Με 13 ομάδες το πρωτάθλημα – 13 Οκτωβρίου το πρώτο τζάμπολ

ΕΚΑΣΚ | 10 Αυγούστου 2018, 11:29

Με 13 ομάδες θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ, η έναρξη του οποίου ορίστηκε για το Σάββατο 13 Οκτωβρίου.

Το Ηράκλειο πήρε την απόφαση της… επανεκκίνησης μετά την πολυετή παρουσία του στις εθνικές κατηγορίες, ενώ ο ΑΟΚ Χανιά επιστρέφει από τη Γ’ Εθνική έπειτα από την παρθενική του συμμετοχή. Τέλος μετά από χρόνια επιστρέφουν Ανδρογέας και ΟΑ Χανίων.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και ώρα 17:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ, που βρίσκονται στην Οδό Σπύρου Μουστακλή, στο Κλειστό του Λίντο.

Η Α’ ΦΑΣΗ

Οι 13 ομάδες είναι οι εξής: Εργοτέλης, Ανδρογέας, Κύδων, Πεδιάδα ΑΟΧ, Ηρόδοτος, Τηγανίτης, ΟΑ Χανίων, Ακρωτήρι, Ακαδημία Ρεθύμνου, Μεσσαρά, ΑΟΚ Χανιά, Ηράκλειο, Ιεράπετρα.

Η Β’ ΦΑΣΗ

Στη Β’ φάση προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες που θα συναντηθούν ως εξής:

1-4, 2-3

Η σειρά θα κριθεί στις τρεις νίκες και συνυπολογίζονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα στην Α’ φάση. Πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Στην τελική φάση προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες της Β’ φάσης και ο πρωταθλητής (που θα πάρει την άνοδο στη Γ’ Εθνική) θα κριθεί στις 3 νίκες, χωρίς να συνυπολογίζονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα στην κανονική διάρκεια.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7

Στην προσπάθεια να στηρίξει οικονομικά τις ομάδες η ΕΚΑΣΚ προχώρησε σε τροποποίηση του άρθρου 7 της γενικής προκήρυξης των πρωταθλημάτων. Η Ενωση θα αναλάβει την πληρωμή όλων των παραβόλων, στα πρωταθλήματα που διοργανώνει, για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών, μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Την οικονομική διαχείριση των αγώνων θα έχει η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. που θα αναλάβει τα παρακάτω:Την οικονομική διαχείριση των αγώνων θα έχει η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. που θα αναλάβει τα παρακάτω:

ΕΣΟΔΑ: 1) διαφημίσεις, 2) χορηγοί, 3) διαφημιστικές πινακίδες. Η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. θα ορίσει τον χορηγό των πρωταθλημάτων της με έγγραφο που θα ακολουθήσει εφόσον υπάρξουν.

ΕΞΟΔΑ: Για την περίοδο 2018-2019 τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείο. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείο να καταβάλει όλα τα έξοδα του αγώνα που δεν έγινε στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται. Εφόσον ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

Για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, η Ενωση, στην προσπάθεια που κάνει για να στηρίξει οικονομικά τα σωματεία της, θα αναλάβει την πληρωμή όλων των παραβόλων, στα πρωταθλήματα της Ένωσης, για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών, μέχρι του ποσού των 10.000,00€.

Τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να ορίσουν τιμή εισόδου (εισιτήριο) στους αγώνες και θα υπόκεινται σε όλες τις κατά το Νόμο διατάξεις.
 
Ο Πρόεδρος                                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας      

Μαρκάκης Χαράλαμπος                                                                            Πετρίδης Νικόλαος

 

karta antonis garden
zgas

Rabona ad