“Προχωρά” το πλάνο για Super League 1 και Super League 2!

Football League 24 Απριλίου 2018, 18:41

Κάτι που φημολογούνταν το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι "προχωρά" με τις… ευλογίες Κυβέρνησης, ΕΠΟ και Super League.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Το πλάνο της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών στην Ελλάδα, σύμφωνα με το sport24.gr, προβλέπει Super League 1 με 12 ομάδες, Super League 2 με 10 και Football League με 12 ομάδες.

Στην 1η κατηγορία προβλέπεται νέα μορφή κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης με ΕΡΤ και NOVA.

Στη 2η κατηγορία (θέσεις 11-16 Super League και 3-6 Football League) το δέλεαρ για τις ομάδες είναι οικονομικό, αφού τα έσοδα θα είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με την τωρινή μορφή της Football League.

Τέλος, στη Football League, που ουσιαστικά θα γίνει η τρίτη τη τάξει κατηγορία, θα συμμετέχουν 12 ομάδες.

Βάσει νόμου βέβαια η αναδιάρθρωση δεν μπορεί να γίνει άμεσα, δηλαδή τη σεζόν 2018-2019, οπότε αν υλοποιηθεί το πλάνο θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2019-2020.

Αναλυτικά σύμφωνα με το sport24 το πλάνο έχει ως εξής:

SUPER LEAGUE 1: ΜΕ 12 ΟΜΑΔΕΣ

Με τη συμμετοχή 12 ομάδων και άκρως ικανοποιητικά χρήματα για όλες τις ΠΑΕ. Ακόμη και οι (σήμερα) τηλεοπτικά άστεγες, θα βρουν ένα εξαιρετικά συμφέρον συμβόλαιο και θα μπορέσουν να γίνουν βιώσιμες και πιθανώς κερδοφόρες. Είναι σαφές πως τα χρήματα θα πάνε αναλογικά. Άλλα χρήματα θα πάρει ο Ολυμπιακός και άλλα ο Πανιώνιος πχ. Ωστόσο όλες οι ΠΑΕ θα πάρουν πολύ ικανοποιητικά ποσά για να μπορέσουν να εμφανιστούν όπως πρέπει σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Σε αυτήν την κατηγορία θα βρίσκονται οι 10 πρώτες ομάδες της φετινής Super League βάσει βαθμολογίας, μαζί με τον Άρη και τον ΟΦΗ. Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Βέβαια εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό τι θα γίνει με τον Παναθηναϊκό, αν τερματίσει κάτω από την 10η θέση. Θα δούμε. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο γύρους και στο τέλος θα παίξουν play-off για τον πρωταθλητή οι ομάδες στις θέσεις 1-6 και play-out για την αποφυγή των δύο θέσεων του υποβιβασμού από τις θέσεις 7-12.

SUPER LEAGUE 2: ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Με τη συμμετοχή 10 ομάδων. Εδώ θα μετέχουν οι έξι ομάδες που θα τερματίσουν φέτος στις θέσεις 11-16 της Super League και οι τέσσερις της Football League που θα καταλάβουν τις θέσεις 3-6. Εδώ το δέλεαρ θα είναι ξανά οικονομικό, δεδομένου πως τα χρήματα θα αγγίζουν μίνιμουμ τις 700 χιλιάδες για κάθε ομάδα, με ενδεχόμενο σε κάποιες περιπτώσεις να φτάσουν το 1.5 εκατομμύριο. Πολύ μεγάλη διαφορά αν αναλογιστεί κανείς τι θα λάβουν του χρόνου, αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση.

FOOTBALL LEAGUE: ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 12 ΟΜΑΔΕΣ

Θα υπάρχει κανονικά και αυτή η κατηγορία με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Εδώ λέγεται ότι θα μοιραστούν 3.6 εκατομμύρια συνολικά, δηλαδή 300 χιλιάρικα σε κάθε ομάδα. Αυτό και αν είναι πολύ μεγάλο νούμερο και μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες να βγουν από το τέλμα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεν μπορούν να λύσουν σήμερα.

Εάν προχωρήσει αυτό το πλάνο που γίνεται με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, πρέπει να υπάρξει νέα μορφή Κεντρικής Διαχείρισης, με δύο τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδίδουν τα παιχνίδια και να χρηματοδοτούν τις ομάδες. Προφανώς αυτά τα κανάλια θα είναι η Nova και η ΕΡΤ, με ένα ποσό κοντά στα 70 εκατομμύρια ετησίως και από τους δύο για όλες τις κατηγορίες. Και για τις 34 ομάδες που θα συμμετέχουν στα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα.

 

Estrella
Minetta Car Pack
xoriatiko
Papantonakis Cards