Μοναδική εμπειρία για τα μικρά “Μινωταυράκια” (pics)

Νέοι Μινωταύρου Μινώταυρος | 23 Μαρτίου 2018, 14:43

Mετά την Δόξα και την ΑΕ Κυδωνίας, η Επιστημονική ομάδα των αθλητικών προγραμμάτων της ΟΠΑΠ ΑΕ επισκέπτηκε ακόμα μία ομάδα που βρίσκεται στο δίκτυο ακαδημιών της στα Χανιά.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Το προσωπικό του οργανισμού βρέθηκε λοιπόν στο γήπεδο των Μουρνιών, για τις ομάδες του Μινωταύρου οι οποίες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία μέσα από μία διαφορετική προπόνηση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση.

Τα παιδιά πήραν επίσης διάφορες συμβουλές για τις διατροφικές συνήθειες από την διατροφολόγο Δέσποινα Δασκαλάκη, ενώ τους μίλησε και η ψυχολόγος Ειρήνη Κωστάκη για διάφορες καθημερινές λειτουργίες εντός και εκτός γηπέδων.

Μετά το τέλος της προπόνησης, το τεχνικό τιμ των ακαδημιών του Μινωταύρου είχε συνάντηση στα νέα γραφεία της ομάδας με το προσωπικό, ανταλάσσοντας διάφορες απόψεις γύρω από τη σωστή διαχείριση των παιδιών σε αυτή την ηλικία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μία μοναδική εμπειρία μέσα από μια διαφορετική προπόνηση είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την περασμένη Τετάρτη 21 Μαρτίου τα μικρά “Μινωταυράκια”.
Επιστημονικό προσωπικό από το πρόγραμμα Αθλητικές ακαδημίες της ΟΠΑΠ ΑΕ επισκέφτηκε για μία ακόμα χρονιά την ακαδημία μας πραγματοποιώντας μία διαφορετική και συνάμα πολύ σημαντική προπόνηση για τα παιδιά της ακαδημίας μας.
Τα παιδιά μέσα από την προπόνηση διδάχτηκαν από την διατροφολόγο του προγράμματος κ. Δασκαλάκη Δέσποινα τις σημαντικές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουν για την σωστή ανάπτυξη και καλή απόδοση στην διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν και συγκεκριμένα:

    ·    στα σημαντικά συστατικά και τρόφιμα που πρέπει να έχουν καθημερινά για μέγιστη απόδοση (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά),
    ·    τους υδατάνθρακες – τα είδη των υδατανθράκων και αυτούς που επιλέγουμε στα γεύματα πριν την προπόνηση,
    ·    το «ταπεράκι του νικητή» που θα πρέπει να συνοδεύει τον ποδοσφαιρικό τους σάκο σε κάθε προπόνηση και αγώνα,
    ·    το ισοζύγιο ενέργειας και πώς αυτό συμβάλει στην καλύτερη ανάπτυξη και διαχείριση του βάρους μας

Ενώ από την ψυχολόγο του προγράμματος κ. Κωστάκη Ειρήνη βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν την σημασία και τις αξίες του ομαδικού πνεύματος, την συνεργασία, τον υγιή ανταγωνισμό, τον σεβασμό και την αποδοχή τόσο στην καθημερινή ζωή αλλά και στην λειτουργία της ομάδας τους.

Μετά την προπόνηση ακολούθησε συνάντηση του επιστημονικού προσωπικού με τους προπονητές των τμημάτων στα νέα γραφεία του Μινώταυρου.
Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις διατροφικές συνήθειες των αθλητών της ακαδημίας, αλλά και συζήτηση με την ψυχολόγο για τον τρόπο προσέγγισης των μικρών αθλητών από τους προπονητές σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες.

Minotayros opap.jpg1

Minotayros opap.jpg2

 

Mikel Chania Delivery
pallas""
Antonis Garden
Digenakis