Ο Χανιώτης Βασίλης Κουνδουράκης για την άνοδο της Λάρισας στην Α1

Πόλο 15 Ιουλ 2018, 19:39

Το athlitiko μίλησε με τον Χανιώτη προπονητή της Λάρισας, Βασίλη Κουνδουράκη, ρωτώντας τον το πώς η ομάδα του κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο. «Φέτος η ομάδα ήταν το απόλυτο φαβορί και το έδειξε σ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στα πλέι οφ», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Κουνδουράκης αναφέρεται φυσικά και στα Χανιά, στα οποία όπως τονίζει εύχεται να επιστρέψουν στην Α1.

Για την άνοδο της Λάρισας και τη δική του συμβολή σε αυτή την επιτυχία: «Είναι μια ιστορική στιγμή για το πόλο της Λάρισας. Η Λάρισα δεν είναι ούτε Χανιά ούτε Χίος, ούτε Πάτρα. Ούτε Ρέθυμνο που τα τελευταία χρόνια παράγει και δημιουργεί. Στο γυναικείο πόλο υπάρχει τα τελευταία 10 χρόνια χάρη στον κόπο και στο πείσμα 3-4 ανθρώπων. Εμένα με έφεραν στην Λάρισα πριν δύο χρόνια για να κάνουμε πρωταθλητισμό και να ανέβουμε στην Α1. Πέρσι χάσαμε την άνοδο στο τελευταίο ματς στα τελευταία 4 λεπτά. Φέτος η ομάδα ήταν το απόλυτο φαβορί και το έδειξε σ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στα πλέι οφ».

Για το αν ήταν αυτοσκοπός φέτος για τη Λάρισα η άνοδος και τι σκοπεύει ως στόχο να θέσει για του χρόνου: «Ναι, ήταν αυτοσκοπός .Δεν υπήρχε τίποτε άλλο πέραν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα ήταν ώριμη πλέον. Τα κορίτσια είχαν προσαρμοστεί στον τρόπο δουλειάς μου. Οι μικρές είχαν 2 χρόνια δουλειάς στις πλάτες τους. Δουλέψαμε καλύτερα από πέρσι και σε επίπεδο τακτικής είχαμε βελτιωθεί πολύ. Για του χρόνου, ο στόχος της ομάδας είναι να βελτιωθούν κι άλλο οι νεαρότερες παίκτριες και να παραμείνει η ομάδα στην Α1. Ενα βήμα τη φορά».

Για τα κορίτσια του ΝΟΧ και την πορεία που είχαν φέτος: «Για να κλείσω με την Λάρισα, είναι μεγάλη η χαρά μου που η Λάρισα ανέβηκε πρώτη φορά στις γυναίκες στην Α1 με μένα προπονητή. Ηταν σπουδαία στιγμή για όλους μας. Τα Χανιά έκαναν μια πολύ αξιόλογη πορεία και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Χάρηκα πολύ γιατί είδα παλιές παίκτριες που τις εκτιμώ πολύ. Τα Χανιά έχουν επιστρέψει δυναμικά. Δουλεύουν σε επίπεδο αγοριών στις υποδομές πολύ. Νομίζω πως και στα κορίτσια θα γίνει αυτό. Υπάρχει υλικό από κάτω νομίζω. Εμείς στην διάρκεια των πλέι οφ είχαμε 4 και 5 Λαρισαίες στην 7άδα εκ των οι 3 ήταν νεανίδες και οι δυο είναι στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας των νεανίδων. Αλλά, δούλεψαν πολύ 2 χρόνια. Εύχομαι τα Χανιά και στις γυναίκες να επιστρέψουν στην Α1 που είναι η φυσική τους θέση. Θα χαρώ πραγματικά γι’ αυτό».

Για τον ίδιο ως προπονητή που ασχολείται με το αντικείμενο τα τελευταία χρόνια: «Με το αντικείμενο δεν ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια. Απ’ τα 22 μου που δούλεψα ως συνεργάτης του Χάρη Παυλίδη στις γυναίκες του Ολυμπιακού εργάζομαι ως προπονητής. Αυτό που θέλω, είναι να δημιουργώ παίκτες και ομάδες. Αθλητές με σωστή νοοτροπία και τεχνική. Δεν μου αρκεί να είμαι κάπου απλά για να λέω πως είμαι προπονητής. Θέλω παράγοντες που να μου δίνουν όραμα. Και στην Λάρισα το βρήκα αυτό. Εφυγα απ τα Χανιά για να δουλέψω ως προπονητής και νομίζω δικαιώθηκα».

karta antonis garden

Rabona ad