Πάει και Γλασκώβη ο… σούπερ Παπαστάμος

Κολύμβηση | 11 Ιουλ 2018, 13:09

Οι επιτυχίες για τον Απόστολο Παπαστάμο συνεχίζονται, καθώς μετά την ανάδειξή του στη 2η θέση στην Ευρώπη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων που διεξήχθη στο Ελσίνκι, ο 17χρονος πρωταθλητής θα λάβει μέρος σε μια ακόμα πολύ μεγάλη διοργάνωση!

Η αναφορά γίνεται για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών που θα διεξαχθεί στη Γκασκώβη (6-12 Αυγούστου). Ειδικότερα ο χρόνος που κατάφερε ο Παπαστάμος με 4:17.44 αποτελεί όριο Ανδρών κι έτσι μετά την Αννα Ντουντουνάκη, ένας ακόμα Χανιώτης, θα λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην πόλη της Σκωτίας.

Επίσης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή του, Κώστα Τζιλιβάκη, το 4:17.44 είναι ο δεύτερος καλύτερος χρόνος αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, ενώ είναι κοντά το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

«Ο πρώτος στόχος που είχαμε από την αρχή της χρονιάς ήταν να μπορέσει ο Απόστολος να κολυμπήσει κάτω από τα 4:20, μια επίδοση που κατάφερε στο Μαρόκο», τονίζει ο Τζιλιβάκης, συνεχίζοντας ως εξής: «Το 4:17 είναι ένας πάρα πολύ καλός χρόνος, είναι ο δεύτερος καλύτερος χρόνος στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Ο Απόστολος είναι ο καλύτερος κολυμβητής στην Ευρώπη στην ηλικία του, βρίσκεται μέσα στους 16 καλύτερους άνδρες στην Ευρώπη. Ο χρόνος του αποτελεί όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και είναι κοντά στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Τζιλιβάκης σημειώνει ακόμα ότι, «η επιτυχία για τον Παπαστάμο δεν οφείλεται σε έναν προπονητή, αλλά σε όλο το τεχνικό τιμ. Η δουλειά ξεκινάει από τα τμήματα εκμάθησης και συνεχίζεται στα προαγωνιστικά, απ’ όπου ξεχωρίζουν οι αθλητές που μπορούν να πετύχουν τέτοιες επιδόσεις. Το αποτέλεσμα αυτής της επιτυχίας οφείλεται σε όλο το τιμ των προπονητών που δουλεύουν. Είχαμε σημαντική βοήθεια από την Ομοσπονδία και γενικότερα εργάστηκαν πολλά άτομα για να φτάσει ο Απόστολος σε αυτό το επίπεδο».

Να σημειωθεί ότι ο Παπαστάμος βρέθηκε για πρώτη φορά στο κολυμβητήριο Χανίων μετά την ανάδειξή του στη 2η θέση στην Ευρώπη την Τρίτη (10/7) το απόγευμα. Εκεί τον περίμεναν οι προπονητές του, αλλά και μέλη του συλλόγου γονέων κολύμβησης, οι οποίοι τον συνεχάρησαν για την μεγάλη του επιτυχία, ενώ τον ίδιο περίμενε μία… σαμπάνια.

karta antonis garden

Rabona ad