Καστρινάκης: Η Υρτακίνα, το γήπεδο της Καντάνου, η Παλαιόχωρα και ο κόσμος μας!

Υρτακίνα | 25 Ιουλίου 2018, 16:51

Δηλώσεις στο athlitiko παραχωρεί οπρόεδρος της Υρτακίνας, Αντώνης Καστρινάκης με αφορμή την αφετηρία, σε λίγο καιρό, της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

ARENA-SPORT-CAFE-LOGO

Ο Χανιώτης παράγοντας σημειώνει ότι γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά στην πρώτη ομάδα της Υρτακίνας, που ως επιστέγασμα είχε φέτος την κατάκτηση του τίτλου στη Γ’ Κατηγορία, όσο και στην Ακαδημία η οποία λειτουργεί τον τελευταίο ένα χρόνο.

Ασφαλώς, δε θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά στον κόσμο της Υρτακίνας που αποτέλεσε τον 12ο παίκτη της, αλλά και το στολίδι της Καντάνου, που δεν είναι άλλο από το γήπεδο το οποίο έχει δώσει πλέον άλλη δυναμική στην ομάδα.

Μετά από μία δύσκολη “κούρσα” καταφέρατε να πανηγυρίσετε τον τίτλο στη Γ’ Κατηγορία.

Εγινε σοβαρή δουλειά από το Δ.Σ., τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας μας. Ηρθαν και κάποια παιδιά στην πορεία τον Ιανουάριο και μας βοήθησαν εξίσου αρκετά. Μας βοήθησε πολύ και το γήπεδο το οποίο έδωσε δυναμική, καθώς και ο κόσμος, που μας ακολουθούσε εντός και εκτός Καντάνου αλλά και οικονομικά με τα εισιτήρια.

Επιστροφή μετά από πολλά χρόνια στη Β’ Κατηγορία τη νέα χρονιά. Ποια είναι η φιλοσοφία και ο στόχος της ομάδας και σε τι επίπεδο βρίσκεται μέχρι στιγμής ο προγραμματισμός σας;

Η φιλοσοφία είναι να κρατήσουμε τον περυσινό κορμό. Υπάρχουν 1-2 παιδιά που φεύγουν, υπάρχουν όμως και κάποια άλλα παιδιά που γυρίζουν από φαντάροι όπως οι Κοντάκης και Κουκουλά. Εχουμε κάνει κάποιες κινήσεις με τους Σεληνιωτάκη και Κωστόπουλο, ίσως γίνουν και κάποιες άλλες. Θέλουμε να παίξουν και οι “μικροί” μας και να κάνουμε μία αξιόλογη πορεία και να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Βρίσκεστε αρκετά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πώς κρίνετε την πορεία σας όλα αυτά τα χρόνια και τι σκοπεύετε να κάνετε σε προσωπικό επίπεδο για το μέλλον;

Ασχολούμαι πολλά χρόνια, είχα σταματήσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κάποιο διάστημα, αλλά συνεχίζω κανονικά πλέον. Ολοι που έχουν ασχοληθεί όλα αυτά τα χρόνια με την ομάδα έχουν κάνει τρομερή δουλειά. Κράτησαν την ομάδα χωρίς να υπάρχει γήπεδο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και στη Γ’ Κατηγορία, η Υρτακίνα, κρατήθηκε σαν ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να “τρέξουμε” την ομάδα όσα χρόνια μπορούμε. Είναι δύσκολο για την Κάντανο να διατηρείται η ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο και να παίζουν και τα ντόπια παιδιά.

Η Υρτακίνα έχει ξεκινήσει μία καινούρια προσπάθεια με τη δημιουργία της Ακαδημίας. Υπήρξε ανταπόκριση σε αυτή την πρώτη χρονιά από τα παιδιά των ευρύτερων περιοχών;

Η Ακαδημία μας έχει μέχρι στιγμής 30 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από 5 μέχρι 13 ετών. Εχουμε στείλει και στην Παλαιόχωρα κάποια. Γενικότερα γίνεται μία ωραία προσπάθεια με διπλωματούχο προπονητή. Θέλουμε να έρθουν τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και είναι ευχάριστο το γεγονός ότι για πρώτη χρονιά πέρυσι πήγαμε αρκετά καλά, καθότι είχαμε και παιδιά από τις γύρω περιοχές.

Πολύ σημαντικές οι επιτυχίες της ευρύτερης περιοχής την τελευταία διετία τόσο με την Παλαιόχωρα, όσο και με την Υρτακίνα. Είναι στο επίκεντρο της καθημερινότητας οι δύο ομάδες, πώς σχολιάζεται αυτό ως γεγονός γενικότερα από τον κόσμο;

Η Παλαιόχωρα κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια. Πέρυσι έμεινε στη Γ’ Εθνική και είχε μία καλή πορεία γενικά. Είναι σαφέστατα άλλο επίπεδο για την περιοχή, μία ωραία εμπειρία για τον κόσμο ο οποίος ανταποκρίνεται θετικά και στα εισιτήρια διαρκείας και στις εκδηλώσεις των ομάδων. Η Παλαιόχωρα και η Υρτακίνα είναι θέμα συζήτησης των ευρύτερων περιοχών και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό για όλους μας.

Επίσης, μία μεγάλη παρακαταθήκη το γήπεδο της Καντάνου που έχει δώσει άλλη πνοή στην περιοχή. Τι σημαίνει για εσάς αυτό το γήπεδο, καθώς εκεί προπονείται πλέον και η Ακαδημία σας;

Το γήπεδο είναι κανούριο, είναι ένα στολίδι και μία μεγάλη παρακαταθήκη. Το χαίρονται όλα τα παιδιά της ομάδας, μικροί και μεγάλοι αλλά και ο κόσμος. Κλείνοντας θέλω να πω ότι η ομάδα, εκτός από έναν καλό προπονητή, έχει και πολύ καλά παιδιά τα οποία ήταν άψογα από θέμα συμπεριφοράς. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα, χάσαμε πέρυσι το Κύπελλο Ηθους από μία κάρτα, κάτι που το είχαμε βάλει στόχο, αλλά γενικότερα είχαμε μία θετική συμπεριφορά μέσα και έξω από το γήπεδο.

Φωτ. αρχείου Θοδωρής Ξενάκης 

Estrella

pallas""
Papantonakis Cards
Digenakis
Bio Green 300x250

Rabona ad