Σούπερ Λιγκ 1 ή 2 ή Φούτμπολ Λιγκ τα… τρία σενάρια για τις χανιώτικες ομάδες

Χανιά Πλατανιάς | 7 Ιουλίου 2018, 13:53

Δεν επιφέρει κάποια αλλαγή για τις χανιώτικες ομάδες η επερχόμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών όπως αποφασίστηκε μεταξύ της Σούπερ Λιγκ και του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Παρ’ όλα αυτά, η αναδιάρθρωση επηρεάζει τις δύο χανιώτικες ομάδες για ό,τι αφορά τον σχεδιασμό τους από φέτος. Ουσιαστικά την επόμενη χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε μία από τις τρεις πιθανές κατηγορίες: Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2 ή Φούτμπολ Λιγκ! Από κει και πέρα, παρουσιάζει ενδιαφέρον τι θα αποφασιστεί την προσεχή Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο στη Σούπερ Λιγκ. Εκεί ουσιαστικά θα αποφασιστεί πώς θα διαμορφωθούν τα πρωταθλήματα από τη νέα περίοδο και μετά.

Οι χανιώτικες ομάδες επηρεάζονται σε κάθε περίπτωση, αφού αν τερματίσουν ανάμεσα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, τότε θα πάρουν μέρος είτε στη Σούπερ Λιγκ 1 την σεζόν 2019 – 20 είτε στην Σούπερ Λιγκ 2. Κατά συνέπεια ο προγραμματισμός που θα θέσουν από εδώ και στο εξής είναι πολύ σημαντικός για ό,τι αφορά την επόμενη μέρα και για τους δύο.

Εξόχως σημαντική επίσης είναι η προοπτική που παρουσιάζεται και για τους δύο από οικονομικής πλευράς. Ακόμα και στο ενδεχόμενο που παραμείνουν ή τέλος πάντων κάποια από τις δύο στην Φούτμπολ Λιγκ, τα έσοδα θα είναι πολύ περισσότερα ξεκινώντας, λογικά, από φέτος. Ουσιαστικά για την επόμενη πενταετία αναμένεται να πέσουν πολλά χρήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τόσο οι παράγοντες, οι πρόεδροι επί της ουσίας, των ομάδων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, αλλά ακόμα και της Σούπερ Λιγκ, θα μπορέσουν να έχουν σημαντικές βοήθειες, τη στιγμή που μέχρι σήμερα έβαζαν βαθιά, άλλοι πολύ πιο βαθιά, το χέρι στην τσέπη.

Η ουσία είναι ότι τόσο ο ΑΟΧ/Κισσαμικός, όσο και ο Πλατανιάς αναμένεται να ξεκινήσουν ίσως και εντός της εβδομάδας που ξεκινά από τη Δευτέρα, πολύ δυναμικά το σχεδιασμό τους, λαμβάνοντας σημειώνουμε και πάλι αποφάσεις που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον…

Estrella
Auto KCS

Rabona ad