Σούπερ Λιγκ σε ΕΠΟ: «Παράνομη η απόφαση για το μπαράζ»

Ποδόσφαιρο 31 Αυγούστου 2018, 22:24

Στο αποκορύφωμα βρίσκεται το θέμα που έχει προκήρυξη σχετικά με το μπαράζ. Ποια… προκήρυξη θα "υπερισχύσει" και τι τελικά θα συμβεί;

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Οπως έχουμε ήδη ενημερώσει, την προσεχή Πέμπτη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα προχωρήσει στην έγκριση της προκήρυξης της Φούτμπολ Λιγκ για το μπαράζ μεταξύ του δευτεραθλητή του πρωταθλήματος με τον 13ο της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο η Σούπερ Λιγκ “τρέχει” ήδη το θέμα στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Μάλιστα, την Παρασκευή απέστειλε επιστολή προς την ΕΠΟ χαρακτηρίζοντας την απόφαση που πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή ως «παράνομη» δίνοντας έτσι μια εικόνα για το τι… αναμένεται να ακολουθήσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Η ουσία είναι ότι το συγκεκριμένο δικαστικό όργανο θα αποφασίσει οριστικά εάν θα γίνει το μπαράζ ή τελικά θα ισχύσει αποκλειστικά η προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ για τον υποβιβασμό -αποκλειστικά- τριών ομάδων.

Αναλυτικά, η επιστολή της Σούπερ Λιγκ προς την ΕΠΟ την οποία δημοσιεύει το SDNA είναι η εξής:

«Η εν λόγω απόφασή σας είναι, μεταξύ άλλων, παράνομη για σωρεία λόγων, ιδίως όμως για τους εξής: (α) διότι η δυνατότητα της ΕΠΟ να επιφέρει παρατηρήσεις και διορθώσεις σε υποβληθείσα προκήρυξη πρωταθλήματος επαγγελματικής κατηγορίας κατά το άρθρο 7 παρ. 4.α. του ΚΑΠ είναι προφανές ότι αφορά μόνο περιπτώσεις ασυμβατότητας αυτής με το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ και όχι με ζητήματα σκοπιμότητας, (β) διότι, ωσαύτως, δεν υπάρχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 7 παρ. 5.α. του ΚΑΠ, καθώς κατά το χρόνο λήψης της απόφασής σας δεν υπήρχε καμία ασυμφωνία μεταξύ της υποβληθείσας εξ ημών προκήρυξης και τυχόν αντίθετης προκήρυξης της Football League.

Για το λόγο, δε, αυτό δεν υπεβλήθη καν στη συνεδρίαση της Ε.Ε. σας σχέδιο προκήρυξης της Football League, το οποίο προβλέπει αναδιάρθρωση κατηγοριών.

Με βάση τα ως άνω παρακαλούμε θεωρείστε δεδομένο ότι εμμένουμε στο σχέδιο προκήρυξης που σας αποστείλαμε…».

Estrella
Papantonakis Cards