Ο απολογισμός του Ναυτικού Ομίλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Κολύμβηση | 25 Ιουλ 2018, 14:54

Η παρουσία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, που μπορεί να προχωρήσει έτσι στον σχετικό απολογισμό.

Συνολικά, η συγκομιδή σε Παμπαίδες-Παγκορασίδες, Παίδες-Κορασίδες και Εφήβους-Νεανίδες ανέρχεται στα 11 μετάλλια, που μεταφράζονται σε 4 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα. Επίσης, αν μία επίδοση μπορεί να χαρακτηριστεί ως ξεχωριστή, αυτή δεν είναι άλλη από το πανελλήνιο ρεκόρ του Αλέξανδρου Κάχρη στα 400μ. ελεύθερο.

«Ηταν πολύ σημαντικό ότι όλη τη χρονιά φέτος είχαμε ανοικτή την 50άρα πισίνα», σημειώνει στις δηλώσεις του ο Κώστας Τζιλιβάκης, προπονητής των παιδιών. «Με μια προσεκτική ματιά», συνεχίζει, «η παρουσία μας ήταν καλύτερη από πέρσι. Αυτή τη στιγμή, έχουμε τον καλύτερο έφηβο στην Ελλάδα -αλλά και τον δεύτερο καλύτερο στην Ευρώπη στα 400μ. μικτή- τον Απόστολο Παπαστάμο και τον καλύτερο παίδα, τον Κάχρη! Εχουμε δύο αγόρια σε τέσσερις ηλικίες που αυτή τη στιγμή θεωρούνται τα καλύτερα παιδιά στην Ελλάδα. Εχουμε 12 παιδιά με όρια ΟΠΕΝ ανδρών – γυναικών και αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι ότι δεν έχουμε τόσα πολλά παιδιά μέσα στην 8άδα και αυτό έχει μια εξήγηση, η οποία είναι ότι από το 2012 έως το 2016-17, δεν είχαμε στην ουσία 50άρα πισίνα. Αυτά τα παιδιά, που ήταν τότε στις αναπτυξιακές κατηγορίες δεν δουλεύτηκαν τόσο πολύ σωστά ώστε να μπορέσουμε στα 14-15 χρόνια τους να είναι έτοιμα και να πετυχαίνουν χρόνους που θα τους δώσουν την ευκαιρία να είναι πιο ανταγωνιστικοί σε πανελλήνιο επίπεδο», τονίζει ο τεχνικός του ΝΟΧ.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Τζιλιβάκης με την ιδιότητα και του ομοσπονδιακού τεχνικού σημειώνει τα εξής: «Από τη νέα χρονιά υπάρχει η σκέψη το πανελλήνιο πρωτάθλημα να μοιραστεί σε 5 διαφορετικές πόλεις και η κάθε ηλικιακή κατηγορία -που περιλαμβάνει γύρω στα 500 παιδιά- να γίνεται σε διαφορετική πόλη. Υπάρχει μια μεγάλη πληθώρα παιδιών πλέον. Φέτος, μόνο το αγώνισμα των 100μ. ύπτιο στις Κορασίδες ήταν 11 σειρές! Μόνο 90 παιδιά τα οποία έχουν πιάσει το όριο και είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μόνο τα παιδιά που έπεσαν στο παγκρήτιο πρωτάθλημα ήταν 765 και αυτά ήταν μόνο για τις προαγωνιστικές κατηγορίες. Για του χρόνου, έχουμε πάρει απόφαση και θα το προτείνουμε στην ΚΟΕ να γίνει μόνο του το πρωτάθλημα και όχι μαζί με αγώνες των αγωνιστικών. Πρέπει ν’ αλλάξουμε το χάρτη της κολύμβησης. Αυτό το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί για να μπορούν τα παιδιά να κολυμπάνε πιο άνετα. Οπως επίσης έχουμε ζητήσει ως Χανιά, μέσου εμού, να πάρουμε ένα πρωτάθλημα. Εχουμε πισίνα και τις υποδομές και το αξίζουμε», καταλήγει ο Κώστας Τζιλιβάκης.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Από την άλλη, ευχαριστημένοι εκφράζονται οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου και ειδικότερα τα παιδιά που βρέθηκαν στα μετάλλια ή στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

Ο Αλέξανδρος Κάχρης, που αποτελεί κιόλας αυτή τη στιγμή τον καλύτερο Ελληνα κολυμβητή στην ηλικία του, τονίζει για το πανελλήνιο πρωτάθλημα πως, «ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και ήταν η πρώτη μου χρονιά μαζί με τους «μεγάλους». Αγωνίστηκα απέναντι σε παιδιά της ηλικίας μου ή ένα χρόνο μεγαλύτερά μου. Πήγα σχετικά καλά, αν και ακυρώθηκα σ’ ένα αγώνισμα, αλλά αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν το 400άρι ελεύθερο και το οποίο ενώ δεν το ‘χα δουλέψει τόσο πολύ, κατάφερα να πάρω το χρυσό μετάλλιο και να σπάσω το πανελλήνιο ρεκόρ. Νιώθω πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος γι’ αυτό που πέτυχα και… συνεχίζουμε, πηγαίνοντας γι’ άλλα», τονίζει ο Κάχρης.

Ο Στέφανος Χαλκιαδάκης, ως μέλος της ομάδας 4×200μ. ελεύθερο Παίδων που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο σημειώνει ότι, «πήγαμε όλοι στο χρόνο που είχαμε υπολογίσει κι έτσι πήραμε το μετάλλιο. Το πρωτάθλημα ήταν υψηλού επιπέδου και μια καλή εμπειρία για μένα. Είδαμε γρήγορες κούρσες από άλλα παιδιά και προσωπικά είμαι χαρούμενος για την επιτυχία μας στη σκυτάλη».

IMG 9022

Από πλευράς κοριτσιών, η Στελλίνα Δεληογλάνη με ένα χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο Παγκορασίδων σημειώνει ότι, «νιώθω ικανοποιημένη για τη συμμετοχή και τη διάκρισή μου. Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία και έμεινα ευχαριστημένη για τις επιδόσεις μου. Ελπίζω και τη νέα χρονιά να έχω πιο γρήγορες επιδόσεις και να βρεθώ στην 1η θέση», ενώ, τέλος, η Δέσποινα Κόρακα που είχε μια 5η θέση στα 200μ. μικτή στις Παγκορασίδες, δηλώνει ότι, «είμαι πολύ ευχαριστημένη με τις επιδόσεις μου. Θεωρώ ότι τα πήγα αρκετά καλά και για του χρόνου θέλω να κατεβάσω τους χρόνους μου».  

 

karta antonis garden

Rabona ad