Μπαταγιάννης για το μπαράζ: Δικαστικώς για να βρούμε το δίκιο μας

Super League 1 25 Αυγούστου 2018, 16:15

Τις απόψεις της Σούπερ Λιγκ έκανε γνωστές ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να ορίσει τον αγώνα μπαράζ.

Ο κ. Μπαταγιάννης παρουσιάστηκε στις δηλώσεις που έκανε στον ΣΠΟΡ FM πολύ εκνευρισμένος, μιλώντας με όχι και τόσο “κολακευτικά” λόγια για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Η Φούτμπολ Λιγκ, εσείς οι ίδιοι λέτε, ότι δεν πάει καλά, για να μην πω καμιά βαρύτερη έκφραση. Λέγεται ότι είναι από τα διεφθαρμένα πρωταθλήματα. Δίνεται η ευκαιρία σε αυτό το πρωτάθλημα να έχει πολύ καλή χρηματοδότηση, όταν θα γίνει η νέα κατηγορία θα παίρνουν 1 εκατ. ευρώ. Κάτι πρέπει να δώσουν κι αυτοί. Η Σούπερ Λιγκ είναι η πιο παρεξηγημένη κατηγορία. Πληρώνει το μισό προϋπολογισμό της ΕΠΟ, γύρω στα 10-11 εκατ. ευρώ και αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο. Πέρσι η Φούτμπολ Λιγκ έκανε πρωτάθλημα με τα λεφτά της Σούπερ Λιγκ, από αυτά που έδωσε στην ΕΠΟ».

Για ό,τι αφορά το θέμα του μπαράζ που αποφασίστηκε, ο κύριος Μπαταγιάννης σημείωσε: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε το αμίμητο, από τη μια μεριά ενέκρινε την προκήρυξή μας και από την άλλη είπε στη Φούτμπολ Λιγκ να φέρει προκήρυξη με τους όρους που θα της πουν οι ίδιοι. Τα καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και θα προσφύγουμε και δικαστικώς για να βρούμε το δίκιο μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι εξής: «Οταν γίνεται αναδιάρθρωση, κάπου ωφελούνται και κάπου θίγονται όλοι. Πρέπει να βάλουν πλάτη όλοι. Η Φούτμπολ Λιγκ, εσείς οι ίδιοι λέτε, ότι δεν πάει καλά, για να μην πω καμιά βαρύτερη έκφραση. Λέγεται ότι είναι από τα διεφθαρμένα πρωταθλήματα. Δίνεται η ευκαιρία σε αυτό το πρωτάθλημα να έχει πολύ καλή χρηματοδότηση, όταν θα γίνει η νέα κατηγορία θα παίρνουν 1 εκατ. ευρώ. Κάτι πρέπει να δώσουν κι αυτοί. Η Σούπερ Λιγκ είναι η πιο παρεξηγημένη κατηγορία. Πληρώνει το μισό προϋπολογισμό της ΕΠΟ, γύρω στα 10-11 εκατ. ευρώ και αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο. Πέρσι η Φούτμπολ Λιγκ έκανε πρωτάθλημα με τα λεφτά της Σούπερ Λιγκ, από αυτά που έδωσε στην ΕΠΟ. Ο κ. Γραμμένος ψήφισε ο ίδιος την αναδιάρθρωση, απλώς για άλλα πράγματα στην ΕΠΟ προτίμησαν να ικανοποιήσουν κάποιους ψηφοφόρους τους. Έπαιξαν ακριβώς το ρόλο που παίζουν οι πολιτικοί σε κάποιες ελληνικές ταινίες».

Για την περιπετειώδη έναρξη του πρωταθλήματος: «Από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά. Πρωταρχικός στόχος ήταν να λύσουμε τα προβλήματα αυτά που είχαν να κάνουν με την έναρξη του πρωταθλήματος και να αρχίσουμε το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου. Μέσα από πολλά εμπόδια και πολλές παλινωδίες, αυτό το καταφέραμε. Να ευχηθώ καλή αρχή και να έχουμε ένα καλό, ανταγωνιστικό και υγιές πρωτάθλημα, στο οποίο θα κερδίζουν οι καλύτεροι. Τους δύο μήνες που είμαι πρόεδρος προσπάθησα αν όχι να λύσω τα προβλήματα, να τα δρομολογήσω και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι το πρωτάθλημα αρχίζει με τις αρχικές προβλέψεις. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να γίνει το πρωτάθλημα καλύτερο και να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτά που έχουμε χαράξει και στους κανονισμούς. Το πρωτάθλημα θα αποκτήσει αξιοπιστία αν τηρούνται από όλους οι κανονισμοί».

Για την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον αγώνα μπαράζ, απόφαση που ήταν αντίθετη στην προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ: «Πρέπει να ρωτήσετε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της. Εγώ δεν μπορώ να ανιχνεύσω προθέσεις. Αλλαξε η εισήγηση. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε το αμίμητο, από τη μια μεριά ενέκρινε την προκήρυξή μας και από την άλλη είπε στη Φούτμπολ Λιγκ να φέρει προκήρυξη με τους όρους που θα της πουν οι ίδιοι. Τα καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και θα προσφύγουμε και δικαστικώς για να βρούμε το δίκιο μας. Μετά την ψηφοφορία κατήγγειλα τον εμπαιγμό που έγινε κατά της Σούπερ Λιγκ και αποχώρησα. Η τοποθέτησή μου ήταν σε σχέση με την πρόταση όπως είχε γίνει στην Επιτροπή και για την προκήρυξη. Από την ομοσπονδία δεν μίλησε κανένας, αλλά έγινε μια τρίτη πρόταση και ως δια μαγείας ψηφίστηκε, ακόμη κι από μέλη που μια μέρα πριν είχαν ψηφίσει την προκήρυξη. Δεν είχαμε κάνει κρυφή συνάντηση ή κρυφή ατζέντα. Ο κ. Γραμμένος ψήφισε ο ίδιος την αναδιάρθρωση, απλώς για άλλα πράγματα στην ΕΠΟ προτίμησαν να ικανοποιήσουν κάποιους ψηφοφόρους τους. Έπαιξαν ακριβώς το ρόλο που παίζουν οι πολιτικοί σε κάποιες ελληνικές ταινίες».

Για τη μελλοντική αναδιάρθρωση: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ΕΠΟ όπως εκφράζεται. Η Σούπερ Λιγκ έχει μια προκήρυξη που λέει ότι θα πέσουν τρεις και θα ανέβει ένας. Μετά στην ομαλοποίηση θα πέφτουν δύο και θα ανέβουν δύο. Η πρόβλεψη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι να έχει 26 ομάδες, 14 και 12 αντίστοιχα στις δύο κατηγορίες. Να λειτουργήσει πρώτα αυτό το σχέδιο και μετά θα δούμε αν αναβάθμισε το προϊόν η συγκεκριμένη τομή».

Τη στάση της Λίγκας και των ΠΑΕ: «Μετά την απόφαση της συνεδρίασης της Σούπερ Λιγκ αισθάνθηκα περήφανος που είμαι πρόεδρος, γιατί όλα τα μέλη του συνεταιρισμού έβαλαν πάνω από όλα το ποδόσφαιρο, παρόλο που βαλλόμαστε. Αρκετά το έχουμε τιμωρήσει το ποδόσφαιρο, καιρός να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και η Σούπερ Λιγκ το έκανε χθες».

Για το αν μπορεί να υπάρξει νομικό κώλυμα για τη σέντρα στο πρωτάθλημα: «Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα κώλυμα. Αν υπάρχει, να μας το πει η ΕΠΟ να μην ξεκινήσουμε».

Για τη στάση του Γιώργου Βασιλειάδη: «Ο υφυπουργός έδωσε μια κατευθυντήρια γραμμή και ένα πλάνο χρηματοδότησης. Τις αποφάσεις για μας και για τη Φούτμπολ Λιγκ τις πήραν οι ομάδες. Ίσα-ίσα ο υφυπουργός αποδέχτηκε κάποιες προτάσεις. Ο κ. Βασιλειάδης μιλούσε για 16 ομάδες και τελικά είναι 14. Η Σούπερ Λιγκ μόνη της ζητά να ελέγχεται, να πληρώνει το δημόσιο, να έχει καλά γήπεδα, να έχει μια καλή χρηματοδότηση κλπ. Μόνοι μας τα ζητάμε αυτά τα πράγματα, γιατί θέλουμε να αναβαθμιστεί το προϊόν, δεν έχει να κάνει με παρεμβάσεις από τον υφυπουργό. Προσπαθούμε να κάνουμε έναν καλύτερο σχεδιασμό για να βγει ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad