Κούγιας για αναδιάρθρωση: Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν

Super League 1 12 Ιουλ 2018, 15:51

Δηλώσεις για το θέμα της αναδιάρθρωσης και των προτάσεων του υφυπουργού παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, Αλέξης Κούγιας. Κατά την άποψή του, στο ποδόσφαιρο γίνεται κρατική παρέμβαση.  

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

«Αυτή τη στιγμή κανένας ιδιοκτήτης δεν θα δεχόταν μείωση των ομάδων, εάν είχαν τηλεοπτικά συμβόλαια. Ολοι λένε ότι είναι λάθος. Αυτός όμως νομίζει ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν ομάδες – δορυφόροι, πείτε μου όμως από τις 16 ομάδες σήμερα, ποιες είναι δορυφόροι μεγάλων ομάδων; Καμία», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Fair Play είναι οι εξής: «Νομίζω το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά. Οι ομάδες δεν θα μείνουν άστεγες τηλεοπτικά. Και να μην σας κάνει εντύπωση εάν οι ομάδες παραμείνουν 16 και φέτος και του χρόνου. Ολα αυτά που θέλουν να εφαρμόσουν είναι στον κόσμο των ιδεών. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν. Αρχικά λένε δεν θέλουν να παίζουν οι μεγάλοι πλέι οφ, αλλά αυτοί που έβαλαν στο μυαλό του υφυπουργού την ιδέα, είναι άσχετοι. Χαρακτήρισα εκβιαστή τον κ. Βασιλειάδη, αλλά είναι αλήθεια ότι εκείνη την στιγμή δεν βρήκα άλλη λέξη να αναφέρω, αν και η άποψή μου είναι καλή για τον υφυπουργό, όσον αφορά σε άλλες δραστηριότητές του. Παρ΄ όλα αυτά, δεν καταλαβαίνουν ότι με 12 ομάδες θα κάνουμε τουρνουά και όχι σοβαρό πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να έρθει κανένας σοβαρός ποδοσφαιριστής. Επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ανεκτή τόσο μεγάλη κρατική παρέμβαση. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά. Αυτή η ιδέα στο τέλος θα εκθέσει την κυβέρνηση και φυσικά τον υφυπουργό. Δεν ξέρω ποιος του έβαλε αυτή την ιδέα. Αυτή τη στιγμή κανένας ιδιοκτήτης δεν θα δεχόταν μείωση των ομάδων, εάν είχαν τηλεοπτικά συμβόλαια. Ολοι λένε ότι είναι λάθος. Αυτός όμως νομίζει ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν ομάδες – δορυφόροι, πείτε μου όμως από τις 16 ομάδες σήμερα, ποιες είναι δορυφόροι μεγάλων ομάδων, καμία!».

Για το τι προβλέπει για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Με αυτό το σχέδιο οι ομάδες τις περιφέρειας είναι καταδικασμένες. Ετσι το πρωτάθλημα δεν θα γίνει ανταγωνιστικότερο. Το σχέδιο δεν έχει καμία οικονομική και ποδοσφαιρική λογική. Εγώ προβλέπω και φέτος και του χρόνου πρωτάθλημα με 16 ομάδες και αυτές που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα αποκτήσουν και μάλιστα πολύ καλό. Σκέφτομαι πάντως να στείλω μια επιστολή στη FIFA και να μιλήσω για την ακραία πολιτική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα. Τέτοιο σχέδιο για το ποδόσφαιρο δεν θα ευδοκιμούσε εκεί, ποτέ. Εάν πάρω τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Λίγκας και τα στείλω στην FIFA, θα προκαλέσω GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί το μόνο που συζητάμε είναι πόσα δίνει ο υπουργός εάν κάνουμε τις ομάδες 14 και πόσα εάν τις κάνουμε 12 και αυτό αποτελεί σαφέστατη παρέμβαση της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, γι’ αυτό και το σκέφτομαι έντονα. Από κει και πέρα, ζητώ συγνώμη από την ομοσπονδία της… Ουγκάντας, γιατί μπορεί να είναι πιο δημοκρατικοί εκεί».

Estrella
Minetta Car Pack
agromarket
IDOMENEAS AKADHMIES 2019 1
/psiloritischania

Rabona ad