Μπατάκης: Ο ΝΟΧ μπορεί να καθιερωθεί και πάλι στην Α1

Face Control | 22 Οκτωβρίου 2018, 13:44

Ο Νίκος Μπατάκης είναι ανάμεσα στους παίκτες του ΝΟΧ που έχουν ξεχωρίσει μετά τα πρώτα δύο ματς της σεζόν. Ο Χανιώτης πολίστας δείχνει… αναγεννημένος, βοηθώντας την ομάδα του να έχει το απόλυτο αυτή τη στιγμή.

Το athlitiko ζήτησε δηλώσεις από τον έμπειρο πολίστα, μιας και είναι ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποιούν πολύ καλό ξεκίνημα στην Α1. Ρωτήσαμε τον Μπατάκη για το πώς ο ίδιος κρίνει τις εμφανίσεις του, αλλά και για το πού μπορεί να φτάσει η φετινή ομάδα του ΝΟΧ και αν ειδικότερα μπορεί να καθιερωθεί όπως παλιά για πολλά χρόνια στην Α’ κατηγορία. Κατά την άποψή του, αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβεί, αναλύοντας τους λόγους… 

Για το καλό ξεκίνημα που έχει ο ίδιος στο πρωτάθλημα: «Αυτό είναι αποτέλεσμα όλης της ομάδας και των προπονήσεων που κάνουμε. Πάω καλά, όσο πηγαίνει κι η ομάδα καλά, δεν είναι κάτι προσωπικό. Πάνε όλοι καλά και το ίδιο πάω κι εγώ. Εχουμε κι ένα πολύ καλό φουνταριστό, οπότε μπορούμε και σουτάρουμε απ’ έξω».

Για το καλό επίπεδο που δείχνει να βρίσκεται η φετινή ομάδα του ΝΟΧ: «Εχει δέσει. Εχει μείνει και ο ξένος, ο Νάστραν, ο οποίος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας, καθώς προσφέρει πάρα πολύ αμυντικά και επιθετικά. Η προσθήκη του Χατζηκυριακάκη είναι τρομερή, γιατί είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, έχει παίξει σε Ολυμπιακό, Εθνικό κτλ. Και ο άλλος ξένος που ήρθε, ο Σέρβος, είναι καλός, αλλά θέλει το χρόνο του γιατί ήταν έξω αρκετό καιρό λόγω τραυματισμού. Είναι και ο Αγιωργούσης που πήρε το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική, ο οποίος έχει και δίνει κίνητρο στην ομάδα. Με τον Ηλία κάνουμε πολλή προπόνηση, κάτι που φαντάζομαι ότι συνέβαινε και πέρσι που εγώ έλειπα. Νομίζω ότι η ομάδα είναι πιο δεμένη».

Για την καλή παρουσία γενικότερα που βρίσκονται οι Χανιώτες παίκτες: «Σίγουρα μετράει το γεγονός ότι είναι άλλη μια χρονιά στην Α1 παίκτες όπως ο Μπαριωτάκης και ο Χαριτάκης. Πέρσι ήταν μια πιο δοκιμαστική χρόνια για το αν θα μείνει ή δεν θα μείνει η ομάδα. Νομίζω ότι τους έκανε καλό, τους ξαναέφερε δηλαδή στη φόρμα που ήταν και πριν πέσει η ομάδα».

Για το αν ο ΝΟΧ μπορεί να είναι στις θέσεις των πλέι οφ: «Ετσι πιστεύω. Θεωρώ ότι οι ομάδες δείχνουν γενικότερα να είναι πολύ κοντά. Οπως τις είδαμε δηλαδή και στο τουρνουά του ΣΕΔΥ, αν εξαιρεθεί ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη νομίζω ότι όλες είναι πάρα πολύ κοντά. Είναι πολύ μικρές οι διαφορές. Το σημαντικό για μας είναι ότι έχουμε 13 παίκτες, που μπορούν να παίξουν όλοι, δεν υπάρχουν βασικοί και αναντικατάστατοι, μπορούν να παίξουν όλα τα παιδιά».

Για το αν ο ΝΟΧ μπορεί να καθιερωθεί πάλι για πολλά χρόνια στην Α1: «Μπορεί, ναι. Θεωρώ ότι με την διοίκηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, έχει τις προϋποθέσεις για να κρατήσει την ομάδα στην Α1, δηλαδή να πληρώνει, να έχει κολυμβητήριο κτλ. Νομίζω ότι αν συνεχίσει έτσι και βρίσκει χρήματα και βοηθά κι η τοπική κοινωνία όλη την προσπάθεια, μπορεί να κρατηθεί. Σε ένα άθλημα όπως είναι το δικό μας, που είναι ερασιτεχνικό, δεν μπορείς να έχεις προφανώς απαιτήσεις, αλλά εάν πέφτουν χρήματα, οι παίκτες το παίρνουν ακόμα περισσότερο επαγγελματικά και γίνεται πιο σοβαρή δουλειά. Θα είναι καλό και για τους πιτσιρικάδες που υπάρχουν από πίσω, καθώς ανέκαθεν στα Χανιά είχαμε παράδοση στις μικρές κατηγορίες».

Για το αν ο στόχος του ίδιου είναι να επιστρέψει στις παλιές, πολύ καλές εμφανίσεις: «Φυσικά. Θα είναι σημαντικό αυτό. Υπάρχει το κίνητρο γιατί παίζουμε πάλι στην έδρα μας, είμαστε πιο ολοκληρωμένη ομάδα, εννοείται πως θέλω κι εγώ να είμαι όσο καλύτερος γίνεται».

Rabona ad