Ο “μαθουσάλας των γηπέδων” Τερεζάκης στο athlitiko: Κάθε χρόνο λέω ότι σταματώ!

Κεραμειά Face Control | 21 Ιουλ 2018, 23:13

Ο Γιάννης Τερεζάκης συνεχίζει στα 51 του χρόνια να παίζει ποδόσφαιρο και να ξεχωρίζει στα τοπικά πρωταθλήματα. Ακούραστος πραγματικά, παρότι πέρσι ήταν άτυχος αφού βρέθηκε σε δύο ομάδες που εγκατέλειψαν, Φωστήρας και Κεραμειά.

Παρ’ όλα αυτά, ο Τερεζάκης που αγωνίζεται στο τοπικό για περισσότερα από… 30 χρόνια θα παραμείνει στα Κεραμειά, τα οποία θα ενισχύσει τη νέα χρονιά στη Β’ κατηγορία.

Ο Τερεζάκης δίνει μια πολύ όμορφη συνέντευξη στο athlitiko μιλώντας για την παρουσία του στα γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας ότι η καθημερινή προπόνηση είναι αυτή που τον κρατά σε ένα πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και τον κάνει ν’ αγωνίζεται σε αυτή την ηλικία. Οσο για το πότε θα σταματήσει, αυτό το αφήνει ανοιχτό! «Κάθε χρόνο λέω ότι θα σταματήσω αλλά μπαίνει συνέχεια το… μαμούνι και συνεχίζω τελικά να παίζω», λέει χαρακτηριστικά. 

Είχες ένα άτυχο γεγονός πέρυσι, ωστόσο φέτος είσαι ξανά πίσω στους αγωνιστικούς χώρους και συνεχίζεις να αγωνίζεσαι ακόμα και στα 51 σου χρόνια. 

Κάνω προπόνηση κάθε μέρα για να μπορώ να συντηρούμαι. Δεν σταματώ καθόλου, ακόμα και πέρυσι με αυτό που έγινεμ εγώ συνέχισα να κάνω προπόνηση. Αν σταματούσα, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω φέτος, αυτό είναι το μυστικό.

Πότε σκοπεύεις να σταματήσεις;

Κάθε χρόνο λέω ότι θα σταματήσω, αλλά μπαίνει συνέχεια το… μαμούνι και συνεχίζω τελικά να παίζω! Θεωρώ πως είμαι σε καλή κατάσταση. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσω αλλά δεν ξέρω το πότε…

Μετά από τόσα πολλά χρόνια παρουσίας στις ομάδες των Χανίων, ποιο είναι το παιχνίδι που σου έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη;

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια χαραγμένα στη μνήμη μου, κάποια από αυτά με τον Μινώταυρο και τον Πλατανιά στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Γενικότερα, έχω πολλά καλά παιχνίδια στο μυαλό μου.

Οταν μπάινεις μέσα στο γήπεδο ποια είναι η συμπεριφορά που αντιμετωπίζεις από συμπαίκτες και αντιπάλους;

Με σέβονται πάρα πολύ μετά από τόσα χρόνια που αγωνίζομαι είτε ως συμπαίκτης είτε ως αντίπαλο. Με βλέπουν μεγαλύτερο και όπου πάω και τους δείχνω ότι τρέχω, με βλέπουν και τα δίνουν και αυτοί όλα! Για παράδειγμα ένας 25άρης θα μπορούσε να μην έτρεχε εάν δεν ήμουν εγώ.

Ξεκίνησες πριν από 36 χρόνια να παίζεις ποδόσφαιρο. Ποιες είναι οι διαφορές που υπάρχουν με το “σήμερα“;

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές… Τότε ήταν ξερό, τώρα υπάρχει πλαστικός τάπητας. Επίσης οι ταχύτητες είναι διαφορετικές, παλιά ήταν πιο δυνατό και παθιασμένο το παιχνίδι, τώρα είναι σε πιο χαλαρή φάση. Εγώ μια ζωή έτρεχα μέσα στο γήπεδο, δεν ήμουν στάσιμος, ήξερα πότε να τρέξω, πότε να μαρκάρω, οπότε δεν μου φαίνεται κάτι διαφορετικό πλέον.

Τέλος, κάνε μας ένα σχόλιο για τα Κεραμειά τα οποία κλήθηκες να βοηθήσεις σ’ αυτή την καινούρια προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα στη Β’ Κατηγορία τη νέα χρονιά.

Είμαστε μία καινούρια ομάδα. Γύρισα για να βοηθήσω με την εμπειρία μου, να μιλάω στους παίκτες. Η ομάδα θα πρέπει να συγχρονιστεί και να στηθεί καλά. Ο Γιώργος Σπαράκης είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Εχουμε παίξει και συμπαίκτες μαζί και θα φτιάξει την ομάδα. Πιστεύω να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Κάνω κάθε μέρα προπόνηση γιατί θέλω να μπαίνω μέσα στο γήπεδο και να ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα μου.

 

karta antonis garden

Rabona ad