«Μια ομάδα απευθείας από τη φετινή Β’ Εθνική στην καλύτερη περίπτωση»

Super League 1 7 Αυγούστου 2018, 13:06

Δηλώσεις για το θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, το οποίο ουσιαστικά έχει περάσει στην τελική ευθεία, παραχώρησε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο “ισχυρός άντρας” της Λάρισας τοποθετήθηκε, λοιπόν, σχετικά, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι, «η Σούπερ Λιγκ 1 και η Σούπερ Λιγκ 2 θα είναι επαγγελματικές κατηγορίες και θα έχουν τα δικά τους έσοδα. Η σημερινή Β’ Εθνική θα γίνει ερασιτεχνική. Από τη φετινή Β’ Εθνική θα ανέβει απευθείας μία ομάδα στην καλύτερη περίπτωση. Ενδεχομένως να γίνουν μπαράζ με τις τέσσερις πρώτες ομάδες και τις αντίστοιχες τελευταίες της Σούπερ Λιγκ».

Ως εκ τούτου, μένει να επιβεβαιωθεί αν πράγματι θα ανέβει μονάχα η πρωταθλήτρια ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ (1) τη νέα χρονιά, όπως τουλάχιστον σημειώνει ο Αλ. Κούγιας.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις Κούγια που έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό Fair Play είναι οι εξής:

Για τις προθέσεις του Υφυπουργού για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Περιμένουμε τις εξελίξεις. Ο κ. Βασιλειάδης θέλει πολύ να πετύχει αυτό το εγχείρημα και πιστεύω ότι στο τέλος θα το πετύχει. Είναι φιλόδοξο παιδί και θέλει να πετύχει στην αρχή της πολιτικής του καριέρας. Απλά εγώ επιμένω ότι είναι λάθος».

Για τις συνέπειες που θα επιφέρει η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Η League 1 και η League 2 θα είναι επαγγελματικές κατηγορίες και θα έχουν τα δικά τους έσοδα. Η σημερινή Β’ Εθνική θα γίνει ερασιτεχνική. Από τη φετινή Β’ Εθνική θα ανέβει απευθείας μία ομάδα στην καλύτερη περίπτωση. Ενδεχομένως να γίνουν μπαράζ με τις τέσσερις πρώτες ομάδες και τις αντίστοιχες τελευταίες της Superleague. Στη League 2 η κάθε ομάδα θα έχει εγγυημένα έσοδα 1 εκατ. ευρώ. Στη σημερινή Γ’ Εθνική είναι ο γιος μου στον Ιωνικό. Αν η ομάδα δεν ανέβει, τότε στην ουσία θα χάσει μία κατηγορία του χρόνου».

Για τη δική του γνώμη, την οποία μετέφερε στον Υφυπουργό: «Εγώ είπα να αφήσει τις ομάδες όπως είναι στη Superleague και να μείνουν στη Football League μόνο οι ομάδες που διαθέτουν γήπεδο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει αγώνα Superleague. Είπα, λοιπόν, στον Υφυπουργό να φτιάξει τα γήπεδα, να κοιτάξει τα προπονητικά κέντρα και να ψάξει ποιες ομάδες έχουν πραγματικό ιδιοκτήτη. Αν το κάνει με κριτήρια που τηρούνται στην Αγγλία και τη Γερμανία, μόνο τότε θα φτιάξει το ποδόσφαιρο».

Για την προσφορά της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Από το πακέτο που θα δώσει η ΕΡΤ τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν ο Παναθηναϊκός και ο Άρης. Οι υπόλοιπες ομάδες θα πάρουν το πολύ 1 εκατ. ευρώ. Πάντως, με το πλάνο του κ. Βασιλειάδη θα αφανιστούν πολλές ιστορικές ομάδες».

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad