή επαγγελματιών. Τα παιδιά εκεί είναι με υποτροφίες από την ηλικία των 14-16 και μοναδικός στόχος είναι η κορύφωση μέχρι τα 18».

Mperneanou1

Σε ερώτηση για την προσαρμογή του στην αγγλική ομάδα και αν περιμένει να είναι δύσκολη επισημαίνει: «Σίγουρα. Πέρα από την γλώσσα, ο τρόπος δουλειάς είναι πολύ πιο συγκεκριμένος, καθορισμένος, εντατικός και στοχευμένος. Ασχολούμαι με την ολοκλήρωση του κάθε τερματοφύλακα ξεχωριστά, με ευελιξία και προσαρμογή στις ανάγκες. Αυτό είναι μια τεράστια πρόκληση για μένα άλλα και κάτι που πρέπει να έχω ως προπονητής για να προχωρήσω».

Μιλώντας για τον Πλατανιά, ο “Μπέρνε” τονίζει ότι, «πριν πάμε στο αύριο θα πρέπει να ευχαριστήσω… το χθες και συγκεκριμένα την ομάδα μου, τον Πλατανιά, που μου πρόσφερε την υποστήριξη για να προχωρήσω. Η εμπειρία και η αυτοπεποίθησή μου οφείλονται σε μεγάλο μέρος στην ομάδα μου και θα την ευχαριστώ πάντα γι’ αυτό. Το “αύριο” είναι η τεκμηρίωση της γνώσης μέσω των πτυχίων UEFA goalkeeping και outfield.  Το “αύριο” είναι στην Αγγλία που όλοι ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο»…

Estrella
Papantonakis Cards

Rabona ad