“Σκληρή” γλώσσα Κωνσταντινίδη για Βασιλειάδη

Γενικά Θέματα - Τοπικό 30 Αυγούστου 2018, 11:57

Tα "βέλη" του στην κυβέρνηση και στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Κώστας Κωνσταντινίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ''βασιλιάς'', που δεν είναι άλλος από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι πλέον... γυμνός.

Ο επικεφαλής της διοίκησης της ΕΠΣ Χανίων, στις δηλώσεις του μετά το τέλος των κληρώσεων για Α’ και Β’ Κατηγορία και Κύπελλο Χανίων, “ξέσπασε” κατά του Γ. Βασιλειάδη, για τον οποίο υποστήριξε ότι άφησε την πολιτική να πατήσει πόδι στο χώρο του ποδοσφαίρου τονίζοντας «πως όταν δεν θα υπάρχουν οι ερασιτεχνικές ομάδες… θα είναι αργά για δάκρυα».

Τέλος επεσήμανε την αναγκαιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου να ξεκινήσει από το μηδέν αναφέροντας πως «εκείνοι που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να τη ζουν επαναλαμβανόμενα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: 

Για τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου: «Είναι μια χρονιά ειδικά στην Α’ κατηγορία εξαιρετικά ανταγωνιστική. Προσδοκώ άλλωστε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα διότι οι ομάδες, τουλάχιστον έτσι όπως εμφανίζονται μέχρι τώρα, έχουν δυναμώσει όλες. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε το φαινόμενο που είχαμε πέρυσι με το ΣΥΝΚΑ που είχε ”ξεφύγει” από την αρχή, θα υπάρξει σκληρός ανταγωνισμός».

Για το αν φέτος θα υπάρξει ανταγωνισμός για την αποφυγή του υποβιβασμού: «Όταν η ψαλίδα των ομάδων είναι μικρή εννοείται ότι ο ανταγωνισμός είναι ο ίδιος και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Θεωρώ ότι στην Α’ κατηγορία μέχρι και την τελευταία αγωνιστική θα παίζει τόσο ο πρωταθλητής όσο και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν, τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα φαινόμενα. Γνωρίζοντας μάλιστα ιστορικά τη διαδρομή των ομάδων μπορεί κάποιος να πει με ασφάλεια ότι θα είναι έχουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για τη Β’ κατηγορία: «Στη Β’ κατηγορία πέρυσι έγινε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων – πολλών ετών. Ελπίζω πως και φέτος θα συμβεί το ίδιο».

Για το Κύπελλο: «Ακολουθούμε την ίδια συνταγή, η οποία εκ του αποτελέσματος έδειξε ότι ήταν αυτό που ήθελαν οι ομάδες. Από εκεί και πέρα να έχουμε την υγεία μας, είμαστε δίπλα σε όλους».

Στη συνέχεια ανέφερε τα εξής: «Αν μου επιτραπεί το σχόλιο, αυτό που ήθελα να πω είναι πως ξεκινάει μια χρονιά η οποία δεν ξέρουμε πώς θα ξημερώσει. Όταν θα τελειώσει αυτή η χρονιά δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι η επόμενη. Είμαστε εν μέσω μιας διαδικασίας δομικής αναδιάρθρωσης όλων των κατηγοριών από μια κίνηση ενός ανθρώπου που λυσσαλέα ήθελε η πολιτική να πατήσει πόδι στο ποδόσφαιρο… τα κατάφερε. Δυστυχώς όμως το έκανε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει την 31η του Αυγούστου 2019, τι κατηγορίες θα υπάρχουν, ποιες ομάδες θα είναι σε ποιες κατηγορίες, με ποιον μίλησε, τι μελέτες έχει.

Ξύπνησε μια μέρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού (Γιώργος Βασιλειάδης) και αποφάσισε να διαλύσει όλο το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως, όπως το επεσήμανα και στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, με μεγάλη μου στεναχώρια διαπίστωσα ότι ιδιοκτήτες ΠΑΕ πήραν το μέρος του υφυπουργού.

Δυστυχώς υπήρξε και μέρος του ποδοσφαίρου δίπλα στον υφυπουργό που του έδωσε δεκανίκι του άνοιξε μια πίσω πόρτα… δούλεψαν ως δούρειοι ίπποι.

Αυτή τη στιγμή ζούμε το μοναδικό σε όλο το ανεπτυγμένο ποδόσφαιρο φαινόμενο να υπάρχει η πολιτεία που να αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα δεν είναι ότι αποφασίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το πρόβλημα είναι ότι με τον τρόπο με τον οποίο έδρασε έδειξε ότι έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων της αυτό το οποίο θα έπρεπε να έχει υπό τη σκέπη της ως πολιτεία τον ερασιτέχνη παράγοντα, τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.

Πήγε απλόχερα και μοίρασε χρήματα, δεν ξέρω πού τα βρήκε, αλλά θα μπορούσε μέρος από τα 50.000.000 ευρώ που δίνει πάνω-κάτω το χρόνο στη Σούπερ Λιγκ να τα επενδύσει διαφορετικά. Σκεφτείτε πόσες ομοσπονδίες θα επιδοτούσε και για πόσα χρόνια.

Το είπα και στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, ο κλασικός αθλητισμός μας δίνει χωρίς να έχει λεφτά φοβερές διακρίσεις. Δεν πρέπει αυτά τα παιδιά που κάνουν προπόνηση στο κρύο, που δεν έχουν πετρέλαιο να θερμάνουν τα γυμναστήρια τους, δεν πρέπει να τα επιδοτήσεις;

Πραγματικά το λέω περιμένω τον πρώτο που θα κάνει κίνηση εναντίον του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ (Βασίλης Κωστόπουλος) και εννοώ κίνηση δικαστική. Δεν μπορεί η αγορά να αποτιμά το προϊόν 5.000.000 ευρώ, 3.000.000 ευρώ ή αν θέλετε 100.000 ευρώ το παιχνίδι και η ΕΡΤ να δίνει 266.000 ευρώ το παιχνίδι.

Δυστυχώς ο ”βασιλιάς είναι γυμνός” και ο ”βασιλιάς” δεν είναι αυτή την στιγμή ο υφυπουργός. Άφησε γυμνό τον ”βασιλιά” του ποδοσφαίρου, άφησε γυμνό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, άφησε γυμνούς στο λυσσαλέο βοριά και στις ορέξεις του όλους τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές. Όταν αύριο δεν θα υπάρχουν οι ερασιτεχνικές ομάδες τότε θα είναι αργά για δάκρυα».

Για το αν οι ερασιτεχνικές ομάδες έχουν τρόπο να το αντιμετωπίσουν: «Όχι κανένα, δεν υπάρχουν τρόποι. Δυστυχώς το είπα και το ξαναλέω ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο λειτουργώντας ως ρουφήχτρα – συγχωρέστε με για την έκφραση – απομυζά όλα τα υγιή κομμάτια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Πείτε μου εσείς ποια ΠΑΕ επένδυσε σε Ακαδημίες και δεν μιλάω για τις μεγάλες Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, μιλάω για τις ομάδες της περιφέρειας.

Ποια ΠΑΕ επένδυσε σε γήπεδα, στο να δώσει ένα ανταποδοτικό όφελος αντάλλαγμα στην ερασιτεχνική ομάδα από την οποία πήρε ένα ποδοσφαιριστή; Καμία! Όλες κοιτάζουν το πώς θα αποφύγουν το οτιδήποτε έχει σχέση με λεφτά.

Για το αν νοσεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Την ξέρετε την άποψη μου, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο νοσεί βαρύτατα. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση-πολιτεία είναι απλώς να κρατάει έναν ημιθανή ασθενή στη ζωή».

Για το αν είναι αυτό ένα σωσίβιο: «Όχι όχι. Σωσίβιο δίνουμε σε ζωντανούς εδώ είμαστε ημιθανείς. Είναι ημιθανές το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Και σας λέω κοιτάξτε γύρω σας… Η FA, η αγγλική Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει πρόγραμμα 500.000.000 ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η FA πουλάει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ 7 δις και εμείς παρακαλούμε να μας δώσει η κυβέρνηση 50.000.000 ευρώ;. Ημιθανές είναι το ποδόσφαιρο.

Κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε απόφαση και να κάνουμε ένα shutdown, το ποδόσφαιρο πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν. Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουν οι μεγάλοι ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν. Εμείς είμαστε το μηδέν, εμείς είμαστε το εφαλτήριο για να δημιουργήσεις ένα υγιές ποδόσφαιρο».

Κλείνοντας ανέφερε τα εξής: «Αν δεν κοιτάς από που έχεις προέλθει δυστυχώς είσαι καταδικασμένος να χαθείς. Για να το πω πιο επίσημα, ο λαός και όταν λέω ο λαός εννοώ οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο εφόσον δεν γνωρίζουν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ζουν επαναλαμβανόμενα».

 

karta antonis garden
craft coffee bar
arcana