Κιναλόπουλος: Τη νέα χρονιά για την άνοδο

Χάντμπολ 2 Απριλίου 2018, 19:07

Το πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ γυναικών ολοκληρώθηκε και στην ΕΑΧ Χανίων αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες από τη φετινή τους πορεία.

Ο Ηλίας Κιναλόπουλος μίλησε στο athlitiko και έκανε τον απολογισμό της σεζόν που τέλειωσε την Κυριακή (01/04). Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στις δυσκολίες της ανασύστασης της ομάδας μετά από 3 χρόνια και απένειμε τα εύσημα στην Ελπίδα Μπιτχαβά, που «επωμίστηκε» το όλο εγχείρημα. Ξεκαθάρισε, τέλος, πως η μοναδική γυναικεία ομάδα χάντμπολ της Κρήτης μπορεί την ερχόμενη περίοδο να κυνηγήσει την άνοδο.

Αναλυτικά τόνισε: Η ομάδα ανασυστάθηκε μετά από 3 χρόνια με αποτέλεσμα να έχουμε μια ανομοιογένεια στο έμψυχο δυναμικό. Το ρόστερ αποτελείται από ένα κράμα αθλητριών υψηλού επιπέδου, αφού ας μη ξεχνάμε ότι η ομάδα είχε ανεβεί στη Α1 και δεν αγωνίστηκε ποτέ, οι οποίες είναι σε καλή αγωνιστική ηλικία, αλλά απογοητευμένες από τη εξέλιξη. Ένα κράμα φοιτητριών ντόπιων με πολύ καλά αθλητικά προσόντα, που όμως δεν είχαν την ανάλογης εμπειρία του επιπέδου της Α2 και από κορίτσια της ακαδημίας της ομάδας, χωρίς καθόλου εμπειρία από την κατηγορία των γυναικών.

Είχαμε μπροστά μας ένα παρά πολύ δύσκολο έργο. Η Ελπίδα Μπιτχαβά είχε την ιδέα για το όλο εγχείρημα, ωστόσο εκτός από τα παραπάνω, έπρεπε να αντιμετωπιστεί το οικονομικό κομμάτι, όπως και το θέμα των ωρών προπόνησης. Στο οικονομικό κομμάτι μόνο η Ελπίδα μπορεί να απαντήσει πως τα κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις  της κατηγορίας .

Στο θέμα των ωρών θέλω να τονίσω πως ήταν άνιση η μεταχείριση της ομάδας μας σε σχέση με τα υπόλοιπα σωματεία της Α2 των άλλων αθλημάτων της πόλης των Χανιών. Μας δόθηκε συνολικά 5 φορές την εβδομάδα ο Κλαδισός, όμως θα έπρεπε να μοιραστούμε το κλειστό με άλλα 2 σωματεία κατηγορίας ανδρών. Όπως καταλαβαίνετε δεν είχαμε ούτε τις απαιτούμενες ώρες για να δουλέψουμε.

Παρόλα τα παραπάνω θεωρώ ότι η ομάδα μας έστησε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας πολύ ανταγωνιστικής ομάδας. Τη νέα χρονιά μπορεί ακόμη και να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία».

karta antonis garden