Οι “μάχες” με Παναθηναϊκό κόντρα σε χανιώτικες ομάδες στο Κύπελλο

Χανιά | 18 Σεπτεμβρίου 2018, 16:59

"Παραδοσιακός"... προκύπτει να είναι -ως αντίπαλος- ο Παναθηναϊκός στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας κι αυτό γιατί θα αναμετρηθεί για μια ακόμη φορά απέναντι σε χανιώτικη ομάδα!

Συγκεκριμένα, αυτό θα συμβεί κόντρα στον ΑΟΧ/Κισσαμικό, όμως οι “πράσινοι” έχουν ξαναπαίξει άλλες πέντε φορές τα τελευταία ισάριθμα χρόνια απέναντι σε Πλατανιά, Α.Ο. Χανιά και Κισσαμικό. Ουσιαστικά, ο ΑΟΧ/Κισσαμικός γίνεται η τέταρτη ομάδα που θα βρει απέναντί του όλα αυτά τα χρόνια, με τελευταία ματς να είναι αυτά κόντρα στον Κισσαμικό, οπότε και αγωνιζόταν με τη χανιώτικη ομάδα ο νυν παίκτης του “τριφυλλιού”, Νώντας Παντελάκης.

Pantelakis Berg

Ο Παντελάκης απέναντι στον Μπεργκ.

Τότε ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει στη φάση των “16” τον Κισσαμικό, σημειώνοντας δύο νίκες, 3-0 στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο ενώ το επόμενο που ακολούθησε στα Περβόλια έληξε με 4-0 για τον ΠΑΟ.

Γυρίζοντας το χρόνο πιο πίσω, ο Παναθηναϊκός έρχεται στα Χανιά το 2015, για να αγωνιστεί απέναντι στον ΑΟΧ, σε ένα ματς που γίνεται στα Περβόλια και λήγει με σκορ 2-2. Τότε είναι στη φάση των ομίλων, με τα γκολ του ΑΟΧ να σημειώνουν οι Κρητικός (75′) και Πάγκαλος (84′), που ανατρέπουν ουσιαστικά το αρχικό 0-2 για τον Παναθηναϊκό από τα γκολ των Νίνη στο 17′ και Κλωναρίδη στο 29′.

Pagalos Kritikos

Ο πανηγυρισμός του Πάγκαλου στο γκολ σε βάρος του Παναθηναϊκού, που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Πάντα, για το θεσμό του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός έχει ξανάρθει μία ακόμη φορά στα Χανιά, τον Γενάρη του 2013 για να παίξει απέναντι στον Πλατανιά, αντίπαλός του τότε και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Η χανιώτικη ομάδα είχε υποχρεώσει σε ήττα με 1-0 τους “πράσινους” χάρη στο γκολ του Αναστασάκου (87′) που ισοδυναμούσε με μια ιστορική πρόκριση στους “8”, αφού το πρώτο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο είχε λήξει με 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Anastasakos3

Το ιστορικό γκολ του Αναστασάκου που σήμανε τη μεγαλειώδη πρόκριση στους “8” για τον Πλατανιά.

Τέλος, όσον αφορά τον Παναιτωλικό, υπενθυμίζεται η μεγάλη νίκη που είχε πετύχει ο ΑΟΧ τον Σεπτέμβριο του 2014 μέσα στο Αγρίνιο με 1-0 χάρη στο γκολ του Πάγκαλου στο 51′. Τουλάχιστον σε ματς για το Κύπελλο, ο Παναιτωλικός δεν έχει κατέβει στα Χανιά -εξαιρούνται ασφαλώς τα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ με τον Πλατανιά- κάτι που θα πράξει σε λίγο καιρό για ν’ αγωνιστεί κόντρα στον ΑΟΧ/Κισσαμικό.

panaitolikos chania

Από τους πανηγυρισμούς των παικτών του ΑΟΧ στη μεγάλη νίκη στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια των χανιώτικων ομάδων -πάντα στο Κύπελλο- κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι τα εξής:

1/2/17 Κισσαμικός-Παναθηναϊκός 0-4

12/1/17 Παναθηναϊκός-Κισσαμικός 3-0

8/1/15 Α.Ο. Χανιά-Παναθηναϊκός 2-2

23/1/13 Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-0

9/1/13 Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 2-1

Και με τον Παναιτωλικό:

25/9/14 Παναιτωλικός-Α.Ο. Χανιά 0-1

Estrella
/psiloritischania