Ο Τάκης Λουκανίδης, η θητεία του στον ΑΟΧ και η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής

Χανιά | 11 Ιανουαρίου 2018, 20:57

Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, καθώς ο Τάκης Λουκανίδης άφησε την Πέμπτη την τελευταία του πνοή μετά από έμφραγμα που υπέστη σε ηλικία 81 ετών. Ο εκλιπών είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα Χανιά, έχοντας διατελέσει εξάλλου προπονητής στον ΑΟΧ την περίοδο 1972-73.

Τότε, η θητεία του στον ΑΟΧ ήταν επί Β’ Εθνικής, δηλαδή ήταν προπονητής στη μεγάλη ομάδα του παρελθόντος.

Ως εκ τούτου, αναμενόμενη είναι και η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πλευρά της ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά/Κισσαμικός όπου και σημειώνονται τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του σπουδαίου Τάκη Λουκανίδη, που “έφυγε” από τη ζωή. Ο εκλιπών, που υπήρξε σπουδαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα, διετέλεσε προπονητής στη μεγάλη ομάδα του ΑΟ Χανιά τη σεζόν 1972-1973, στη Β’ Εθνική».

Εκτός ωστόσο της ενασχόλησής του ως προπονητής στον Α.Ο. Χανιά, ο Τάκης Λουκανίδης είχε μια πολύ καλή σχέση με Χανιώτες, αλλά και με τα μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Α.Ο. Χ ανιά, καθώς αρκετές φορές είχε ανταποκριθεί με μεγάλη του ευχαρίστηση προκειμένου να πάρει μέρος σε παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Ο Τάκης Λουκανίδης άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνοντας μια σπουδαία καριέρα σαν ποδοσφαιριστής, όπου αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό με τον οποίο στέφθηκε 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας και μία Κυπελλούχος, ενώ πήρε επίσης Κύπελλο και με τον Αρη. Επίσης, αγωνίστηκε στη μεγάλη ομάδα της Δόξας Δράμας, ενώ πριν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, ήταν στην Κύπρο παίζοντας στον ΑΠΟΕΛ.

Estrella
/psiloritischania