Μαυρομμάτης: Η δεύτερη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η σκοποβολή στα Χανιά

Face Control | 9 Δεκεμβρίου 2019, 18:22

Το athlitiko βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να συνομιλήσει με έναν αθλητή που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτός είναι ο Νίκος Μαυρομμάτης.

Ο Ελληνας πρωταθλητής θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο άθλημα της σκοποβολής, ένα άθλημα το οποίο έχει χαρίσει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μαυρομμάτης βρέθηκε στα Χανιά για μια εκδήλωση και το athlitiko άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για τους στόχους που θέτει εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η δεύτερη παρουσία για τον Ελληνα πρωταθλητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είχε δώσει το παρών και στο Λονδίνο το 2012.

Ο Μαυρομμάτης εξασφάλισε την πρόκριση για το Τόκιο στους ευρωπαϊκούς αγώνες σκητ ανδρών που διεξήχθησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο (13-14/9) στο Λονάτο της Ιταλίας, όπου είχε επίδοση 124/125, ισοφαρίζοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ.

Για την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς αγώνες και το στόχο που θέτεις σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση: «Η πρόκριση αυτή ήταν πολύ μεγάλη στιγμή για μένα και πραγματικά μου είχε λείψει αυτή η δικαίωση, μιας και μετά την πρόκριση μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, για λίγο δεν κατάφερα να προκριθώ τρεις φορές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Αφού πέτυχα την πρόκριση τώρα, όλη η προετοιμασία μου έχει ως επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με στόχο ένα μετάλλιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τα δώσω όλα και στους υπόλοιπους διεθνείς αγώνες της χρονιάς».

Mavrommatis1

Για το πώς νιώθει και πώς ονειρεύεται τη συμμετοχή του στην τελετή έναρξης και μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Το ταξίδι αυτό είναι υπέροχο! Είναι η ψηλότερη αθλητική διοργάνωση. Είναι ανατριχιαστικό συναίσθημα να είσαι στην τελετή έναρξης και να είσαι κομμάτι της ως διαγωνιζόμενος αθλητής. Ομως, έχω την εμπειρία από την Ολυμπιάδα του 2012 στο Λονδίνο και ξέρω τι να περιμένω σε γενικές γραμμές. Στο μυαλό μου είναι απλά ένας ακόμη αγώνας. Δεν θα με ωφελήσει σε κάτι να υπερβάλλω ως προς την βαρύτητα του αγώνα. Θα τα δώσω όλα και βλέπουμε τι θα έχω καταφέρει μόλις τελειώσει ο προκριματικός».

Για την ασχολία του με τη σκοποβολή, τη διαδρομή του μέχρι σήμερα και τους στόχους που θέτει προσεχώς: «Με την σκοποβολή ασχολούμαι από το 1997 και είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας Σκητ από το 2006. Θα έλεγα ότι η διαδρομή μου στην σκοποβολή χαρακτηρίζεται από πολλή δουλειά και κατάκτηση στόχων. Θέτω στόχους συνεχώς και παλεύω μέχρι να τους κατακτήσω, ασχέτως με το πόσες φορές θα αποτύχω ή θα πικραθώ. Σε αυτό το άθλημα μια επιτυχία είναι ικανή να διώξει από το μυαλό πάρα πολλές αποτυχίες και σου δίνει φοβερή δύναμη να συνεχίσεις τη σκληρή δουλειά για την επίτευξη νέων στόχων».

Mavrommatis2

Για το άθλημα της σκοποβολής που φέρνει μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας: «Το άθλημα της σκοποβολής έχει φέρει αρκετά μετάλλια και διακρίσεις στην Ελλάδα σε πολύ δυνατές διοργανώσεις, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια πρωταθλήματα, ευρωπαϊκούς αγώνες, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Μεσογειακούς αγώνες και παγκόσμια κύπελλα, κυρίως με την Αννα Κορακάκη, τον Μάκη Μίτα, τον Γιώργο Σαλαβαντάκη, τον Νίκο Ανδριανόπουλο, εμένα και άλλους. Και αν δεν κάνω λάθος τις περισσότερες διακρίσεις τις έχει φέρει η σκοποβολή παρά τα υπόλοιπα αθλήματα στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια… Δυστυχώς η προβολή του αθλήματος μας από τα ΜΜΕ είναι σχεδόν ανύπαρκτη και ελάχιστοι γνωρίζουν το άθλημα και τις επιτυχίες μας».

Για τη σκοποβολή στα Χανιά και το σκοπευτήριο Χανίων: «Το σκοπευτήριο Χανίων και οι δυο σύλλογοι που το διαχειρίζονται. κάνουν εξαιρετική δουλειά, βελτιώνοντας συνέχεια αυτή την εγκατάσταση, που αποτελεί ένα ελληνικό στολίδι στον χώρο της σκοποβολής και με την βοήθεια του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Σαλαβαντάκη, γίνεται πόλος έλξης για νέους αθλητές και κυρίως παιδιά. Ανυπομονούμε να γίνουν διεθνείς διοργανώσεις σύντομα στον χώρο αυτό».

Rabona ad