Πετράκης: Δεν είχαμε και την καλύτερη εμφάνιση, αλλά η νίκη έχει σημασία

Χανιά | 14 Ιανουαρίου 2018, 20:24

Ο Γιώργος Πετράκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση που αισθάνεται για την επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του στις δηλώσεις που παραχώρησε. Από την άλλη, παραδέχτηκε ότι η εμφάνιση για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

«Προσπαθήσαμε αρκετά χωρίς σίγουρα, γιατί αυτό το αναγνωρίζουμε, να κάνουμε μια από τις καλύτερες μας εμφανίσεις σαν ομάδα», τόνισε ο τεχνικός του ΑΟΧ/Κισσαμικού που τόνισε παρόλα αυτά ότι «εμείς είχαμε κάποιες ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία που θα μπορούσαμε να πετύχουμε δεύτερο τέρμα».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις από τον Γ. Πετράκη είναι οι εξής: «Για εμάς σήμερα ήταν ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που μας “μοιάζει”, είναι νεανική όπως εμείς και παλεύει να βρει κι αυτή τα πατήματά της στην κατηγορία. Για το παιχνίδι και για τη ροή του φάνηκε σίγουρα ότι η ομάδα μας ήταν λίγο επηρεασμένη από την προηγούμενη ήττα μας μέσα στον ΟΦΗ, το οποίο για μένα είναι απόλυτα φυσιολογικό. Με τη ροή του παιχνιδιού και με τον τρόπο που προσπαθήσαμε, ευτυχήσαμε και προηγηθήκαμε στο σκορ κι από εκεί και μετά κληθήκαμε αυτό να το διαχειριστούμε μέχρι το τέλος. Δεν μπορώ να μη δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Προσπάθησαν αρκετά χωρίς σίγουρα, γιατί αυτό το αναγνωρίζουμε, να κάνουμε μια από τις καλύτερες μας εμφανίσεις σαν ομάδα. Αυτό που μετράει για εμάς είναι ότι μπορούμε να “χτίσουμε” πάνω και σε αυτό το αποτέλεσμα για τη συνέχεια, καθώς για εμάς ήταν σημαντικό να κατακτήσουμε τους τρεις πόντους. Παρότι μέσα στο παιχνίδι δώσαμε στην Αναγέννηση τον χώρο για να έχει την κατοχή, δεν θυμάμαι σημαντικές ευκαιρίες. Παρ’ όλα αυτά εμείς είχαμε κάποιες ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία που θα μπορούσαμε να πετύχουμε δεύτερο τέρμα. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και να ευχηθώ καλή συνέχεια στους παίκτες».

Για το ότι σαν συνέχεια της κακής εμφάνισης με τον ΟΦΗ ήρθε η όχι τόσο καλή εμφάνιση με την Αναγέννηση: «Το είπα άλλωστε αυτό. Ότι δεν ήμασταν κοντά σε αυτό που θα μπορούσαμε να είμαστε σαν ομάδα, το οποίο όμως και πάλι το θεωρώ φυσιολογικό. Όλα τα πράγματα από κάπου ξεκινούν. Εμείς ψάχνουμε να βρούμε την αιτία. Ίσως η ομάδα μας να μην είναι τώρα στην καλύτερή της κατάσταση. Συμβαίνει αυτό σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Το πολύ σπουδαίο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι έστω και με αυτή την εμφάνιση η ομάδα κέρδισε. Πάνω σε αυτό ξαναείπα ότι μπορούμε να “χτίσουμε” πολλά σπουδαία πράγματα. Έχουμε μικρά παιδιά -για να μην πάμε πάλι στην αρχή, χωρίς να ψάχνουμε δικαιολογίες- των 70% των οποίων αγωνίζονται για πρώτη φορά στη Football League και σε αυτό το πρωτάθλημα. Οι ίδιοι είναι αυτοί που δημιούργησαν τις προσδοκίες σε όλους μας και σ’ εμένα και στον κόσμο και σε εσάς τους δημοσιογράφους, σε όλους. Δεν λέω να μην κριτικάρουμε ή να μη λέμε το οτιδήποτε, αλλά θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι υπάρχει μία πολύ υγιής ομάδα, ο ΑΟΧ-Κισσαμικός, με μεγάλη προοπτική και βήμα-βήμα θα πατάμε σε ένα σκαλοπάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε μεγάλο, να πατάμε γερά και μετά να πηγαίνουμε στο επόμενο. Ίσως οι εμφανίσεις μας, ο τρόπος που διεκδικήσαμε τα προηγούμενα παιχνίδια έχουν δημιουργήσει προσδοκίες σε όλους μας, το οποίο είναι καλό αρκεί να βρούμε τον τρόπο να το διαχειριστούμε όπως πρέπει».

Estrella
/psiloritischania