Ολοκλήρωσε μια σπουδαία σεζόν ο Φραντζεσκάκης

Στίβος | 1 Οκτωβρίου 2019, 17:47

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ο ασημένιος πρωταθλητής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 και χρυσός Βαλκανιονίκης ανδρών, έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, ρίχνοντας τη σφύρα στα 72.96μ., μένοντας όμως εκτός τελικού.

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί πλέον κάτι για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν περάσει από τον κρητικό αθλητισμό. Μέσα σε ένα καλοκαίρι σημείωσε 6 πανελλήνια ρεκόρ, κατέκτησε 2 διεθνή μετάλλια, ένα στη κατηγορία του και ένα στη κατηγορία ανδρών και τέλος πήρε το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλες διοργανώσεις ευρισκόμενος στη Ντόχα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών.

Ο πρωταθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη έστειλε τη σφύρα στα 72.96 στην πρώτη του προσπάθεια, μένοντας στην 11η θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και ολοκληρώνοντας μια σεζόν-όνειρο.

Επόμενος στόχος, φυσικά, οι Ολυμπιακοί του Τόκιο όπου με την και πάλι εξαιρετική του εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα ανέβηκε κι άλλο στα rankings της IAAF που είναι το δεύτερο κριτήριο (εφ’ όσον βρεθεί στους 32 πρώτους) σε περίπτωση που δεν πετύχει το όριο των 77.50μ.

JoyMachine

Rabona ad