Οι πρωταγωνιστές του Τιτάνα στο athlitiko

Τιτάν Αφιερώματα | 21 Ιουλ 2018, 17:54

Mετά από μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά ο Τιτάν κατάφερε να ολοκληρώσει ιδανικά την πορεία του στη Β' Κατηγορία.

Η ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στα Απτερα, έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα των Καλυβών να τερματίσει στην προνομιούχο 2η θέση και να πανηγυρίσει την επάνοδό της στην Α’ Κατηγορία μετά από 3 χρόνια.

Το athlitiko πραγματοποιεί αφιέρωμα στον Τιτάνα, συνομιλώντας με κάποιους από τους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας. Οπως οι ίδιοι τονίζουν, ήταν μεν μία όμορφη χρονιά, αλλά με πάρα πολλές ιδιαιτερότητες.

Σχετικά με την επόμενη, σημειώνουν ότι ο Τιτάν προετοιμάζεται όλο αυτό το διάστημα για να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος με την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ εκφράζεται η αισιοδοξία για τη νέα πρόκληση. 

Διαβάστε παρακάτω όσα δήλωσαν ο προπονητής που ανέλαβε τον Τιτάνα στη δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος, Παύλος Καραγιαννάκης, το μέλος του Δ.Σ., Σπύρος Ανδρουλάκης και η “σημαία” της ομάδας, Τάσος Σπαθαράκης.

Ο Παύλος Μανόλης Καραγιαννάκης

karagiannakis

Η ομάδα κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια να πάρει την άνοδο σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα…

«Θεωρώ ότι δίκαια  πήραμε την άνοδο. Βρισκόμασταν στη 2η θέση στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και τελικά τα καταφέραμε».

Ανέλαβες τον Τιτάνα σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της χρονιάς, ωστόσο κατάφερες να φέρεις εις πέρας αυτή την αποστολή. Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις και ποιο το κλειδί της επιτυχίας;

«Στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος και μετά από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων και κακής ψυχολογίας της ομαδας, μου ζητήθηκε από το συμβούλιο να την καθοδηγήσω στα τελευταία παιχνίδια. Με την αλλαγή αυτή, η ψυχολογία και το κλίμα της ομαδας άλλαξε προς το καλύτερο και καταφέραμε να ξαναγίνουμε ομάδα. Αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας».

Πώς βλέπεις τη νέα χρονιά την ομάδα; Ο Τιτάν έχει κάνει κάποιες κινήσεις για να ενισχυθεί το ρόστερ του ενώ ανέλαβε τα ηνία της και νέος προπονητής, ο Παναγιώτης Παλαθούρας.

«Ολοι γνωρίζουν στην ομάδα ότι το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Β’. Η ομάδα προσπαθεί να ενισχυθεί όσο καλύτερα μπορει με τις δυνατότητες που έχει. Εχει πάρει κάποιους παίκτες και αναμένεται να ενισχυθεί κι άλλο για να είναι έτοιμη στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς 4-5 παίκτες από το περσινό κορμό έφυγαν και θα χρειαστεί χρόνο για τους νέους που θα τους αντικαταστήσουν. Θεωρώ ότι η ομάδα μας, το συμβούλιο και ο νέος προπονητής, Παναγιώτης Παλαθούρας, θα ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις νέες υποχρεώσεις τους».

 Ο Τάσος Σπαθαράκης

spatharakis

Μία δύσκολη χρονιά η οποία ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Τιτάνα. Τι σημαίνει για σένα αυτή η άνοδος καθώς θεωρείσαι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη προσφορά στον σύλλογο;

«Ηταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά παράλληλα όμορφη για μένα γιατί είχα την τύχη να είμαι συμπαίκτης με εξαιρετικά παιδιά. Γι’ αυτό καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο και θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα τελευταία 3-4 χρόνια γίνεται μία άριστη δουλειά στην ομάδα και ιδιαίτερα στις Ακαδημίες της ομάδας από εξαίρετους ανθρώπους στο συμβούλιο. Ετσι, ήταν θέμα χρόνου η άνοδος στην Α’ Κατηγορία».

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη νέα χρονιά σε προσωπικό επίπεδο; Θα βοηθήσεις ξανά την ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι;

«Εγώ προσωπικά για ακόμα μία χρονιά θα είμαι κοντά στην ομάδα με όποιον τρόπο μπορώ για να τη βοηθήσω να εκπληρώσει τους στόχους της. Θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της επανόδου στην Α’ ΕΠΣΧ αλλά πιστεύω ότι με δουλειά και οργάνωση, όλοι μαζί, θα καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

Ο Σπύρος Ανδρουλάκης

androulakis

 Μία χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες πέρυσι ολοκληρώθηκε με την άνοδο του Τιτάνα.

«Η περυσινή αγωνιστική περίοδος είχε αρκετές ιδιαιτερότητες για την ομάδα μας. Έχοντας τερματίσει στην τέταρτη θέση την προπερσινή χρονιά με μία ομάδα που είχε συντεθεί σχεδόν από το μηδέν, δεν θα μπορούσαμε παρά να θέσουμε αυτονόητα τον πήχη υψηλότερα:στόχο μας εξαρχής ήταν η άνοδος στην υψηλότερη κατηγορία, εξάλλου αυτή ήταν η επιθυμία και το όνειρο όχι μόνο της διοίκησης αλλά κυρίως των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας. Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ρόδα, τουναντίον αντιμετωπίσαμε πολλές “αναταράξεις”, προέβημεν σε συναινετικές αλλαγές στη θέση του προπονητή και αγωνιστήκαμε απέναντι σε πολλές αξιόλογες ομάδες, οι οποίες είχαν επενδύσει ποικιλοτρόπως με στόχο την άνοδο. Τελικά, παρά τις πολλές αντιξοότητες που συναντήσαμε, με σύμπνοια, συσπείρωση και καλώς εννοούμενο αθλητικό εγωισμό οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν τη δυναμική και την ποιότητα της ομάδας και να επιτύχουν τον στόχο που είχε τεθεί πριν από την έναρξη της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου».

Πού βρίσκεται ο προγραμματισμός της ομάδας για τη νέα χρονιά; Εχει κλείσει το ρόστερ, ποιες είναι οι δυσκολίες που περιμένετε στην Α’ κατηγορία;

«Σε ό,τι αφορά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο πορευόμαστε με βήματα αργά αλλά σταθερά, με συγκρατημένη αισιοδοξία και με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και των απαιτήσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο πρώτο τη τάξει ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Ο ανταγωνισμός (θα προτιμούσαμε τον όρο “συναγωνισμός” αλλά δεν αιθεροβατούμε) προβλέπεται ιδιαίτερα σκληρός και μέσα σε αυτό το περιβάλλον δεν μπορούμε να προβλέψουμε την έκβαση της προσπάθειας που θα καταβάλουμε παρά μόνο το ότι θα διεκδικήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας και με όλα τα θεμιτά μέσα εντός γηπέδων τις πιθανότητες που μας αναλογούν για μία όσο το δυνατόν αξιοπρεπέστερη πορεία. Καθώς κάθε παιχνίδι θα διαδέχεται το άλλο θα προσπαθήσουμε να είμαστε απόλυτα ανταγωνιστικοί και να κατακτήσουμε την υψηλότερη δυνατή θέση τηρουμένων των αναλογιών και σε εξάρτηση φυσικά από την ισχύ των αντιπάλων ομάδων. Η μόνη υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι θα επιδείξουμε απόλυτα μαχητικό πνεύμα και ότι θα αγωνιστούμε για τη νίκη απέναντι σε κάθε αντίπαλο με σεμνότητα αλλά και αυτοπεποίθηση».

Τέλος, έγινε γνωστό το προηγούμενο διάστημα η ανακατασκευή του γηπέδου στο Ν. Χωριό. Πότε αναμένεται να αγωνιστεί εκεί ξανά ο Τιτάν και ποια είναι η δυναμική που περιμένετε να αποκτήσετε ξανά σαν ομάδα όταν επιστρέψετε;

«Το γήπεδο του Νιο Χωριού τελεί υπό ολική σχεδόν ανακατασκευή ύστερα από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας τον περασμένο χειμώνα. Χάρη στη συνδρομή της νυν δημοτικής αρχής και την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Κρήτης σε συνδυασμό με το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου, προκηρύχθηκε διαγωνισμός και ο ανάδοχος εργολάβος προχωράει τις εργασίες με ταχύτατο ρυθμό. Έχουμε επίσημες διαβεβαιώσεις πως το γήπεδο θα είναι ξανά έτοιμο για χρήση τον Σεπτέμβριο και αναμένουμε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.
Προφανέστατα το γήπεδο του Νιο Χωριού που αποτελεί τα τελευταία χρόνια -ύστερα από την απώλεια του γηπέδου της ομάδας στις Καλύβες- τη φυσική μας έδρα μας οπλίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αφού πλέον θα είμαστε κατ’ ουσίαν και όχι τύποις “οικοδεσπότες”, εγγυάται την απαραίτητη για την ψυχική διάθεση των αθλητών μας εξοικείωση με τον αγωνιστικό και τον περιβάλλοντα χώρο και αποτελεί πόλο έλξης περισσότερων φίλων της ομάδας μας, που για ποικίλους λόγους απείχαν από την περυσινή μας φιλοξενία στο γήπεδο του Βάμου».

 Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Ανδρεαδάκης

 

karta antonis garden

Rabona ad