Πρώτο σωματείο σκουός στην Ελλάδα ο Ο.Α. Χανίων

Σπορ 4 Οκτωβρίου 2018, 16:54

Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων ανακοίνωσε και επίσημα την ένταξη του σκουός ως άθλημα στην "οικογένεια" του συλλόγου. Μάλιστα, αποτελεί πανελληνίως το πρώτο αθλητικό σωματείο που λαμβάνει την πιστοποίηση από την Ομοσπονδία (ΕΦΟΑ) και γίνεται επίσημα μέλος της.

Οπως είναι γνωστό πριν από καιρό, ο ΟΑΧ είχε παρουσιάσει τη συνεργασία με τον προπονητή σκουός, Δημήτρη Σκαράκη και την δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος. Πλέον, αυτό το νέο ξεκίνημα για τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων λαμβάνει σάρκα και οστά μετά την πιστοποίησή του από την ΕΦΟΑ.

Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται ότι στις τάξεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων ανήκουν και θ’ αγωνίζονται για λογαριασμό του σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις στη χώρα, σπουδαίοι αθλητές στο σκουός, όπως οι Κυριάκος Τζανάκης, Ανδρέας Ζερβός, Γιάννης Αρετάκης και Χρήστος Κασαπάκης. Πρόκειται για αθλητές που αγωνίζονται με την Εθνική ομάδα.

IMG 8842

Από την επισφράγιση της συμφωνίας για τον ΟΑΧ με τον προπονητή, Δημ. Σκαράκη.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ο.Α. Χανίων και αντιπρόεδρος της ΕΦΟΑ, Τάσος Δημολίτσας, αναφέρει τα εξής: «Αφού προχωρήσαμε έγκαιρα σε τροποποίηση του καταστατικού εντάξαμε στα υπάρχοντα αθλήματα μας το σκουός. Ο ΟΑΧ είναι το πρώτο αθλητικό σωματείο που παίρνει την πιστοποίηση της ΕΦΟΑ και γίνεται επίσημα μέλος της. Η περίοδος χάριτος της ΓΓΑ στην Ομοσπονδία για την διεξαγωγή πρωταθλημάτων σκουός χωρίς σωματειακό αθλητισμό με δελτία αθλητών που εξέδιδε η Ομοσπονδία έλαβε τέλος. Για τη νέα αθλητική χρόνια και για την επικύρωση των πρωταθλημάτων πρέπει όλοι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών να έχουν ενταχθεί στο δυναμικό αθλητικού σωματείου. Ο Ομιλος μας μέσα στο καλοκαίρι προχώρησε άμεσα σε συμφωνία με τον προπονητή σκουός, Δημήτρη Σκαράκη, με μεγάλη προπονητική κατάρτιση και εμπειρία. Κατέχει διεθνές προπονητικό δίπλωμα και είναι ο άνθρωπος που έχει αναδείξει το σκουός στα Χανιά σε πολύ μεγάλη δύναμη σε πανελλήνιο επίπεδο. Εντάξαμε στο δυναμικό μας σε πρώτη φάση 25 Χανιώτες αθλητές με μεγάλες διακρίσεις στο ενεργητικό τους όπως οι Κυριάκος Τζανάκης, Ανδρέας Ζερβός, Χρήστος Κασαπάκης, Γιάννης Αρετάκης και Αντώνης Τσιβουράκης, που αποτελούν οι περισσότεροι μέλη των Εθνικών ομάδων. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές μας καλή επιτυχία στη νέα αθλητική χρονιά με περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις».

 

IMG 2837

Οι Χανιώτες διεθνείς αθλητές με την Εθνική σκουός με τον προπονητή τους, Πέτρο Τζαμαλούκα.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι πιο σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές σκουός του ΟΑΧ, όπως τις έκανε γνωστές ο ίδιος ο Ομιλος με ανάρτησή του:

• Τζανάκης Κυριάκος: Κάτοχος χρυσών μεταλλίων σε πανελλήνια πρωταθλήματα, μέλος της Εθνικής ομάδας σκουός, με την οποία έχει πάρει μέρος σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

• Ζερβός Ανδρέας: Κάτοχος χρυσών και ασημένιων μεταλλίων σε πανελλήνια πρωταθλήματα, μέλος της Εθνικής ομάδας σκουός, με την οποία έχει πάρει μέρος σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

• Κασαπάκης Χρήστος: Μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων με εμπειρία συμμετοχής σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

• Τσιβουράκης Αντώνης: Κάτοχος ασημένιων και χάλκινων μεταλλίων σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

 

JoyMachine

Rabona ad