Μπαξεβάνος: Υπάρχει στενοχώρια αλλά αυτή είναι η μοίρα των προπονητών

Football League 3 Σεπτεμβρίου 2018, 16:52

Στενοχωρημένος δηλώνει για την εξέλιξη που παρουσίασε το θέμα του με την αποχώρησή του από τον Ηρακλή ο Σπύρος Μπαξεβάνος. «Δεν ξέρω αν ήταν αφορμή ή αιτία η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Κάποια στιγμή θα γινόταν, είτε τώρα είτε αργότερα. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών», τόνισε μεταξύ άλλων ο άλλοτε τεχνικός του Κισσαμικού.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Σε γενικές γραμμές, ο Μπαξεβάνος φαίνεται να μην περίμενε πως ειδικότερα αυτή την περίοδο θα προέκυπτε ένα τέτοιο θέμα, με την αποχώρησή του από τον Ηρακλή. Παρ’ όλα αυτά, στις δηλώσεις του στο Metropolis προσπάθησε να είναι μετρημένος σε όσα είπε.

Για την αποχώρησή του από τον Ηρακλή: «Δεν ξέρω αν ήταν αφορμή ή αιτία η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Κάποια στιγμή θα γινόταν, είτε τώρα είτε αργότερα. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Ο προπονητής κάνει τον κύκλο του σε μια ομάδα και κάποια στιγμή έρχεται η στιγμή που φεύγει. Το πιο σημαντικό είναι ο Ηρακλής να έχει ηρεμία και να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Και η ομάδα πιστεύω ότι θα ανέβει είτε με τον Σπύρο Μπαξεβάνο είτε χωρίς αυτόν. Υπάρχει το υλικό, πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και έμπειροι, οι οποίοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να ανέβει η ομάδα. Αυτό έχει σημασία. Ολα τα άλλα έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Αν κάποιος βιώσει την ομάδα από μέσα και νιώσει τους άδικους υποβιβασμούς, δεν χρειάζεται από τη στιγμή που θα φύγει να αρχίσει να πυροβολεί. Εγώ Απόλλων Καλαμαριάς είμαι, αλλά μια φορά Ηρακλής για πάντα Ηρακλής. Και χωρίς εμένα, θέλω ο Ηρακλής να προχωρήσει».

Για το ποιος του ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας: «Μίλησα με τον Παύλο Μυροφορίδη και είπε ότι σταματάμε τη συνεργασία μας. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Εκανα 12 επίσημα παιχνίδια και είχα δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες. Αυτό είναι που με ευχαριστεί. Είναι μεγάλη μου τιμή που ήμουν στον Ηρακλή. Ευχαριστώ τη διοίκηση που με επέλεξε να είμαι στη θέση αυτή και ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες που είχα στην ομάδα».

Για τα συναισθήματά του μετά την αποχώρησή του από τον Ηρακλή: «Δεν μπορεί να μην υπάρχει στενοχώρια. Απλά αν το δεις αντικειμενικά, επειδή ξέρουμε ποια είναι η μοίρα των προπονητών, δεν μπορώ να βγω απ’ έξω και να αρχίσω να πυροβολώ τον Ηρακλή. Είναι μεγάλος σύλλογος ο Ηρακλής, θα βρει τον δρόμο του. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται, οι ομάδες υπάρχουν και θα υπάρχουν».

Για τον Παύλο Μυροφορίδη: «Ο Παύλος ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του, δεν αντιλέγει κανείς. Απλά δεν μπορούσε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ μας. Κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους. Ο Παύλος τους ξέρει καλύτερα. Είναι τιμή μου που ήμουν προπονητής του Ηρακλή. Και όταν τελειώσει η σεζόν θα ήθελα να είμαι στο τελευταίο ματς στο Καυτανζόγλειο να πανηγυρίσω την άνοδο. Το αξίζει η ομάδα για όσα τράβηξε τα τελευταία χρόνια».

Για τον Αλέκο Βοσνιάδη: «Είναι φίλος ο Αλέκος, ξέρει την κατηγορία. Ανέβασε αρκετές ομάδες, ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει».

Για τα διοικητικά του Ηρακλή: «Ο Ηρακλής θέλει διοικητική ηρεμία, έναν χρηματοδότη που θα έρθει χθες, όχι σήμερα, και πει “είμαι αυτός, προχωράμε”. Για να υπάρχει ηρεμία και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κακά τα ψέματα, όλα τα παιδιά, και αυτά που έφυγαν και αυτά που έμειναν ήρθαν καλή τη θέληση σε κάποιους ανθρώπους. Και προπονούνται επαγγελματικά περιμένοντας να λυθεί αυτή η κατάσταση για να προχωρήσει η ομάδα. Καλώς ή κακώς, το πρώτο που μετρά είναι το οικονομικό. Πόσο μάλλον για μια ομάδα όπως ο Ηρακλής που τράβηξε πολλά σε αυτό το κομμάτι. Θέλει κάτι δυνατό και σταθερό».

Για τον κόσμο του Ηρακλή: «Ο κόσμος πρέπει να παράσχει περισσότερη στήριξη στην ομάδα για να βγει στη Σούπερ Λίγκα».

Estrella
xoriatiko
Papantonakis Cards