Ο Μυθικός Κιπτσόγκε έσπασε το φράγμα των 2 ωρών!

Στίβος | 12 Οκτωβρίου 2019, 11:40

 

Σε μια από τις πιο σπουδαίες μέρες στην ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου έσπασε το φράγμα των 2 ωρών από τον Ελιούντ Κιπτσόγκε στο INEOS Challenge στη Βιέννη με 1:59:40. 

Εδώ και πολλά χρόνια ο στόχος του πλανήτη ήταν ένας μαραθώνιος κάτω από δυο ώρες. Προσπάθησαν πολλοί, η Nike το δοκίμασε με το Breaking2 το 2017 μέσα στη πίστα της Μόντσα αλλά έμειναν 25 δευτερόλεπτα μακριά τότε. Το INEOS Challenge ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωί της 12ης Οκτωβρίου 2019.

Ο Ελιούντ Κιπτσόγκε (ο οποίος είχε προσπαθήσει και στη Μόντσα αυτό το απίστευτο επίτευγμα) έχοντας για λαγούς σπουδαία ονόματα των αποστάσεων, όπως ο Μπερνάρντ Λαγκάτ και τα αδέρφια Ινγκεμπρίτσε.  Έκανε έναν απίστευτα σταθερό αγώνα και με ρυθμό που ζαλίζει. Έτρεξε με ρυθμό 2:50 ανά χιλιόμετρο μια κούρσα 42 χιλιομέτρων.

Ο κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ, ο χρυσός Ολυμπιονίκης, ο μυθικός Ελιούντ Κιπτσόγκε έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς στην απόσταση, ένα επίτευγμα το οποίο μπορεί να συγκριθεί ίσως με το σπάσιμο του φράγματος των 4 λεπτών στο μίλι από τον Ρότζερ Μπάνιστερ το 1954.

Το προηγούμενο Παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 2:01:39 και πάλι απ τον Ελιούντ Κιπτσόγκε ενώ το όλο εγχείρημα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν ήταν ένας αγώνας απέναντι σε άλλους δρομείς αλλά μια προσπάθεια απέναντι στο χρόνο με συμμάχους όλα τα σπουδαία ονόματα των αποστάσεων.

 

JoyMachine

Rabona ad