Ολίνα Κουργιαντάκη: Το “αστέρι” της καλλιτεχνικής στο athlitiko

Καλλιτεχνική Κολύμβηση | 10 Αυγούστου 2018, 16:46

Η Ολίνα Κουργιαντάκη είναι ανάμεσα στις Χανιώτισσες οι οποίες εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στα διεθνή πρωταθλήματα καλλιτεχνικής κολύμβησης που πήρε μέρος αυτό το καλοκαίρι.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, μαζί με τα άλλα κορίτσια, τη Νικολέτα Παπαγεωργίου και την Βιολέτα Ζουζούνη, έζησε μια μοναδική εμπειρία, καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έλαβε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξήχθη στο Τάμπερε της Φινλανδίας, ενώ ακολούθησαν το παγκόσμιο Νεανίδων στη Βουδαπέστη και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξήχθη στη Γλασκώβη.

Η Κουργιαντάκη ήταν ανάμεσα στις αθλήτριες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και η ίδια συγκεκριμένα επιβραβεύτηκε με την κατάκτηση ενός ασημένιου μεταλλίου στο Τάμπερε, χορεύοντας στο αγώνισμα του μεικτού τεχνικού ντουέτου μαζί με τον Βασίλη Γκορτσιλά.

Η Κουργιαντάκη μιλά στο athlitiko γι’ αυτές τις μεγάλες εμπειρίες που έζησε, αν και στην Εθνική ομάδα συμμετέχει τα 4 τελευταία χρόνια, έχοντας επίσης πολλές διακρίσεις μέχρι σήμερα.

SOLO Kourgiantaki

Εντυπωσιακή παρουσία μέσα στο νερό για την Ολίνα Κουργιαντάκη.

Ολίνα, φέτος η διαδρομή ήταν Φινλανδία, Ουγγαρία, Σκωτία με την Εθνική ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης… Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτές τις εμπειρίες που είχες στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις;

Χαίρομαι πολύ που η Εθνική ομάδα με επέλεξε για μια ακόμα φορά. Ολα τα κορίτσια γενικότερα χαρήκαμε πάρα πολύ για τις επιτυχίες που φέραμε, είμαστε πολύ ικανοποιημένες. Προσωπικά νιώθω πολύ περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου στο εξωτερικό. Προσπαθώ πάρα πολύ και χαίρομαι που οι κόποι μου ανταμείβονται, μέσω της παρουσίας μου στην Εθνική ομάδα.

Και στα τρία πρωταθλήματα παρουσιάσατε μια μία πολύ καλή εικόνα, είσαστε ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα που φέρατε;

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένες γιατί ενώ φέτος ξεκινήσαμε δυναμικά με προπονήσεις και πολλά καμπ προετοιμασίας, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο σταματήσαμε γιατί είχαμε πρόβλημα με το σχολείο. Με αυτούς τους κανονισμούς που βγαίνανε, παίρναμε απουσίες κι έτσι αναγκαστικά κάναμε λίγο καιρό προπόνηση. Στη Φινλανδία πήγαμε με προπόνηση μιας εβδομάδας… Γενικά όμως, είμαστε πολύ ευχαριστημένες, αλλά την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσουμε περισσότερο, γιατί θέλουμε περισσότερα.

Πώς αισθάνεται για το γεγονός ότι τα τελευταία 4 χρόνια είσαι σταθερά μέλος της Εθνικής ομάδας;

Να πω την αλήθεια, δεν μπορώ να νιώθω σίγουρη γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να αλλάξουν πολλά. Αυτό που κάνω είναι ότι συνεχίζω να προσπαθώ για να κρατήσω τη θέση μου στην Εθνική ομάδα και σίγουρα είμαι πολύ ευχαριστημένη για το ότι μπορώ να εκπροσωπώ τη χώρα μου.

Zouzouni Papageorgiou Kourgiantaki

Τα τρία κορίτσια από τα Χανιά που εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας, από αριστερά προς τα δεξιά: Ζουζούνη, Παπαγεωργίου, Κουργιαντάκη.

Είσαι παράλληλα και σ’ ένα σωματείο, όπως ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, με μεγάλη παράδοση στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Πώς σχολιάζεις την φετινή χρονιά που είχατε μαζί με τα άλλα κορίτσια;

Νομίζω ότι σε όλες τις κατηγορίες ήμασταν πολύ καλές, εννοώ χορέψαμε πολύ καλά και η κυρία Μπιλιάνα (Γκεοργκίεβα) έμεινε πολύ ευχαριστημένη. Τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα καλύτερα, αλλά εφόσον καταφέραμε και ικανοποιήσαμε την κυρία Μπιλιάνα, αυτό είναι για μας πολύ καλό και ικανοποιητικό.

Ξεκινώντας ως μικρό κοριτσάκι πριν από αρκετά χρόνια στο τμήμα της συγχρονισμένης κολύμβησης, περίμενες ότι θα είχες αυτή την πορεία στο άθλημα;

Οχι, δεν το περίμενα καθόλου. Πάντα όμως έβλεπα τις μεγάλες αθλήτριες και τις θαύμαζα και ήθελα να γίνω σαν αυτές. Δεν περίμενα όμως ποτέ ότι θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο.

Kourgiantaki Gortsilas

Η Κουργιαντάκη μαζί με τον Γκορτσιλά πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό της Φινλανδίας.

Ποιος είναι ο στόχος σου για τα επόμενα χρόνια; Σ’ ενδιαφέρει να σταδιοδρομήσεις σε αυτό το άθλημα, σκέφτεσαι κάτι τέτοιο;

Δεν έχω σκεφτεί ακόμα. Μ’ αρέσει πολύ αυτό που κάνω και το αγαπώ πάρα πολύ. Δεν είναι στα μελλοντικά μου σχέδια να σταματήσω. Θα συνεχίσω να προσπαθώ, να κάνω αυτό που μπορώ και εφόσον μπορώ να συνδυάσω και το σχολείο μαζί, θα συνεχίσω κανονικά.

Πόσες ώρες χρειάζεται αλήθεια μια αθλήτρια όπως εσύ να προπονείται καθημερινά για να παρουσιάζει αυτές τις χορογραφίες μέσα στο νερό;

Κάνουμε πάρα πολλές ώρες προπόνηση με την Εθνική ομάδα, μπορεί να φτάσουμε και τις 10 ώρες! Πιστεύω όμως ότι αν κάνεις ουσιαστική δουλειά μέσα σε μια μέρα, συστηματικά όμως κάθε μέρα, δε χρειάζονται πολλές ώρες. Ας πούμε, 5-6 ώρες, είναι καλά.

Θα συνιστούσες σε πιο μικρά κορίτσια να ασχοληθούν με την καλλιτεχνική κολύμβηση;

Είναι ένα άθλημα που ταιριάζει στη χώρα μας και τώρα μάλιστα μπορούν να κολυμπάνε και αγόρια. Θα το συνιστούσα σε πολλά μικρά κοριτσάκια. Είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα που σε βοηθά ν’ αποκτάς πειθαρχία, κάνεις φίλιες, είναι πολύ ωραίο!

Πώς αισθάνεσαι που έχει ταξιδέψεις σε τόσες πολλές χώρες με την Εθνική ομάδα και πώς είναι για ένα μικρό κορίτσι όπως εσύ να απουσιάζει τόσο καιρό από το σπίτι και την οικογένειά του;

Μ’ αρέσει πάρα πολύ που ταξιδεύω γιατί βλέπεις πολλά πράγματα. Δε βλέπουμε τις χώρες σαν ξενάγηση βέβαια, αλλά μ’ αρέσει πολύ που ταξιδεύω. Οσο για το ότι λείπουμε πολύ καιρό από το σπίτι μας, ναι, μου λείπουν πολλά, αλλά μ’ αρέσει και που είμαι εκεί. Μπορεί τη μία μέρα να πάθω… ψιλοκατάθλιψη αλλά την άλλη μέρα είμαι καλά!

 

karta antonis garden
JoyMachine

Rabona ad