Ολοκληρώθηκε η αθλητική δράση στο κολυμβητήριο Χανίων

Γενικά Θέματα - Άλλα Σπορ | 10 Δεκεμβρίου 2019, 21:54

Ολοκληρώθηκε η αθλητική δράση στο κολυμβητήριο Χανίων, στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες. Η δράση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του Δήμου Χανίων για την ευαισθητοποίηση απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Η σχετική ενημέρωση του Δήμου Χανίων:

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη αθλητική δράση στο Κολυμβητήριο Χανίων, η οποία ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο των δράσεων για την ευαισθητοποίηση απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Στο Κολυμβητήριο συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές/τριες από το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να κολυμπήσουν στη μικρή πισίνα 12,5μ, να κάνουν σκυταλοδρομία 4Χ25 μ. ελεύθερο, στην πισίνα 25μ. μαζί με αθλητές-τριες με ιδιαιτερότητες και κινητική αναπηρία (από το σωματείο Α.Σ. Μεγαλόνησος).

Επίσης, μπορούσαν να κάνουν και καγιάκ (σε διθέσια καγιάκ) στην πισίνα των 50μ. Η χαρά των μαθητών ήταν μεγάλη που τους δόθηκε η δυνατότητα να συν-υπάρξουν και να συν-αθληθούν μαζί με τα παιδιά με ιδιαιτερότητες του τμήματος ειδικής άθλησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Μέσα από τέτοιες δράσεις μπορούμε να αλληλεπιδρούμε και να καταφέρνουμε να αλλάζουμε νοοτροπίες και αντιλήψεις απέναντι στα άτομα με αναπηρία, διαμορφώνοντας έτσι μια κοινωνία ευαισθητοποιημένη και ανοικτή ως προς την ενταξιακή διαδικασία.

Τους το οφείλουμε και πρέπει ο κάθε ένας από εμάς, από το δικό του μετερίζι, να προσπαθεί γι’ αυτό. Οι υπεύθυνοι της Δράσης ήταν οι εθελοντές προπονητές Νικολαντωνάκης Κώστας και Αγγελάκης Μανώλης.»

JoyMachine

Rabona ad