Σπανός: Εγκλημα η διάσπαση της κεντρικής διαχείρισης

Super League 1 8 Ιουλ 2018, 12:13

«Δεν πρόκειται για εκβιασμό ή απειλή να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα», αναφέρει στην σημερινή Real News ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, χαρακτηρίζοντας έγκλημα τη διάσπαση της κεντρικής διακίνησης για τα τηλεοπτικά.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

«Είναι δεδομένο αυτό και δεν πρόκειται για εκβιασμό ή απειλή να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τίθεται θέμα βιωσιμότητας των ΠΑΕ και δεν μπορούμε να μιλάμε για μια λίγκα με υγιή ανταγωνισμό και επτά ομάδες να μην έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Διότι εκτός ότι κινδυνεύουν να πτωχεύσουν, διακυβεύεται το “επί ίσιοις όροις” που όλοι μας θέλουμε και επιζητούμε. Το μεγαλύτερο έγκλημα ήταν η διάσπαση της κεντρικής διαχείρισης», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανός, συνεχίζοντας ως εξής: «Πρωτοστάτησαν οι μεγάλες ομάδες για να γίνει αυτό από την πίεση να υπάρξουν έσοδα ενόψει της αδειοδότησης. Αν δεν υπάρξει κεντρική διαχείριση τα επόμενα χρόνια, το προϊόν θα συνεχίσει να απαξιώνεται. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε θετικοί στο πλάνο του υπουργού, όμως δεν μπορούμε και να δεχτούμε τη βίαιη προσαρμογή σε αυτό. Φυσικά, ο διάλογος συνεχίζεται και θέλω να πιστεύω πως στο τέλος θα πάνε όλα καλά. Όταν το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι το 70% του μπάτζετ μια ομάδας, θα πρέπει αυτό να καλυφθεί από άλλους πόρους. Δεν μπορούν να συμμετέχουν οι ομάδες στο κουπόνι του στοιχήματος χωρίς να λαμβάνουν τίποτα, ενώ λαμβάνουν οι άλλες πλευρές».

Για το αν υπάρχει ρήτρα μεταξύ των ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, απάντησε: «Ναι, υπάρχει, έχουμε υπογράψει και ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο που μας δεσμεύει, σαν ένας κώδικας αξιών και δεοντολογίας. Για εμένα προσωπικά -και το ξαναλέω- δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να υπάρχει έστω και μία ομάδα χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania

Rabona ad