Παραμένει η αφαίρεση βαθμών

Super League 1 20 Νοε 2018, 18:27

Συνεδρίασε το μεσημέρι το Δ.Σ της Super League και τέθηκε επί τάπητος το θέμα των ποινών στις μη αδειοδοτούμενες ομάδες.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Η ΕΠΟ είχε εισηγηθεί ν’ αλλάξουν, ωστόσο όλα τα μέλη του συναιτερισμού, εκτός από τον Παναθηναϊκό, αποφάσισαν να διατηρηθούν, απορρίπτοντας την πρόταση που έκανε η Ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει πως παραμένει η αφαίρεση 6 βαθμών, όπως και ο περιορισμός στις μεταγραφές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League αναφέρει: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το εξής: Αναφορικά με τις ποινές ομάδων που δε θα λάβουν άδεια κατά τη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ, προκρίθηκε πλειοψηφικά εισήγηση προς την ΕΠΟ, όμοια με την περσινή (αφαίρεση 6 βαθμών, περιορισμός μετεγγραφών κ.λπ.)».

Από την πλευρά της ΕΠΟ πρότεινε να μην ισχύσουν οι ποινές την τρέχουσα σεζόν και να εξετασθεί η εφαρμογή της διαδικασίας επιτήρησης από την προσεχή σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. της 26ης Νοεμβρίου 2018 τα εξής.

Να μην ισχύσει διαδικασία επιτήρησης την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και να εξετασθεί η εφαρμογή της την προσεχή.

Να εγκριθεί ο κανονισμός αδειοδότησης  της Ε.Π.Ο. των ΠΑΕ της Super League, περιόδου 2018-19.

Να παραμείνουν σε ισχύ οι ποινές του κανονισμού που επεβλήθησαν κατά την προηγούμενη περίοδο, ήτοι -6 βαθμοί, απαγόρευση μεταγραφών κλπ. σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων αδειοδότησης, καθώς και πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ σε περίπτωση μη εκπλήρωσης του κριτηρίου βιωσιμότητας.

Οι ποινές αυτές ισχύουν στη διαδικασία αδειοδότησης για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania

Rabona ad