Παπασηφάκης: Διεκδικητής του τίτλου στην Ελλάδα ο ΝΟΧ με όλους τους Χανιώτες

Face Control | 26 Μαρτίου 2018, 11:25

Ο Νίκος Παπασηφάκης ήταν ανάμεσα στους τρεις Χανιώτες που αγωνίστηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο. Ο νεαρός Χανιώτης πολίστας αγωνίστηκε μαζί με τον συμπαίκτη του Δημήτρη Σκουμπάκη απέναντι στον Ολυμπιακό, που έχει στη διάθεσή του έναν… άλλον Χανιώτη, τον Μανώλη Μυλωνάκη, δίνοντας έτσι οι τρεις τους ένα χανιώτικο χρώμα στο Φάιναλ Φορ που διεξήχθη στη Χίο.

«Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων αν με κάποιο τρόπο μπορούσε να κρατήσει στις τάξεις του όλους αυτούς τους παίκτες θα ήταν πάντα πρωταγωνιστής και διεκδικητής του τίτλου στην Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Ο Παπασηφάκης μιλά στο athlitiko για την εμπειρία που έζησε, αλλά παράλληλα με την ευκαιρία τον ρωτήσαμε αρκετά περισσότερα πράγματα, ένα από τα οποία φυσικά ήταν η παρουσία του στο ΝΟΧ.

Ο Παπασηφάκης μεταξύ άλλων εκφράζει και μια πικρία για το χρόνο συμμετοχής στη Γλυφάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι αυτός που θα έπρεπε να έχει.

Για τη συμμετοχή για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και πώς ήταν για εκείνον η εμπειρία: Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα φάιναλ-φορ Κυπέλλου και ειδικά σε έναν τελικό, διεκδικώντας έναν τίτλο με την ομάδα μου.

Για την παρουσία του τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της Γλυφάδας και αν είναι ευχαριστημένος από την εξέλιξη της καριέρας του: Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Παρόλο που με την Γλυφάδα έχω ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, μια τρίτη θέση με την αντρική ομάδα στο πρωτάθλημα, έναν τελικό Κυπέλλου και συμμετοχή στο Champions League θεωρώ ότι ο χρόνος συμμετοχής μου είναι δυσανάλογος σε σχέση με τις ανάγκες της ομάδας και σε σχέση με τον χρόνο που έχουν στην διάθεσή τους άλλοι παίκτες.

Papasifakis

Για τη φιλία του με τον Σκουμπάκη που είναι συμπαίκτες στη Γλυφάδα και επειδή έφυγαν μαζί από τα Χανιά: Με τον Σκουμπάκη είμαστε κολλητοί από παιδιά. Συνεχίζουμε μέχρι σήμερα και αν ακόμα οι δρόμοι μας χωρίσουν κάποια στιγμή πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε δεμένοι σαν αδέρφια.

Για το ΝΟΧ και την επιστροφή του στην Α1 και αν πιστεύει ότι θα καταφέρει να σωθεί φέτος: Είμαι πολύ περήφανος που η ομάδα που μεγάλωσα είναι ξανά στην Α1, εκεί που πρέπει να είναι. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την παραμονή της.

Για το γεγονός ότι κάθε ομάδα στην Α1 έχει Χανιώτες παίκτες και μάλιστα πολύ καλού επιπέδου και το αν συμφωνεί ότι αν όλοι οι καλοί Χανιώτες γυρίσουν κάποια στιγμή στην ομάδα, αν θα μπορέσουν τα Χανιά να πάρουν ακόμα και το πρωτάθλημα: Διαχρονικά τα Χανιά τροφοδοτούσαν τις μεγάλες ομάδες του κέντρου με παίκτες οι οποίοι εκτός του ότι έδιναν πρωταθλήματα σε αυτές τις ομάδες ήταν και θα είναι από τα βασικότερα στελέχη στην Εθνική. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων αν με κάποιο τρόπο μπορούσε να κρατήσει στις τάξεις του όλους αυτούς τους παίκτες θα ήταν πάντα πρωταγωνιστής και διεκδικητής του τίτλου στην Ελλάδα.

Για το αν σκέφτεται ο ίδιος να γυρίσει στα Χανιά ή το μέλλον του θα συνεχίσει να είναι στην Αθήνα: Ονειρο μου είναι κάποια στιγμή να μπορέσω να γυρίσω στα Χανιά, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορέσουν οι δικοί μου στόχοι να συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας.

Για το τι έχει να θυμάται από την πορεία του και τα πρώτα του βήματα στον ΝΟΧ: Πραγματικά οι αναμνήσεις είναι άπειρες τις οποίες δεν θα ξεχάσω ποτέ. Νιώθω έντονα συναισθήματα για τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου τους οποίους ευχαριστώ που με βοήθησαν στα πρώτα μου βήματα για να φτάσω εδώ που είμαι τώρα.

 

 

karta antonis garden