Οι δηλώσεις Ριτζάκη-Μουριζάκη μετά την πρόκριση

Μικτές Ομάδες | 1 Μαρτίου 2019, 14:35

Απόλυτα ικανοποιημένοι εμφανίζονται στο athlitiko οι προπονητές των Μικτών Ομάδων της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργος Μουριζάκης και Γιώργος Ριτζάκης για τις προκρίσεις της Κ14 και της Κ16 στους "16" του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Η Κ16 έβαλε την δική της σφραγίδα αφού πήρε το εισιτήριο της επόμενης φάσης μετά την Κ14 την περασμένη Τετάρτη, με τη νίκη απέναντι στο Λασίθι με σκορ 2-1 στις Μουρνιές.

Οπως σημειώνουν αμφότεροι, η εικόνα των παιδιών στη φάση των ομίλων μόνο ικανοποιήση αφήνει για το μέλλον. Παράλληλα, κάνουν το δικό τους σχόλιο για τους στόχους στην επόμενη φάση, τις κλήσεις των 11 ποδοσφαιριστών στην Προεπιλογή της Εθνικής Κ15 καθώς και την γενικότερη αναβάθμιση των Μικτών φέτος με την παρουσία δύο προπονητών και όχι μόνο.

Δεν παραλείπεται και η ειδική μνεία στον υπεύθυνο των Μικτών, Μιχάλη Κουλιεράκη, για το γεγονός ότι ήταν πάντα κοντά σε ό,τι χρειαζόνταν οι δύο ομάδες.

Οι δηλώσεις του Ριτζάκη:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και οι δύο ομάδες κατάφεραν να περάσουν στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, παρ’ όλο που στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα δεν είναι αυτοσκοπός. Τα ευχάριστα συναισθήματα προέρχονται κυρίως από το γεγονός ότι 11 Χανιώτες ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή προσπαθούν να δείξουν το ταλέντο τους στους ομοσπονδιακόυς προπονητές αλλά και σε πολλους σκάουτερ ομάδων της Superleague στο Ηράκλειο. Βασικός στόχος για την επόμενη φάση είναι στο αγωνιστικό μέρος να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία αλλά πρωτίστως να μπορέσουν να διακριθούν και αλλά παιδιά από τις ομάδες μας.

Η καλή παρουσία των 2 ομάδων δεν είναι τυχαία. Η διοίκηση της Ένωσης, ο πρόεδρος, ο υπεύθυνος των μικτών ομάδων κ. Μιχάλης Κουλιεράκης αλλά και εμείς οι προπονητές δουλέψαμε, συνεργαστήκαμε αρμονικά και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη βοήθεια είχαμε και από τους συναδέλφους προπονητές και τις ομάδες της Ένωσης. Καταφέραμε να επιλέξουμε ποδοσφαιριστές όχι μόνο με βάση την αγωνιστική τους αξία. Θέλαμε παιδιά και με αλλά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο προφίλ που εμείς θεωρούμε πως πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές της Μικτής. Αναφέρομαι κυρίως στα ποιοτικά  στοιχεια του χαρακτήρα κάθε παιδιού. Η επιτυχία μόνο τυχαία δεν ήταν.

Στην διαδικασία της προεπιλογής είδαμε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Δοκιμάστηκε φέτος ένα σύστημα αξιολόγησης από εμάς, το οποίο απαιτούσε τη συνεργασία των συναδέλφων προπονητών, την οποία σε μεγάλο ποσοστό την είχαμε. Από εκεί και πέρα επιλέξαμε τα παιδιά τα οποία θεωρήσαμε ότι ειναι πιο έτοιμα στην παρούσα φάση να μας βοηθήσουν και παιδιά τα οποία είχαν αξιόλογους χαρακτήρες. Ομως δεν μπορώ να κρύψω ότι η αξιολόγηση συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν και άλλες κλήσεις . Είναι αλήθεια ότι κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ξεχώρισαν και αλλά παιδιά στα οποία εγώ σαν προπονητής έχω το χρέος να τους δώσω την ευκαιρία τους.

Όσον αφορά τη γενικότερη αναβάθμιση των Μικτών φέτος έχουν γίνει πολύ σοβαρά βήματα προς τη θετική κατεύθυνση. Τεράστιο βήμα για μένα αποτελεί η παρουσία δύο προπονητών καθώς μέχρι πέρυσι ήταν ο Γιώργος Μουριζακης μόνος του. Για πρώτη φορά δόθηκε ρουχισμός. Υπήρχε παρουσία στην προπόνηση ατόμων για πρώτες βοήθειες με την επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών, υπήρχε συνεργασία με γιατρούς και φυσικοθεραπευτές και γενικά οργανωτικά λειτουργήσαμε σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Σίγουρα μπορούν να γίνουν και αλλά βήματα αλλά φέτος μπήκαν οι βάσεις για να εξελιχθεί η διαδικασία ακόμα περισσότερο τη νέα χρόνια. Θα ήταν άδικο σε αυτό το σημείο να μην αναφέρω ότι ο πρόεδρος ήταν και είναι πάντα κοντά μας καθώς και όλα τα μέλη τους συμβουλίου της Ένωσης. Ιδιαίτερα ο Μιχάλης Κουλιεράκης ήταν συνέχεια μαζί μας δίνοντας λύσεις σε ότι πρόβλημα αντιμετωπίζαμε. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μας προπονητές που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πετύχει το εγχείρημα μας. Σε αυτούς ανήκει η επιτυχία».

 Οι δηλώσεις του Μουριζάκη:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση, αλλά και την απόδοση των παιδιών σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το φετινό. Οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προσδοκίες μας και είχαν υποδειγματική παρουσία και συμπεριφορά σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο στόχος για την επόμενη φάση είναι να πάμε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι στη φάση των “16” και από τη στιγμή που είναι μονά παιχνίδια, να νικάμε και να προχωράμε.

Οι κλήσεις των παιδιών στην Προεπιλογή είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός για εμάς και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι διοικούντες και οι υπευθύνοι των Μικτών ήταν πάρα πολύ κοντά μας φέτος και αυτό έπαιξε σπουδαίο ρόλο στις καλές πορείες των Κ14 και Κ16.Δείχνουν ότι δίνουν πολύ μεγάλη βάση στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο που είναι ο καθρέπτης του νομού μας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους προπονητές των ομάδων που και τη φετινή χρονιά είχαμε άψογη συνεργασία σε όλους τους τομείς».

 

karta antonis garden
craft coffee bar
arcana