Παπαστάμος για Ολυμπιακούς Αγώνες: Είναι εξωπραγματικό, δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω!

Κολύμβηση | 11 Ιουλ 2018, 13:13

Στα… σύννεφα πετά ο Απόστολος Παπαστάμος μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 400μ. μικτή. Ο Χανιώτης πρωταθλητής σημειώνει σε δηλώσεις του ότι η χαρά του είναι πολύ μεγάλη, ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι πλέον "φλερτάρει" με πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θα μπορούσε αυτό να γίνει το 2020 στο Τόκιο; Πολύ πιθανό, εφόσον κιόλας ο Παπαστάμος συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.
Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις του κολυμβητή του Ν.Ο. Χανίων τις οποίες παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου (nox.gr):

Για το πώς νιώθει για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου: «Είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί ήταν κάτι που είχαμε δουλέψει τον τελευταίο καιρό. Βγήκε ο προγραμματισμός που είχαμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, όπου είχαμε στοχεύσει να μπορέσω να κολυμπήσω σε έναν τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και να πλασαριστώ σε μια καλή θέση και στο τέλος τα καταφέραμε».

Για το ότι έχασε στις λεπτομέρειες το χρυσό μετάλλιο: «Η αλήθεια είναι ότι το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως και τα παιδιά που έμειναν εκτός τριάδας. Αυτό συνέβη από μικρά λάθη, αλλά γι’ αυτά τα λάθη δουλεύουμε όλη τη χρονιά για να μπορέσουν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα. Ο στόχος μου ήταν ένα μετάλλιο, το χρυσό δεν το είχα τόσο στο μυαλό μου, γιατί ήξερα ότι και τα άλλα παιδιά ήταν πολύ καλά δουλεμένα και σε ένα καλό επίπεδο. Σημασία έχει ότι ήρθε το μετάλλιο και είμαι πολύ χαρούμενος και δεν μπορώ να στενοχωριέμαι γιατί χάθηκε το χρυσό».

Για τον εντυπωσιακό χρόνο που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και για τους ορίζοντες που ανοίγονται στην καριέρα του: «Η αλήθεια είναι ότι ανοίγουν πολλοί δρόμοι για μένα μετά από αυτό το χρόνο. Πρώτα απ’ όλα είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γλασκώβη, που θα είναι για μένα μια τρομερή εμπειρία ότι θα κολυμπήσω με αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου. Υπάρχει και ο δρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων, που ακόμα, ενώ έχω φτάσει αρκετά κοντά, μου φαντάζει εξωπραγματικό, δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω!».

Για το αν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του όλες αυτές οι μεγάλες διακρίσεις: «Προσπαθώ όσο μπορώ να μην με αλλοιώνει σαν χαρακτήρα η κολύμβηση. Θέλω να κρατάω το σχολείο και τις προσωπικές μας σχέσεις, αλλά και τους φίλους μου όπως ήταν. Θέλω ο χρόνος που αφιερώνω σε όλα αυτά να είναι ίσος με το κολύμπι ώστε να μπορώ να κρατάω έναν χαρακτήρα και καθώς είμαι και σε μια ηλικία 17 ετών, κάθε έφηβος τα χρειάζεται αυτά. Η αλήθεια είναι ότι ξοδεύω πολύ χρόνο στις προπονήσεις και στο να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος, αλλά όσο μπορώ, θέλω να βρίσκομαι με τους φίλους μου έξω και να περνάμε όμορφα».

Για το μέλλον του στην κολύμβηση: «Δεν μπορώ καταρχήν να συνειδητοποιήσω τι έχω καταφέρει. Αυτό ειδικότερα που με ενθουσιάζει είναι ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, ίσως και γιατί είμαι 17 ετών και αυτό το λέω γιατί η συνείδησή μου δεν είναι ακόμα τόσο ώριμη για να το διαχειριστεί».

karta antonis garden

Rabona ad