Νέες δηλώσεις Αμανατίδη για τη συνεργασία με το δίκτυο Ακαδημιών

Χανιά | 11 Οκτωβρίου 2019, 17:49

Ευχαριστημένος για την συνεργασία που ξεκίνησε και η οποία εξελίσσεται μέχρι τώρα με την ΠΑΕ Χανιά στο κομμάτι των Ακαδημιών δήλωσε πως είναι ο Γιώργος Αμανατίδης.

/Bella Pizza

Ο τεχνικός σύμβουλος των Ακαδημιών παραχώρησε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Athletic στο Ηράκλειο, όπου ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τον ΟΦΗ και για το παιχνίδι που ακολουθεί για την ομάδα του Ηρακλείου απέναντι στον Ολυμπιακό. Με την ευκαιρία, έκανε μια μεγάλη αναφορά στην συνεργασία που έχει ξεκινήσει με την ΠΑΕ Χανιά.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του είναι οι εξής:

«Η συνεργασία με την ομάδα των Χανίων έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Είχα μια πολύ καλή συνεργασία με τον ΑΟ Χανιά-Κισσαμικό από όταν ήμουν σκάουτερ του Ολυμπιακού και όταν αποχώρησα μου έγινε η πρόταση και δεν το σκέφτηκα καθόλου. Μίλησα με τον κ. Ροκάκη, έχουμε κοινές σκέψεις, υπάρχει μια υγιής νοοτροπία στον σύλλογο και είναι σημαντική η πρωτοβουλία με το δίκτυο Ακαδημιών των Χανίων. Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από ένα τιμ ανθρώπων με επικεφαλής τον Βασίλη Παπαδάκη. Το έχει εισπράξει και ο κόσμος στα Χανιά καθώς έχουν εκφράσει αρκετό ενδιαφέρον πολλές Ακαδημίες για να ενταχθούν στο δίκτυο. Δεν βιαζόμαστε να κάνουμε μεγάλο αριθμό παιδιών, θέλουμε την ποιότητα. Θέλουμε να τονώσουμε το κομμάτι που υπάρχει, να βάλουμε ποιότητα και εν συνεχεία να μπουν στην διαδικασία και άλλες Ακαδημίες των Χανίων. Θέλουμε να πλάσουμε νέους ανθρώπους που να έχουν αρχές και σωστή παιδεία. Μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που κάνουμε αυτή την προσπάθεια, θέλουμε να δώσουμε στο κρητικό ταλέντο να διεκδικήσει πράγματα στο ποδόσφαιρο και να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του. Ολα αυτά τα χρόνια που ήμουν επικεφαλής του σκάουτινγκ στον Ολυμπιακό είχα διακρίνει πολύ μεγάλο ταλέντο, αλλά μέχρι εκεί. Δεν δίνεται ευκαιρία σε ένα ταλέντο της περιοχής, να “πετάξει” και να διεκδικήσει πράγματα. Για εμένα αυτό ήταν μια πρόκληση από την αρχή ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους. Το παιδί πρέπει να είναι κερδισμένο. Αυτό που μας ενώνει είναι το παιδί και να το δούμε με πολύ ευαίσθητο μάτι. Οποιος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, το καλύτερο που πρέπει να κάνει είναι να φύγει από αυτόν τον χώρο. Στα Χανιά δεν θα κοιτάξουμε μόνο το επίπεδο του στο ποδόσφαιρο αλλά και στο σχολείο. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η εκπαίδευση στο σχολείο. Κομμάτια που αφορούν τους γονείς, είμαστε κοντά τους και ενδιαφερόμαστε. Και εμείς είμαστε “ποδοσφαιρικοί γονείς” αυτών των παιδιών. Είναι το ίδιο και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε όλοι έτσι».

Για την επιστροφή του Γιάννη Σαμαρά στον ΟΦΗ: «Ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος που έχει υποστηρίξει αυτό το κομμάτι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στον ΟΦΗ είναι πολύ σημαντικοί και στην πρώτη ομάδα, αλλά και στο επίπεδο των Ακαδημιών. Είναι πολύ σημαντικό για τον ΟΦΗ να έχει αυτούς τους ανθρώπους που είναι υψηλού επιπέδου, τόσο σε επίπεδο Ακαδημιών, όσο και για την πρώτη ομάδα».

Για τον φετινό ΟΦΗ: «Είναι κάτι που βγάζει πολλή υγεία και επειδή αγαπώ το ποδόσφαιρο μου αρέσει να παρακολουθώ τον ΟΦΗ. Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο, αγαπάει να βλέπει τον ΟΦΗ».

Για την φετινή εικόνα του ΟΦΗ: «Δεν το περίμενα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Περίμενα ότι θα ήθελε τον χρόνο του αλλά όχι τόσο γρήγορα και θα υπήρχε αυτή η ανταπόκριση από τους παίκτες. Είναι κάτι που μου αρέσει γιατί είναι απόλυτα υγιές. Θέλω να πιστεύω πως θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο».

Για τις αναμνήσεις του από την εποχή που έπαιζε αντίπαλος του ΟΦΗ: «Πρόλαβα τα καλά χρόνια του ΟΦΗ, ποιος δεν ήθελε να παίζει μέσα στο γήπεδο του ΟΦΗ; Έχω να θυμηθώ πολλές ωραίες στιγμές».

Για το ότι ο ΟΦΗ πάει χωρίς άγχος στο Φάληρο: «Ο ΟΦΗ δεν έχει να χάσει κάτι. Όταν παίζαμε με την Ρεάλ Μαδρίτης, το σκεφτόμαστε ότι δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Αυτό είναι επικίνδυνο για τον Ολυμπιακό, ο ΟΦΗ θα παίξει χωρίς άγχος και έχει μόνο κέρδη. Μέσα στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός, διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα όμως το γεγονός ότι ο ΟΦΗ θα πάει στο παιχνίδι χωρίς άγχος και πίεση, αυτό τον κάνει να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος».

Για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό: «Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο επιθετικές ομάδες και θα χαρούμε ένα πολύ ωραίο θέαμα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια πολύ καλή ομάδα και ιδιαίτερα επιθετική. Είναι πολύ σημαντικό που κράτησε τον Μαρτίνς για δεύτερη σερί χρονιά, εξαιρετική προσθήκη είναι του Σα και κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο».

Estrella
Minetta top plus
/blentcoffee

Rabona ad