Ο μάνατζερ Βαγιωνάκης στο athlitiko

Face Control | 17 Αυγούστου 2018, 11:54

Ο Νίκος Βαγιωνάκης είναι αυτός που ολοκλήρωσε τη μετακίνηση του Αντώνη Κοκκαλά στον Αήττητο Σπάτων. Το athlitiko είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Χανιώτη μάνατζερ, ρωτώντας τον γι’ αυτή τη μεταγραφή, αλλά και για τους παίκτες που εκπροσωπεί.

Ο Ν. Βαγιωνάκης παραχωρεί έτσι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, κάνοντας μεταξύ άλλων σχόλια και για τις χανιώτικες ομάδες που αγωνίζονται σε Β’ και Γ’ Εθνική. 

Για τη μεταγραφή του Κοκκαλά στον Αήττητο Σπάτων, ένας παίκτης που εκπροσωπεί και πώς αυτή ολοκληρώθηκε: «Aπό την στιγμή που ο Πλατανιάς έδειξε αλλαγή φιλοσοφίας και πλάνων, αποφασίστηκε από κοινού παίκτης και ομάδα να λυθεί το συμβόλαιο που ήταν μέχρι το 2019 και να μείνει ελεύθερος. Από τις πρώτες επαφές που έκανα με ομάδες Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ υπήρχε ενδιαφέρον, όμως καταλήξαμε στον Αήττητο γιατί η ομάδα και ο μεγαλομέτοχος κ. Κατσιγιάννης έδειξαν πολύ σοβαρό ενδιαφέρον και επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα και έτσι ολοκληρώθηκε η μεταγραφή».

Για τους παίκτες που εκπροσωπεί ο ίδιος: «Εκπροσωπώ πολλούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις κατηγορίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Κάθε κατηγορία έχει και την δική της “αίγλη” θα έλεγα. Σκοπός πάντα είναι η εξέλιξη και η βελτίωση του ποδοσφαιριστή, πιστεύω πολύ στα νέα παιδιά και ψάχνω πάντα εξελίξιμους ποδοσφαιριστές. Ονόματα δεν θα αναφέρω αν και τίποτα δεν είναι κρυφό πλέον, αλλά επειδή σέβομαι όλους τους ποδοσφαιριστές μου σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζονται δεν θέλω να κάνω διάκριση και ν’ αναφέρω κάποια ονόματα και κάποια όχι».

Για το πώς είναι να είναι ένας Χανιώτης μάνατζερ και να δραστηριοποιείται σε αυτό το δύσκολο χώρο, αλλά και πόσο οι πορείες των χανιώτικων ομάδων τα τελευταία χρόνια έχουν βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση: «Οντως είναι ένα δύσκολο κομμάτι, όμως όσο πιο καλά κάνεις την δουλειά σου με σοβαρότητα τόσο προχωράς. Ο,τι ποδοσφαιριστές εκπροσωπώ τους έχω κάνει scouting ο ίδιος με τα δικά μου κριτήρια αναλόγως για κάθε κατηγορία. Θέλω πάντα να έχω αν γίνεται τους καλύτερους και ο πήχης είναι πάντα πολύ ψηλά. Οι χανιώτικες ομάδες με γνωρίζουν, υπάρχει αμεσότητα στην επικοινωνία, από εκεί και μετά όμως δεν σημαίνει τίποτα. Αν έχεις αυτό που ζητούν, προχωρά η συνεργασία. Είμαι όμως περήφανος γιατί έχω φέρει την τελευταία πενταετία καλούς παίκτες και ο κόσμος το αναγνωρίζει».

Για το αν φέτος “δικοί” του παίκτες έχουν βρεθεί σε χανιώτικες ομάδες: «Ναι, είναι και σε χανιώτικες ομάδες, αλλά και σε όλη την Κρήτη θα έλεγα. Μπορώ να πω ότι σε όλο το νησί το 80% τον ομάδων με εμπιστεύονται και συνεργαζόμαστε κάθε χρόνο».

Για τις χανιώτικες ομάδες και το χανιώτικο ποδόσφαιρο: «Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι ο ΑΟΧ/Κισσαμικός “χτίζει” κάτι καλό και έχει στόχο τη μεγάλη κατηγορία. Για τον Πλατανιά θα έλεγα πως το τοπίο είναι θολό, αλλά εκτιμώ ότι θα βρει τα πατήματά του. Το ΣΥΝΚΑ δουλεύει με σοβαρότητα και υγεία και έχουν πλάνο για το μέλλον. Η Παλαιόχωρα φέτος κάνει το εγχείρημα να πάει με πιο νεανικό σχήμα, κάτι που έχει το ρίσκο του. Οσο για το χανιώτικο ποδόσφαιρο υπάρχει αρκετό ταλέντο, αυτό που θα πω στα νέα παιδιά είναι ότι με δουλειά και συνέπεια μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Τέλος εύχομαι καλή σεζόν σε όλες τις ομάδες και υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές».  

karta antonis garden

Rabona ad