Λεουτσάκος: Να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί λύση

Super League 2 4 Οκτωβρίου 2019, 12:33

Δηλώσεις για το μείζον θέμα των τηλεοπτικών, της αναβολής που αποφασίστηκε στη Σούπερ Λιγκ 2, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι πλέον στην κατηγορία παραχώρησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

/Bella Pizza

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων (ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM), κάνοντας τις εκτιμήσεις του για το πού βρίσκεται το ζήτημα.

«Να πρυτανεύσει η λογική και να δοθεί μία πολιτική λύση για να είναι ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Λεουτσάκος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του είναι οι εξής:

Για τη φάση που βρίσκεται η διαπραγμάτευση: «Το κράτος γενικά πρέπει να έχει συνέχεια. Είμαστε σε μια διαπραγμάτευση και προσπαθούμε κι εμείς να διεκδικήσουμε τα δίκια μας. Είναι μια βασανισμένη κατηγορία και τα χρήματα δεν έχει πάρει, ενώ οι άλλοι τα πήρανε και έγινε μια αναδιάρθρωση χωρίς να ρωτηθούμε και χωρίς να ξέρουμε τι και πώς πρέπει να γίνεται. Παρ’ όλα αυτά, εμείς κάναμε ό,τι μας ζήτησαν, πήραμε μόνο υποσχέσεις και τώρα είμαστε σε μια διαπραγμάτευση. Τα βάζουμε κάτω τα πράγματα, κάναμε όπως ξέρετε ένα συμβούλιο και θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Θα δούμε τι έξοδα έχουν οι ομάδες, τι παίρνουμε, τι μας βγαίνει και από εκεί και πέρα τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε και κάποιες επαφές και πιστεύω να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί μία λύση».

Για τη στάση της ΕΡΤ: «Ελπίζω, όπως είπα και πριν, να πρυτανεύσει η λογική και να δοθεί μία πολιτική λύση για να είναι ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι ευχή μας. Έχουμε ενημερώσει ΕΠΟ, Super League 1 και θέλουμε τη συμπαράστασή τους, γιατί το ποδόσφαιρο είναι αλληλένδετο. Χωρίς τη μία κατηγορία, δεν υπάρχει και η άλλη. Καλώς ή κακώς, η κατηγορία δημιουργήθηκε για να είναι προπομπός της Super League 1 και να σβήσουν κάποια κακώς κείμενα άλλων εποχών. Σαφώς οι ομάδες θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν σε κάποιες προδιαγραφές που ζητήθηκαν, όπως γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, Ακαδημίες, μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων κτλ., ώστε να αναβαθμίσουν το προϊόν και να προσελκύσουν χορηγούς μ’ ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για το τηλεοπτικό κόστος των αγώνων: «Το τηλεοπτικό είναι το Α και το Ω για τις ομάδες. Ζητάνε 3 ματς να δείχνουν, θα δούμε τα κόστη με βάση τα πρότυπα που θέτει η ΕΡΤ, θα δούμε πόσο θα μας στοιχίσει και θα σταθμίσουμε πού μπορούμε να φτάσουμε, γιατί η τηλεοπτική παραγωγή είναι ακριβή».

Για την απόφαση της αναβολής: «Είναι ομόφωνη η απόφαση για αναστολή. Δεν υπήρχε καμία διαφωνία, είναι σεβαστή απ’ όλους και με το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για το καλό του ποδοσφαίρου».

Για το αν θα υπάρξουν κάποιες νέες συναντήσεις τις επόμενες ημέρες: «Δεν έχουν κλειστεί κάποια ραντεβού. Μέχρι 9 του μηνός θα δούμε τις προσφορές για την τηλεοπτική παραγωγή και θα τα βάλουμε κάτω να δούμε τι θα γίνει. Θεωρώ ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να μας δουν με περισσότερη συμπάθεια. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια, αλλά και συνέχιση του πρωταθλήματος».

Για το πρωτάθλημα Κ19: «Βεβαίως θα ξεκινήσει κι αυτό. Θεωρώ την επόμενη εβδομάδα θα ορίσουμε κι αυτό για να ξεκινήσουν και τα παιδιά. Καταλαβαίνετε ότι όσο δεν ξεκινάνε οι μεγάλες ομάδες, υπάρχει θέμα. Τέθηκε ένα ερώτημα για τις μετακινήσεις των παιδιών κτλ. και θα το δούμε κι αυτό πώς μπορεί να γίνει πρακτικά. Έχουν δίκιο κι αυτά τα παιδιά. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα χρήματα που θα έρθουν, δεν θα τα πάρει ο Λεωνίδας, ο Μιχάλης ή ο Γιάννης και θα φύγουν. Υπάρχουν δικλείδες οι οποίες αναφέρουν ότι θα πάνε σε παίκτες, Ακαδημίες κτλ. Δεν είναι ότι θα τα πάρει κάποιος, δεν μπορεί να γίνει αυτό».

Estrella
Minetta top plus
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/blentcoffee

Rabona ad