Οι δηλώσεις Μπαταγιάννη και οι… δύο αστερίσκοι

Super League 1 11 Ιουλ 2018, 20:45

Το τι αποφασίστηκε στην 4ωρη σύσκεψη των ομάδων της Σούπερ Λιγκ περιέγραψε σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης. «Το συζητάμε για 12 ομάδες, αλλά δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε. Να πούμε από τώρα ότι θα γίνουμε 12 ομάδες, δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή», τόνισε μεταξύ άλλων!

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ως εκ τούτου, το σχέδιο είναι να διεξαχθεί το πρωτάθλημα τη σεζόν 2019-20 με 14 ομάδες ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθούν τα εξής:

α. Να δεχθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης ότι οι ομάδες… θα το σκεφτούν επί της ουσίας και θα το αποφασίσουν του χρόνου αν θα πάνε σε 12 από τη σεζόν 2020-21.

β. Να αποδεχθεί η Φούτμπολ Λιγκ ως φορέας ότι ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητήςθα δώσουν μπαράζ στα τέλη της νέας χρονιάς με τον 13ο και τον 14ο της Σούπερ Λιγκ για δύο θέσεις στη Σούπερ Λιγκ 2020-21!

«Αν κάποιοι δεν θέλουν, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε», τόνισε επίσης ο κ. Μπαταγιάννης κι όλα αυτά, υποτίθεται, ενάμιση μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι εξής:

«Το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ επιβεβαίωσε ομόφωνα την απόφασή του να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και από την περίοδο 2019-20 οι ομάδες να μειωθούν σε 14. Θα ξανασυζητήσουμε με όλους τους αρμόδιους φορείς για το αν πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μείωση ή μη του υφισταμένου σχεδίου του πρωταθλήματος των 14 ομάδων. Θεωρούμε πως μπορεί να διεξαχθεί από το 2019-20 ένα πρωτάθλημα με Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2, με εγγυημένη χρηματοδότηση ώστε να μην τραβάνε αυτά που λένε ότι τραβάνε. Θα υπάρχει και μια μικρότερη κατηγορία, που θα έχει μια ιδιαίτερη προσοχή. Είμαστε σε μια συνεχή διαπραγμάτευση. Οι προτάσεις του υφυπουργού έχουν γίνει αν όχι συνολικά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεκτές και δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε σε ένα πιο αξιόπιστο και πιο ανταγωνιστικό, ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Το συζητάμε για 12 ομάδες, αλλά δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε. Να πούμε από τώρα ότι θα γίνουμε 12 ομάδες, δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή. Θέλουμε οι ομάδες που θα συμμετέχουν να είναι πιο υγιείς. Κάναμε ήδη μια τομή μειώνοντας τις ομάδες στις 14».

Για την ύπαρξη μπλοκ ομάδων που επιθυμεί πρωτάθλημα με 12: «Υπάρχει ένας προβληματισμός αν πρέπει από τώρα να δεσμευτούμε, χωρίς να έχουμε δει πώς θα λειτουργήσει με 14 ομάδες. Είναι μια πρόταση που ήρθε στο τραπέζι. Οι ομάδες αποφάσισαν ομόφωνα ότι αυτό πρέπει να το δούμε στην ώρα του. Πιθανότατα εγώ δεν θα είμαι τότε πρόεδρος και δεν μπορώ να δεσμεύσω τη Λίγκα. Δεν απορρίπτουμε το πλάνο με 12 ομάδες, αλλά για την ώρα δεν είμαστε έτοιμοι να το υιοθετήσουμε. Με την αναδιάρθρωση και τη μείωση στις 14 ομάδες έχουν “κουμπώσει” όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες για να υπάρχει η χρηματοδότηση από την πρόταση του κ. Βασιλειάδη. Η μείωση των ομάδων έχει κόστος, γιατί υπάρχουν ομάδες που παίζουν την ίδια τους την ύπαρξη. Οι ομάδες το δέχτηκαν όμως, γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει να προχωρήσει. Αν κάποιοι δεν θέλουν, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».

Για το ενδεχόμενο διαφωνίας του υφυπουργού: «Θεωρώ πως δεν έχει λόγο να μη συμφωνήσει. Δεν μπορεί να αρχίσει ένα πρωτάθλημα χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ο υφυπουργός έχει πολύ καλές προθέσεις και έχει ένα σχέδιο για το ποδόσφαιρο. Ομως είναι διαφορετικό το σχέδιο και διαφορετικό να θέλεις να επιβάλεις όλες τις απόψεις σου χωρίς να υπάρχει γόνιμος διάλογος. Να κάνουμε το πείραμα, να πάμε σε 14 ομάδες και βλέπουμε. Να μην αντιμετωπίσουμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τιμωρητικά».

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος: «Θα γίνει όταν θα είμαστε έτοιμοι για να παρουσιάσουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και στην ώρα του, ώστε πραγματικά να το χαρούμε όλοι. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύουμε να τα καταφέρουμε. Αν όχι, θα ξανακαθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε. Είμαστε έτοιμοι με αυτό που ψηφίσαμε σήμερα να προχωρήσουμε».

 

 

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania

Rabona ad