Λεουτσάκος: Αν δεν γίνει αναδιάρθρωση θα πρέπει να… τρέξουμε

Football League 18 Ιουλ 2018, 20:48

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, παραχώρησε δηλώσεις για την αναδιάρθρωση και το πώς επηρεάζει το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο πρόεδρος της FL μίλησε στον “Fair Play Fm 96,1” και σχολίασε αρχικά την επιστολή του Υφ. Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στη Super League, αναφέροντας τα εξής: «Εμείς στη συνάντηση που κάναμε με τον Υπουργό είχαμε συμφωνήσει σε αυτές τις προτάσεις. Από την στιγμή που οι ομάδες της κατηγορίας θα είναι βιώσιμες. Επειδή η κατηγορία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας. Αλλά τώρα δεν το βλέπω να προχωρά η συμφωνία. Εγώ θέλω να κάνω μια ένσταση σε όλα αυτά. Δεν έχουμε καθίσει ποτέ όλοι μαζί σε ένα τραπέζι για να συζητήσουμε. Να καταθέσουμε τις απόψεις μας. Θα πρέπει επίσης να δούμε τι θα γίνει και με την Γ Εθνική. Δεν είναι μόνο η Super League και η football League. Δεν γίνεται να συζητάμε ο καθένας ξεχωριστά».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για το πρωτάθλημα της Football League: «Εμείς προχωράμε κανονικά με 16 ομάδες και είμαστε υποχρεωμένοι εμείς σαν διοίκηση να βρούμε χορηγίες. Ψάχνουμε ήδη κάποιες χορηγίες. Εάν δεν γίνει η αναδιάρθρωση, εμείς θα πρέπει να τρέξουμε. Έχουμε κάνει ήδη μια επαφή για μια χορηγία με την Tipbet και ελπίζουμε να προχωρήσει γρήγορα. Θα είναι καλό να υπάρχει μια στήριξη στις επαρχιακές ομάδες. Και έγινε μια συζήτηση σε πολύ καλό επίπεδο. Φυσικά θα μιλήσουμε και με την ΕΡΤ ,με την οποία θέλουμε να ανανεώσουμε την συνεργασία μας. Ο υπουργός έχει πει ότι θα μας βοηθήσει με το θέμα της ΕΡΤ. Εγώ θέλω να πιστεύω πως θα γίνει η αναδιάρθρωση. Για να γίνουν βιώσιμες οι ομάδες της κατηγορίας», για να ολοκληρωθεί η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης: «Το αρχικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση ήταν να ανεβαίνουν δυο από την Football League και να υποβιβάζονται 6 από την πρώτη κατηγορία. Και ακριβώς εκεί είναι η διαφωνία με την Super League. Δεν θέλουν να γίνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Και μετά από την football League θα υποβιβαστούν 4 ομάδες. Θα γίνει ένα πρωτάθλημα με 12 ομάδες ,αλλά με αυξημένα έσοδα. Επιπλέον θα πρέπει να πω ότι εμάς η Super League μας χρεωστάει περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα είναι το μόνο πρωτάθλημα που η πρώτη κατηγορία δεν βοηθά τις υπόλοιπες. Τις επόμενες μέρες θα γίνει μια συνάντηση και με τον Υπουργό».

 

Estrella
Auto KCS
Minetta Car Pack
agrosimvouli-300x250
xoriatiko
Papantonakis Cards

Rabona ad