Ριτζάκης: Αυτοί είναι οι στόχοι για τη συνεργασία μου με τις Μικτές

Μικτές Ομάδες | 5 Σεπτεμβρίου 2018, 18:22

Ο Γιώργος Ριτζάκης εδώ και μερικές ημέρες αποτελεί το νέο μέλος στην τεχνική ηγεσία της ΕΠΣ Χανίων. Μαζί με έναν ακόμα Χανιώτη προπονητή, τον Γιώργο Μουριζάκη, θα έχουν από κοινού την ευθύνη των Μικτών ομάδων.

Για τον Ριτζάκη ανοίγει έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, αφού μετά τον Πλατανιά θα συνεργαστεί με την ΕΠΣ Χανίων. Οπως τονίζει στο athlitiko, αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση που του έγινε, λέγοντας πως η διοίκηση της Ενωσης άκουσε με ικανοποίηση τις προτάσεις του για την αναβάθμιση των Μικτών ομάδων.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο Χανιώτης τεχνικός, ο ίδιος αναλαμβάνει την ομάδα Νέων (Κ16), ενώ ο Μουριζάκης θα έχει την ευθύνη της Παίδων (Κ14).

Για τη συνεργασία του με την ΕΠΣ Χανίων: «Μετά τη λύση της συνεργασίας μου με τον Πλατανιά ήρθε η πρόταση από τη διοίκηση της Ενωσης. Επειδή αυτή η θέση είναι πολύ υπεύθυνη, θεώρησα την πρόταση πολύ τιμητική και επειδή είδα ότι οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν πολύ διάθεση, έκρινα ότι μπορώ να κάνω πράγματα στην Ενωση και γι’ αυτό την αποδέχτηκα».

Για το πώς θα εξελιχθεί η συνεργασία του με τον Γ. Μουριζάκη: «Στο προπονητικό κομμάτι θα ‘μαστε μαζί και στο αγωνιστικό, στην Κ16 θα είμαι εγώ και στην Κ14 ο Γιώργος (Μουριζάκης)».

Για τους στόχους που θέτουν οι Μικτές: «Καταρχήν, πριν συνεργαστώ με την Ενωση τους παρέδωσα μια έκθεση στην οποία τους ανέλυα πώς κατά τη γνώμη μου πρέπει να λειτουργήσουν οι Μικτές. Η διοίκηση συμφώνησε σε όλες αυτές τις προτάσεις και εδώ και 10 μέρες έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με τους προπονητές όλων των ομάδων. Στόχος είναι να αξιολογηθούν όλοι οι γεννηθέντες ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο Νομό τα έτη 2003 και 2005, δηλαδή κατά βάση οι  μεγάλες ηλικίες στα Κ16 και στα Κ14. Θέλουμε να δημιουργήσουμε καρτέλες αξιολόγησης για όλα τα παιδιά του Νομού. Θα είναι μια βάση δεδομένων στην ΕΠΣΧ για όλα τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα της Ενωσης και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε σε στελέχωση των Μικτών ομάδων. Στόχος μας είναι η δουλειά του Χανιώτη προπονητή να βγει προς τα “έξω”. Εμείς επί της ουσίας, θα βγάλουμε τη δουλειά του στη “βιτρίνα”. Βλέπουμε τον Χανιώτη προπονητή ως συνεργάτη και με τη βοήθειά του θα προσπαθήσουμε να αξιολογήσουμε τα παιδιά αλλά και να έχουν επιτυχίες οι Μικτές ομάδες στο αγωνιστικό κομμάτι. Θέλουμε οι Χανιώτες προπονητές να λειτουργούν ως συνεργάτες και όχι απλά ως συνάδελφοι που θα μας στέλνουν 2-3 παιδιά. Τους θέλουμε να μας βοηθήσουν να αξιολογήσουμε ό,τι υλικό υπάρχει στο Νομό μας».

Για το αν υπάρχει ταλέντο στα Χανιά: «Στην ηλικία που θα δουλέψω προσωπικά έχω μία εικόνα από τα παιδιά γιατί τα παρακολουθούσα πέρσι και για την Κ15 του Πλατανιά. Θεωρώ ότι υπάρχει υλικό και ταλέντο. Αυτό που χρειάζεται είναι ο νεαρός Χανιώτης ποδοσφαιριστής ν’ αντιληφθεί ότι πρέπει να δουλεύει ατελείωτες ώρες εντός και εκτός γηπέδου για να αναδείξει το ταλέντο του διαφορετικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Για τον Τζολάκη που τον είχε παίκτη στην Κ17 του Πλατανιά και ποια είναι η άποψή του με την ευκαιρία ότι πήγε στον Ολυμπιακό: «Αν και αρμόδιος να μιλήσει είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων που τον δούλευε τόσα χρόνια, ο Κώστας Γκολέμης, ο Κωνσταντής επιβραβεύτηκε. Δεν είναι όμως ο Τζολάκης. Είναι και ο Κουτσουπιάς ο οποίος είχε περάσει από τις υποδομές του Πλατανιά και τώρα είναι με συμβόλαιο στην Μπολόνια. Είναι κι άλλα παιδιά, πολλά παιδιά, που συνεχίζουν την καριέρα τους σε άλλες ομάδες, εντός κι εκτός Ελλάδος που έχουν περάσει από τα χέρια μου, αλλά και τις Ακαδημίες του Πλατανιά. Ο Κωνσταντής επιβραβεύτηκε γιατί πέραν του ταλέντου του, δούλεψε πάρα πολύ και όπως είπα, δεν φτάνει μόνο το ταλέντο, είναι και το πόσο δουλεύει κάποιος, καθώς επίσης και να μπορεί να είναι μια ηγετική φυσιογνωμία και ένα άτομο με αυτοπεποίθηση».

Για την δική του πορεία στο χώρο της προπονητικής: «Θεωρώ ότι όπου έχω δουλέψει, αυτό έγινε με επιτυχία και ευελπιστώ το ίδιο να γίνει και με τη συνεργασία που ξεκίνησα με την ΕΠΣ Χανίων. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ ότι εκτός από το κομμάτι των ποδοσφαιριστών και οι προπονητές του Νομού είναι αξιόλογα παιδιά. Επειδή τα τελευταία χρόνια είχα σχέσεις με προπονητές Σούπερ Λιγκ, πιστεύω ότι οι Χανιώτες προπονητές δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από προπονητές που τους βλέπουμε στην τηλεόραση ή είναι σε ανώτερες κατηγορίες».

karta antonis garden